Κυβερνοασφάλεια

$79 δισ. θα δαπανήσει η Ευρώπη για κυβερνοασφάλεια

cybesecurity-keeps-upping-its-game-cybersecurity-must-answer-with-strategic-unified-force_1500

Απόλυτα ανελαστικές για την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων και οργανισμών έχουν γίνει, πλέον, οι επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια. Είναι ενδεικτικό ότι, παρά την πληθωριστική κρίση και τη μακροοικονομική αστάθεια, οι δαπάνες για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής όχι απλά δεν μειώνονται, αλλά στον αντίποδα βαίνουν αυξανόμενες.

Για παράδειγμα, το 2023 οι δαπάνες για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν με ρυθμό 12,2%, ενώ και τα επόμενα χρόνια η τάση θα είναι ανοδική, με την αγορά να φτάνει σε αξία τα $79 δισ. το 2027.  

“Οι ευρωπαϊκές δαπάνες για την ασφάλεια πληροφορικής θα αυξηθούν και φέτος παρά την οικονομική επιβράδυνση, διατηρώντας την ανθεκτικότητά τους στις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, καθώς η ασφάλεια γίνεται ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου οργανισμού”, εξηγεί η IDC στην τελευταία έκδοση του Worldwide Security Spending Guide. 

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, που περιλαμβάνονται στο σχετικό report, η Τσεχική Δημοκρατία θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αύξηση στις επενδύσεις κυβερνοασφάλειας την περίοδο μέχρι το 2027, με μέσο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) σχεδόν 15%.

Με ταχείς ρυθμούς αναμένεται να αυξηθούν και οι επενδύσεις για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής στην Ιρλανδία, ενώ η Γερμανία θα καταγράψει τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των δαπανών για cybersecurity επί ευρωπαϊκού εδάφους.

investments_in_cyber_security_


Πρωταγωνιστής το λογισμικό

Τόσο το λογισμικό ασφαλείας, όσο και οι υπηρεσίες ασφαλείας, θα είναι οι κινητήριες δυνάμεις για τις επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια, με διψήφιο CAGR έως το 2027, ενώ το hardware ασφαλείας θα παρουσιάσει μόνο μέτρια ανάπτυξη.

“Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι η ισχυρή ασφάλεια δεν είναι απλώς μια δαπάνη, αλλά μια στρατηγική επένδυση. Η αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία, σε συνδυασμό με το εντεινόμενο τοπίο των απειλών, ενισχύει την ανάγκη για προληπτικά μέτρα ασφαλείας. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας και της εμπιστοσύνης των πελατών, καθώς και για την προστασία των χρηστών, των συσκευών και των εφαρμογών”, σημειώνει η IDC. 

Έκρηξη στην υγεία

Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης θα καταγράψει έναν από τους μεγαλύτερους ετήσιους ρυθμούς αύξησης των δαπανών για την ασφάλεια το 2023, λόγω της ανάγκης προστασίας των επενδύσεων στην τεχνολογική καινοτομία και για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων κανονιστικών απαιτήσεων. 

Οι επιχειρήσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα θα επιταχύνουν, επίσης, τις επενδύσεις στην ασφάλεια, που τροφοδοτούνται από την ανάγκη για ταχύτητα και ευελιξία, καθώς και από την υποχρέωση διασφάλισης των ευαίσθητων δεδομένων των πελατών.

Οι δαπάνες κυβερνοασφάλειας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών θα συνεχίσουν, επίσης, να αυξάνονται γρήγορα, με επενδύσεις που σχετίζονται κυρίως με την προστασία των αναπτύξεων 5G, Edge και Internet of Things (IoT).

Οι πιο πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία σε επίπεδο Ε.Ε. για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αναμένεται, επίσης, να έχουν θετικό αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές δαπάνες για την ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα