Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Οι Tech Academies της ManpowerGroup, Συνεργάτης Στελέχωσης της ServiceNow στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος RISE UP

MANPOWERGROUP AE (ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΛΟΣ)
Πληροφορίες Επιχείρησης

Οι Tech Academies της ManpowerGroup Ελλάδας, της μεγαλύτερης εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού, αποτελούν εφεξής τον Επίσημο RiseUp Συνεργάτη Στελέχωσης της ServiceNow. Μέσω της συνεργασίας αυτής, οι Tech Academies αποτελούν φορέα εκπαίδευσης και ως Συνεργάτης Στελέχωσης υποστηρίζουν την παγκόσμια πρωτοβουλία RiseUp της ServiceNow, με το φιλόδοξο στόχο της εκπαίδευσης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στην πλατφόρμα της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2024.

Στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας, η ServiceNow δίνει τη δυνατότητα στις Tech Academies να είναι ενημερωμένες για τις τεχνικές δεξιότητες που χρειάζονται οι πελάτες τους, επιτρέποντας τους να ανταποκριθούν πιο άμεσα στις ανάγκες αυτές. Η ServiceNow αποκτά πρόσβαση σε πιο υψηλής ποιότητας ταλέντα για να προσφέρει στους πελάτες της καλύτερα εκπαιδευμένους υποψήφιους. Και τελικά, είναι μια επιτυχία για τους υποψήφιους, ανοίγοντας την πόρτα για καλύτερες, υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας που είναι διαθέσιμες από τις Tech Academies ως Συνεργάτης Στελέχωσης της ServiceNow.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να ενισχυθεί το οικοσύστημα της ServiceNow στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το διαθέσιμο ταλέντο, συνοδευόμενο πάντα από τις σχετικές πιστοποιήσεις. 

Σε Ζήτηση οι Δεξιότητες Πληροφορικής & Δεδομένων

Στόχος του ομίλου ManpowerGroup είναι να βοηθήσει τους εργοδότες να εντοπίσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που αναζητούν στον κλάδο της Πληροφορικής. Σύμφωνα με την έρευνα Έλλειψης Ταλέντου για το 2024 του ομίλου ManpowerGroup, το 74% των εργοδοτών στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση ειδικευμένου προσωπικού στον κλάδο αυτόν.

Ξεκινάει η 1η επίσημη ServiceNow Ακαδημία στην Ελλάδα

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει προγραμματιστεί τον Ιανουάριο του 2024 η έναρξη της πρώτης επίσημης ServiceNow Ακαδημίας, με διάρκεια εκπαίδευσης δέκα εβδομάδων. Η νέα αυτή Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο σε απόφοιτους STEM σχολών, όσο εξάλλου και σε υφιστάμενους εργαζόμενους εταιρειών στον κλάδο της Τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στα επίσημα E-Learnings της ServiceNow, με παράλληλη καθοδήγηση τόσο από εκπαιδευτή, όσο και τεχνική εκπαίδευση από έμπειρο ServiceNow Consultant. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέρα της σχετικής εκπαίδευσης και προετοιμασία στις δυο βασικές πιστοποιήσεις ServiceNow Developer & ServiceNow Administrator

Με αφορμή το ξεκίνημα της πρώτης επίσημης ServiceNow Ακαδημίας στην Ελλάδα, ο CEO της ManpowerGroup Ελλάδας, κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης δήλωσε: «Στη ManpowerGroup Ελλάδας, είμαστε περήφανοι για μια ακόμη στρατηγική συνεργασία με την κορυφαία παγκόσμια εταιρεία λογισμικού ServiceNow στην Ελλάδα, προσφέροντας λύσεις που βελτιώνουν τις δεξιότητες στην Πληροφορική, επωφελούμενοι από την εμπειρία και την τεχνογνωσία της ServiceNow. Μιλώντας καθημερινά με τους εργοδότες, κατανοούμε βαθιά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον εντοπισμό και την ανάπτυξη ταλέντων. Μέσω αυτής της συνεργασίας παρέχουμε προγράμματα που αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες για τους υποψηφίους στον κλάδο της Πληροφορικής και δίνουμε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έχουν μια ουσιαστική και βιώσιμη πορεία στον χώρο της Τεχνολογίας. 

Για τις Tech Academies  

Οι Tech Academies, δημιουργήθηκαν από τη ManpowerGroup Ελλάδας και περιλαμβάνουν μια σειρά από προγράμματα εκπαιδεύσεων που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ακριβώς τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας σήμερα σε απόφοιτους STEM, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να ενσωματωθούν παραγωγικά σε ομάδες έργου, από την πρώτη ημέρα της ένταξής τους. Στις Tech Academies οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν τρίμηνα υπερεντατικά προγράμματα σπουδών σε τεχνολογίες όπως Java, C#/.ΝΕΤ framework, cybersecurity και data analytics, υπό την επίβλεψη καθηγητών διεθνών πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα εκπαιδεύονται σε soft skills και άλλες δεξιότητες (όπως επικοινωνία, συνεργασία, διάδραση με πελάτες και δημιουργία παρουσιάσεων), απαραίτητες για την ένταξή τους σε μια παραγωγική ομάδα, και τέλος εκπονούν τελική εργασία αποφοίτησης εφαρμόζοντας όλα όσα διδάχτηκαν.