Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Samsung αποκάλυψε το όραμά της για «Τεχνητή Νοημοσύνη για Όλους» στην έκθεση CES 2024

SAMSUNG ELECTRONICS GREECE SMSA
Πληροφορίες Επιχείρησης

Η Samsung Electronics Co., Ltd. μοιράστηκε σήμερα το όραμά της για τον τρόπο που η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα επιτρέψει στους ανθρώπους να έχουν πιο άνετη και διαισθητική επαφή με τις Samsung συσκευές τους. Στη συνέντευξη Τύπου στην έκθεση CES® 2024, η Samsung συνεργάστηκε με βασικούς εταίρους, για να περιγράψει την τεχνολογία πίσω από αυτό το όραμα και πώς τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες χρησιμοποιούν τις δυνατότητες AI για να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Ο κ. Jong-Hee (JH) Han, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τμήματος Device eXperience (DX) της Samsung, χαιρέτησε τη συνέντευξη Τύπου περιγράφοντας πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέψει στις συνδεδεμένες τεχνολογίες να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Η στρατηγική που περιέγραψε ο ίδιος και άλλοι συμμετέχοντες επικεντρώθηκε στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να βελτιωθούν απλές, καθημερινές εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Samsung παρουσίασε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν στην επίτευξη αυτών των στόχων.

«Με την εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης, οι πιο έξυπνες, καλύτερες εμπειρίες θα επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που ζούμε», είπε ο κ. Han. «Το ευρύ χαρτοφυλάκιο συσκευών της Samsung, μαζί με την επιδίωξη ανοιχτής συνεργασίας, θα συμβάλει στην παροχή τεχνητής νοημοσύνης και υπερ-συνδεσιμότητας σε όλους».

Τα Samsung προϊόντα οπτικής προβολής με δυνατότητα AI και οι ψηφιακές συσκευές φέρνουν νέες εμπειρίες στο σπίτι

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της CES, ο Jonathan Gabrio, Επικεφαλής του Κέντρου Συνδεδεμένης Εμπειρίας στη Samsung Electronics America, περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία AI μεταμορφώνει τον τρόπο χρήσης των προϊόντων Visual Display και των Ψηφιακών Συσκευών. Για παράδειγμα, η Samsung Neo QLED 8K QN900D διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή AI, NQ8 AI Gen 3, εξοπλισμένο με 8 φορές μεγαλύτερο νευρωνικό δίκτυο AI και δύο φορές ταχύτερο NPU από τον προκάτοχό του. Χάρη στον επεξεργαστή NQ8 AI Gen3, η Samsung Neo QLED 8K αναβαθμίζει αυτόματα περιεχόμενο χαμηλής ανάλυσης για να παρέχει στους χρήστες εμπειρία θέασης ποιότητας έως και 8K, καθώς και ευκρινείς εικόνες που κινούνται γρήγορα μέσω του AI Motion Enhancer Pro.

Επίσης, η Samsung Neo QLED 8K διαθέτει Active Voice Amplifier Pro, το οποίο αναλύει τη φωνή και τον θόρυβο του περιβάλλοντος, μέσω AI, για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία ακρόασης της τηλεόρασης των χρηστών, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν πληθώρα περιεχόμενων σαν να βρίσκονται σε κινηματογραφική αίθουσα. Επιπρόσθετα, η Samsung Neo QLED 8K διαθέτει το Tizen OS Home, το οποίο προσφέρει τις πιο πρόσφατες εφαρμογές, υπηρεσίες, εξατομικευμένο περιεχόμενο και προτάσεις υπηρεσιών, ώστε οι χρήστες να αναβαθμίσουν την εμπειρία ψυχαγωγίας τους.

Για τους χρήστες με διαφορετικές ανάγκες, η Samsung παρέχει καινοτόμες δυνατότητες προσβασιμότητας. Μια δυνατότητα νοηματικής γλώσσας στη Samsung Neo QLED μπορεί εύκολα να ελεγχθεί με χειρονομίες για άτομα με προβλήματα ακοής και μια λειτουργία Audio Subtitle μετατρέπει τους υπότιτλους κειμένου σε προφορικές λέξεις σε πραγματικό χρόνο για άτομα με περιορισμένη όραση.

Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε τον νέο The Premiere 8K, έναν προβολέα που διαθέτει όχι μόνο οθόνη 150 ιντσών, αλλά και την πρώτη ασύρματη μετάδοση 8K της Samsung για προβολέα. Με τον The Premiere 8K, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν μια εμπειρία προβολής πλήρους κλίμακας όπως αυτή του κινηματογράφου στην άνεση του σπιτιού τους.

Την παρουσίαση ακολούθησε το Music Frame, ένα ηχείο με προσαρμόσιμο κάλυμμα που ενσωματώνεται απρόσκοπτα στα σπίτια των χρηστών. Μέσω του Q-Symphony, το Music Frame συγχρονίζεται με τις τηλεοράσεις και τις μπάρες ήχου Samsung, φέρνοντας εμπλουτισμένα μπάσα και ήχο surround διπλών ενσωματωμένων γούφερ στο σπίτι με ελάχιστη προσπάθεια.

Επιπρόσθετα, η Samsung έκανε σημαντικές αναβαθμίσεις στο Ballie, το κυλιόμενο ρομπότ AI που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην CES 2020. Το Ballie διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη που το καθιστά ικανό να αλληλεπιδρά με άλλες έξυπνες συσκευές, για να παρέχει προσαρμοσμένες υπηρεσίες, όπως είναι η διεκπεραίωση εργασιών ή η προβολή εικόνων και βίντεο σε τοίχους, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν βασικές πληροφορίες για την καθημερινή τους ζωή, όπως ο καιρός ή άλλο σχετικό περιεχόμενο όπου κι αν βρίσκονται.

Για να βελτιώσει τις εμπειρίες κουζίνας και φαγητού, η Samsung αποκαλύπτει το Bespoke 4-Door Flex™ ψυγείο με AI Family Hub™+[1] [2]. Αυτό το ψυγείο διαθέτει οθόνη 32 ιντσών που είναι εξοπλισμένη με το νέο AI Vision Inside [3], το οποίο χρησιμοποιεί μια εσωτερική κάμερα για να αναγνωρίζει έως και 33 διαφορετικά τρόφιμα που μπαίνουν και βγαίνουν από το ψυγείο και προτείνει συνταγές που χρησιμοποιούν αυτά τα συστατικά. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ορίσουν «χρήση κατά ημερομηνίες» στο Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator with AI Family Hub™ οθόνη για τρόφιμα, το οποίο στη συνέχεια επιτρέπει το ψυγείο για να στείλετε μια ειδοποίηση όταν πλησιάσει η καθορισμένη ημερομηνία, συμβάλλοντας εύκολα στην εξοικονόμηση χρημάτων μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων. Η σειρά Anyplace Induction οδηγεί τη συνδεσιμότητα AI ένα βήμα παραπέρα, καθώς οι συνταγές που είναι αποθηκευμένες στο Samsung Food μπορούν να κοινοποιηθούν στην οθόνη 7 ιντσών της εστίας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις ακολουθούν εύκολα κατά το μαγείρεμα.

Η τεχνολογία AI της Samsung επεκτείνεται με το νέο Bespoke AI Laundry Combo™ — ένα πλυντήριο και στεγνωτήριο All-in-One — διαθέτει το AI Hub [4], το οποίο είναι μια οθόνη LCD 7 ιντσών που λειτουργεί ως ένα διαισθητικό κέντρο ελέγχου για τη διαχείριση των ρούχων. Εξατομικεύει το πλύσιμο και το στέγνωμα απομνημονεύοντας τις συνήθειες των χρηστών και χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση για να προτείνει κύκλους. Εν τω μεταξύ, το επερχόμενο ρομπότ καθαρισμού ηλεκτρικής σκούπας και σφουγγαρίστρας της Samsung, το Bespoke Jet Bot Combo™ [5], χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να παρέχει μια πιο βολική, αποτελεσματική εμπειρία καθαρισμού. Με την Αναγνώριση Αντικειμένων AI αναβαθμισμένη από την προηγούμενη σειρά καθαριστικών ρομπότ, θα μπορεί να διακρίνει περισσότερα αντικείμενα, καθώς και να ανιχνεύει λεκέδες και χώρους [6]. Το Bespoke Jet Bot Combo™ αναγνωρίζει επίσης τον τύπο δαπέδου που συναντά — μαζί με το μήκος του χαλιού — και προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του ανάλογα.

Η Samsung αποκαλύπτει το Galaxy Book4, τη σειρά φορητών υπολογιστών με τη μεγαλύτερη δυνατή τεχνολογία AI μέχρι σήμερα

Η Samsung συνεργάζεται με τη Microsoft για να δημιουργήσει, απρόσκοπτες συνδεδεμένες εμπειρίες με νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενισχύοντας τη δέσμευση των δύο εταιρειών να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία φορητού υπολογιστή.

Χρησιμοποιώντας έξυπνες, διαισθητικές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, το Microsoft Copilot [7]συνδέει τη σειρά Galaxy Book4 με το smartphone Samsung Galaxy ώστε να λειτουργούν οι συσκευές απρόσκοπτα μεταξύ τους, σαν μια μόνο συσκευή. Το Microsoft Copilot μπορεί να βρει, να διαβάσει ή να συνοψίσει μηνύματα κειμένου από το smartphone Galaxy ενός χρήστη και ακόμη και να δημιουργήσει και να στείλει αυτόματα μηνύματα για λογαριασμό του, απευθείας από τον υπολογιστή. Χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιηθεί το smartphone και να ανοιχτεί κάθε μεμονωμένη εφαρμογή, η σειρά Galaxy Book4 μπορεί να έχει πρόσβαση σε λειτουργίες και πληροφορίες smartphone γρήγορα και έξυπνα.

Η σειρά Galaxy Book4 μπορεί τώρα να μετατρέψει την πανίσχυρη κάμερα των smartphone Samsung Galaxy σε κάμερα web υπολογιστή [8], χρησιμοποιώντας την για βιντεοκλήσεις σε εφαρμογές εικονικής διάσκεψης. Οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσουν τη μπροστινή και την πίσω κάμερα με ένα μόνο κλικ στον υπολογιστή τους. Ταυτόχρονα, προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών από τα smartphone Galaxy – συμπεριλαμβανομένου του Background Blur και του Auto-framing – που βοηθούν στην εστίαση στην εικόνα του ηχείου σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Μέσω στενής, συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της Samsung και της Microsoft, οι παραπάνω δυνατότητες συνδεσιμότητας να είναι διαθέσιμες από τον Μάρτιο.

Επιπλέον, η σειρά Galaxy Book4 μπορεί να συνδυαστεί με άλλες συσκευές Galaxy, εκτός από smartphone. Το Tab S9 Ultra μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη οθόνη υπολογιστή και οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν κρυστάλλινη ποιότητα ήχου με μειωμένη καθυστέρηση, όταν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με το Galaxy Buds2 Pro.

Καλύτερη σύνδεση χρηστών και συσκευών μέσω της χωρικής νοημοσύνης

Ο Jaeyeon Jung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του SmartThings, τόνισε τους συναρπαστικούς νέους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία AI επηρεάζει τη σχέση μεταξύ των χρηστών και των Samsung συσκευών τους, συμπεριλαμβανομένου του οράματος της Samsung για το SmartThings: Όσο περισσότερες συσκευές Samsung χρησιμοποιεί ένας πελάτης, τόσο πιο έξυπνες γίνονται αυτές οι συσκευές και τόσο καλύτερα μπορούν να να υποστηρίξουν την καθημερινή ζωή.

Το SmartThings χρησιμοποιεί το LiDAR [9]σε συνδεδεμένες συσκευές, όπως ρομπότ, για τη δημιουργία ψηφιακών κατόψεων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν εύκολα την κατάσταση και τη θέση όλων των συσκευών τους. Και τον Μάρτιο, το SmartThings θα κυκλοφορήσει το αναβαθμισμένο 3D Map View για μια πιο λεπτομερή εμπειρία σε smartphone και τηλεοράσεις Samsung. Επιπλέον, ένας απλός κωδικός QR θα επιτρέψει στους χρήστες να προσθέσουν οικογένεια και φίλους στο οικοσύστημά τους SmartThings, έτσι ώστε κάθε μέλος του νοικοκυριού να μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του ρουτίνες.

Χρησιμοποιώντας έξυπνους αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη, το SmartThings θα είναι σε θέση να ανιχνεύει ασυνήθιστες περιστάσεις, όπως αν πέσει ο χρήστης, και να στέλνει ειδοποιήσεις σε προκαθορισμένα μέλη οικογένειας ή φροντιστές[10]. Επίσης, χάρη στο Galaxy SmartTag2, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των κατοικίδιων τους και να αποθηκεύουν ψηφιακά στοιχεία αναγνώρισης προσαρτώντας την ετικέτα του κατοικίδιου, σε κολάρο ή λουρί [11].

Ένα άλλο σημείο που συζήτησε ο EVP Jung ήταν πώς ο φωνητικός βοηθός Bixby επιτρέπει στα έξυπνα σπίτια να γίνουν πιο δυναμικά, με τις βελτιωμένες δυνατότητές του AI. Το Bixby μπορεί πλέον να δρομολογεί αυτόματα εντολές στις  συσκευές με βάση την κατανόηση της τοποθεσίας και των δραστηριοτήτων του χρήστη. Βασικές τεχνολογίες όπως το Multi Device Wakeup σε συνδυασμό με ένα κοινό πρωτόκολλο επικοινωνίας, επιτρέπουν στο Bixby να ακούει εντολές με όλες τις συσκευές ενός δωματίου, αλλά στη συνέχεια να εκτελεί μόνο την ενέργεια που ζητήθηκε στην πιο σχετική συσκευή. Έτσι, εάν ένας χρήστης βρίσκεται στην κουζίνα και παρακολουθεί ένα βίντεο συνταγής στο Family Hub™ του και μπορεί να φωνάξει, "Hey, Bixby! Play Music!" Σε εκείνο το σημείο, η μουσική θα αναπαράγεται από το έξυπνο ηχείο του χρήστη, αλλά το βίντεο της συνταγής θα συνεχίσει να αναπαράγεται στο Family Hub™, χωρίς διακοπές.

Η τηλεόραση, με την υπηρεσία Samsung Daily+, θα γίνεται όλο και περισσότερο το κεντρικό σημείο - κόμβος για μεγάλο μέρος αυτής της λειτουργικότητας του έξυπνου σπιτιού, ενώ θα παρέχει, επίσης, πρόσβαση σε μια ποικιλία πρόσθετων υπηρεσιών. Αυτές περιλαμβάνουν βιντεοκλήσεις μέσω του ConnecTime, υπηρεσίες βίντεο κτηνιατρικής συμβουλευτικής [12]και Workout Tracker — μέσω των οποίων τα δεδομένα προπόνησης μπορούν να μεταφερθούν στα έξυπνα ρολόγια της Samsung. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, τη νέα υπηρεσία Samsung Now+, η οποία εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες για τα σπίτια των χρηστών, όπως ο καιρός ή ζωντανή ροή κάμερας ασφαλείας από ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού, χωρίς καν να είναι ενεργοποιημένη η τηλεόραση. Όπως συμβαίνει με τις λειτουργίες SmartThings, οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες μέσω φωνητικών εντολών.

Φέρνοντας το σπίτι και το αυτοκίνητο κοντά με τις δυνατότητες Home-to-Car

Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, ξεκινώντας με μια συνεργασία με το Hyundai Motor Group. Η Samsung και η Hyundai υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MOU), το οποίο ανακοινώθηκε πριν από τη CES 2024. Βάσει της συμφωνίας, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Home-to-Car και Car-to-Home, χάρη στη συνδεσιμότητα SmartThings. Ο Haeyoung Kwon, Επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης Infotainment και του SDV [13]Execution Sub-Division του Hyundai Motor Group, σημείωσε σχετικά: «Χρησιμοποιώντας το όχημα που ορίζεται από λογισμικό του Ομίλου Hyundai Motor, το SmartThings θα συνεργάζεται, τώρα, με οχήματα Hyundai, Kia και Genesis μέσω της εφαρμογής. Όλοι εμείς στο Hyundai Motor Group εκτιμούμε τη συνεργασία μας με τη Samsung και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις νέες δυνατότητες που φέρνουμε στα οχήματά σας μέσω έξυπνης συνδεσιμότητας».

Μέσω του SmartThings, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για να εκτελούν εξ αποστάσεως λειτουργίες στο αυτοκίνητό τους, όπως να το ζεσταίνουν εκ των προτέρων ή να ανοίγουν και να κλείνουν τα παράθυρα. Η συνδεσιμότητα SmartThings λειτουργεί και αντίστροφα, με τους χρήστες να μπορούν να ελέγχουν τις λειτουργίες του σπιτιού από το όχημά τους. Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν αυτόματα τις γκαραζόπορτες με βάση τη θέση του αυτοκινήτου, καθώς και να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σπιτιού. Όλες αυτές οι ενέργειες μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω φωνητικών εντολών.

Επιπλέον, η Samsung έχει εξελίσσει τη μακροχρόνια συνεργασία με την HARMAN για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βιώνουν την οδήγηση. Η Michelle Gattuso, Αντιπρόεδρος Διοίκησης Προϊόντων στη HARMAN, δήλωσε πώς οι δύο εταιρείες κατασκευάζουν νέες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την οδηγική εμπειρία.

«Η ηγετική θέση της Samsung στην τεχνολογία των καταναλωτών — μαζί με την τεχνογνωσία της HARMAN στον τομέα του αυτοκινήτου — άνοιξε την πόρτα σε εμπειρίες που αλλάζουν το παιχνίδι, όπως το HARMAN Ready Care, το Ready Vision και το Ready Display», δήλωσε η Gattuso. «Αλλά τώρα, η συνεργασία με τη Samsung γίνεται ακόμα πιο ολοκληρωμένη. Η Samsung και η HARMAN εργάζονται αδιάκοπα για να προσφέρουν ακόμα πιο εντυπωσιακές εμπειρίες σε ολόκληρο το οικοσύστημα της καμπίνας».

Το HARMAN's Ready Care, το οποίο εστιάζει στην ασφάλεια του οδηγού, εφαρμόζει τεχνικές νευρωνικής δικτύωσης βαθιάς εκμάθησης για την παρακολούθηση της κίνησης και της γνωστικής εγρήγορσης του οδηγού και μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις. Επιπλέον, το Ready Care μπορεί τώρα να αναγνωρίσει εάν οι επιβάτες είναι ενήλικες ή παιδιά και να προσαρμόσει ανάλογα τις ρυθμίσεις ενεργοποίησης του αερόσακου.

Ακόμη, το Ready Vision φέρνει μια διαισθητική οθόνη απευθείας στο παρμπρίζ — χάρη στην επαυξημένη πραγματικότητα — στο οπτικό πεδίο των οδηγών, ακριβώς όταν τη χρειάζονται. Για παράδειγμα, οι οδηγοί έχουν πρόσβαση σε έναν χάρτη που ενημερώνεται σύμφωνα με διαδρομές σε πραγματικό χρόνο, καθώς και σε συστάσεις για την πιο γρήγορη διαδρομή ή πού να σταματήσετε για καφέ. Ένα άλλο προϊόν της HARMAN, το Ready Upgrade, επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενημερώνουν συχνά το υλικό και το λογισμικό του οχήματός τους. Αυτό διατηρεί τα οχήματα σχετικά, σύγχρονα και αποδοτικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Samsung εστιάζει στην ασφάλεια και το απόρρητο σε όλες τις συσκευές

Η Samsung αναγνωρίζει ότι η ασφάλεια και το απόρρητο είναι μείζονος σημασίας. Ο Shin Baik από την Ομάδα Ασφάλειας Mobile eXperience συζήτησε τις λύσεις ασφάλειας της εταιρείας ως θεμέλιο για την εποχή των υπερσυνδέσεων.

Μια τέτοια λύση είναι το Samsung Knox Matrix, το οποίο παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε πολλά smartphone και έξυπνες τηλεοράσεις Samsung Galaxy. Η τεχνολογία θα επιτρέψει στις συσκευές να παρακολουθούν η μία την άλλη για να εντοπίζουν και να απομονώνουν τις απειλές ασφαλείας. Το Knox Vault, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων χρήστη σε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς συσκευές της Samsung, έχει επεκταθεί για να καλύψει περισσότερες συσκευές που συνδέονται με SmartThings, όπως οι τηλεοράσεις Samsung Neo QLED 8K. Επιπλέον, οι συνεργασίες της Samsung με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επιτρέπουν στους χρήστες να βιώνουν την ασφάλεια και το απόρρητο με τρόπο προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Η Samsung κάνει βήματα προς τα υπεύθυνα υλικά, τη διαχείριση ενέργειας και την προσβασιμότητα

Παράλληλα, η Inhee Chung, Αντιπρόεδρος του Samsung Corporate Sustainability Center, μίλησε για τα σχέδια της Samsung για μια πιο κυκλική οικονομία. Ως μέρος αυτών των σχεδίων, η Samsung ενσωματώνει όλο και περισσότερο ανακυκλωμένα υλικά στα προϊόντα της. Επιπλέον, το πρόγραμμα Certified ReNewed της εταιρείας — διαθέσιμο στις ΗΠΑ και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες — προσφέρει οικονομικά, ανακαινισμένα τηλέφωνα, ενώ το Galaxy Upcycling επιτρέπει στους καταναλωτές να επαναχρησιμοποιήσουν τα παλιά τους τηλέφωνα με δημιουργικούς τρόπους. Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να κλιμακώσει την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση.

Όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία της Samsung συμβάλλει στις προσπάθειες περί επίτευξης του στόχου της για βιωσιμότητα, η εταιρεία χρησιμοποιεί AI για να κάνει τη χρήση των προϊόντων της ενεργειακά αποδοτική, μέσω λειτουργιών όπως το SmartThings AI Energy Mode, το οποίο βελτιστοποιεί αυτόματα τη χρήση ενέργειας για να βοηθήσει τους χρήστες να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία AI όχι μόνο θα κάνει τη ζωή ευκολότερη, αλλά και θα επιτρέψει στους καταναλωτές να ζουν με έναν πιο υπεύθυνο τρόπο.

Χάρη σε μια νέα συνεργασία με την Tesla, το SmartThings Energy γίνεται ακόμα πιο χρήσιμο τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Η συνεργασία έχει ενσωματώσει το SmartThings Energy με τα προϊόντα της Tesla, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs), της οικιακής μπαταρίας Powerwall, του Solar Inverter και του Wall Connector EV λύση φόρτισης. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι οι χρήστες SmartThings Energy μπορούν να επωφεληθούν από τη λειτουργία Powerwall «Storm Watch» της εφαρμογής Tesla, η οποία επισημαίνει τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μέσω του SmartThings όχι μόνο στην εφαρμογή Tesla, αλλά και στις συνδεδεμένες τηλεοράσεις Samsung και κινητά τηλέφωνα των χρηστών. Το SmartThings μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τους χρήστες να προετοιμαστούν για διακοπές ρεύματος, ενεργοποιώντας τη λειτουργία AI Energy Mode για να επεκτείνει τον χρόνο χρήσης της εφεδρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στα Tesla Powerwalls τους.

Η Samsung προσθέτει νέες δυνατότητες για να αυξήσει την προσβασιμότητα των συσκευών, όπως αυτές που ανταποκρίνονται σε χειρονομίες hands-free. Επιπλέον, οι κινητές συσκευές παρέχουν υπότιτλους που δημιουργούνται αυτόματα κατά τη διάρκεια των κλήσεων και οι τηλεοράσεις και οι οθόνες προσφέρουν μια νέα δυνατότητα μετατροπής κειμένου σε ομιλία με δυνατότητα AI, που μετατρέπει τους υπότιτλους σε προφορικό ήχο[14]. Για περαιτέρω βοήθεια σε άτομα με χαμηλή όραση, το Relumino Together είναι μια νέα λειτουργία προβολής στις τηλεοράσεις Samsung, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες όλων των ικανοτήτων να παρακολουθούν τηλεόραση μαζί, με ή χωρίς οπτικές προσαρμογές.

* Η διαθεσιμότητα των προαναφερθέντων προϊόντων και των χαρακτηριστικών τους, καθώς και η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών ενδέχεται να διαφέρει ανά χώρα.

[1]Το όνομα προϊόντος είναι μόνο για τη Βόρεια Αμερική. Το προϊόν αναφέρεται ως "Κατά παραγγελία ψυγείο γαλλικής πόρτας 4 θυρών με Family Hub™+" σε άλλες περιοχές.

[2]Δεν σημαίνει ότι όλες οι υπηρεσίες που διατίθενται στο Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator with AI Family Hub™+ είναι AI ή δημιουργούν πληροφορίες ή αποτελέσματα χρησιμοποιώντας AI. Οι υπηρεσίες/δυνατότητες που χρησιμοποιούν μοντέλα βαθιάς εκμάθησης περιορίζονται σε 1) AI Vision Inside και 2) λειτουργίες Bixby.

[3]Από τον Μάρτιο του 2024, το AI Vision Inside μπορεί να αναγνωρίσει 33 τρόφιμα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Εάν το φαγητό καλύπτεται με το χέρι και δεν είναι αναγνωρίσιμο, μπορεί να αναφέρεται ως άγνωστο είδος. Η κάμερα δεν μπορεί να αναγνωρίσει ή να καταγράψει τρόφιμα στα ράφια της πόρτας του ψυγείου ή στην κατάψυξη. Η ανίχνευση και η αναγνώριση των ειδών διατροφής βασίζεται στο μοντέλο βαθιάς μάθησης που εκπαίδευσε η Samsung χρησιμοποιώντας προκαθορισμένα σετ δεδομένων και ενδέχεται να αποδίδουν ελλιπείς ή εσφαλμένες πληροφορίες. Νέα σύνολα δεδομένων ενδέχεται να εισάγονται στο μοντέλο εκμάθησής μας από καιρό σε καιρό για να βελτιώνεται η ακρίβειά του.

[4]Δεν σημαίνει ότι όλες οι υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο AI Hub είναι AI ή παράγουν πληροφορίες ή αποτελέσματα χρησιμοποιώντας AI. Οι υπηρεσίες/δυνατότητες που χρησιμοποιούν μοντέλα βαθιάς εκμάθησης περιορίζονται σε 1) AI Smart Dial 2) AI Opti Wash & Dry και 3) λειτουργίες Bixby. Τα μοντέλα μάθησης ενδέχεται να ενημερώνονται κατά καιρούς και μπορεί να αποδίδουν ελλιπείς ή εσφαλμένες πληροφορίες.

[5]Επί του παρόντος σε εξέλιξη και υπόκεινται σε αλλαγές.

[6]Το αναβαθμισμένο AI Object Recognition αναμένεται να είναι διαθέσιμο το 2ο εξάμηνο του 2024.

[7] Οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν το τηλέφωνό τους με το Galaxy Book4 μέσω της «Σύνδεσης με Windows» στο κινητό και της εφαρμογής Microsoft Phone Link στον υπολογιστή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες ρύθμισης. Το Galaxy smartphone πρέπει να είναι OneUI 1.0 ή νεότερη έκδοση. Απαιτεί τον ίδιο λογαριασμό MS για χρήση τόσο σε υπολογιστή όσο και σε τηλέφωνο. Ο χρόνος της λειτουργίας και της διαθεσιμότητας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά και τη συσκευή.

[8] Οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν το τηλέφωνό τους με το Galaxy Book4 μέσω της «Σύνδεσης με Windows» στο κινητό και της εφαρμογής Microsoft Phone Link στον υπολογιστή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες ρύθμισης. Το Galaxy smartphone πρέπει να είναι OneUI 1.0 ή νεότερη έκδοση. Απαιτεί τον ίδιο λογαριασμό MS, σύνδεση δικτύου Wi-Fi για χρήση τόσο σε υπολογιστή όσο και σε τηλέφωνο. Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή.

[9]Το Light Detection and Ranging (LiDAR) είναι μια οπτική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση απόστασης.

[10]Το SmartThings θα μπορεί να ενημερώσει το καθορισμένο άτομο για μια πιθανή έκτακτη ανάγκη εάν εντοπίσει ενδείξεις πτώσης μέσω αισθητήρων παρουσίας συνεργατών με λειτουργία ανίχνευσης πτώσης ή του ρολογιού Galaxy. Η υπηρεσία ανίχνευσης πτώσης αναμένεται να είναι διαθέσιμη εντός του τρέχοντος έτους.

[11]Τα στοιχεία επικοινωνίας και το μήνυμα που εμφανίζονται στο Lost Mode πρέπει να έχουν εγγραφεί εκ των προτέρων στην εφαρμογή SmartThings, μαζί με την εγγραφή του χρήστη μέσω email. Η συσκευή του ανιχνευτή SmartTag2 πρέπει να υποστηρίζει ανάγνωση NFC και να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

[12]Η Samsung Daily+ προσφέρει πρόσβαση σε κτηνιατρικές συμβουλευτικές υπηρεσίες τρίτων, όπως το Dr. Tail.

[13]Όχημα που καθορίζεται από λογισμικό

[14] Δεν υποστηρίζεται στην ελληνική γλώσσα.