Τεχνολογία - Πληροφορική

Ψηφιακό εισιτήριο και ταυτοποίηση εισόδου στα γήπεδα και του μπάσκετ

ticket

Με ψηφιακό εισιτήριο και ηλεκτρονική ταυτοποίηση θα γίνεται από τις 16 Σεπτεμβρίου η είσοδος και στους αγώνες μπάσκετ, όπως θα συμβαίνει από τις 17 Αυγούστου και στο ποδόσφαιρο, όπου αγωνίζονται ΠΑΕ της Super League. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από τις 16 Σεπτεμβρίου οι αγώνες μπάσκετ της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες αγωνίζεται ΚΑΕ ως γηπεδούχος, θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, που διαθέτουν το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών.

Όπως αναφέρουν τα δύο Υπουργεία, με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικού περιόδου όλοι οι φίλαθλοι θα ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και θα εισέρχονται ψηφιακά στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων.

Με ψηφιακό εισιτήριο και ταυτοποίηση η είσοδος και στους αγώνες μπάσκετ από τις 16 Σεπτεμβρίου

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ταυτοποιήσουν ψηφιακά το εισιτήριό τους, απαιτείται να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr και να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το Αpp Store. H διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του Gov.gr Wallet γίνεται με απλό και φιλικό τρόπο, ο οποίος περιγράφεται αναλυτικά στο tickets.gov.gr.

Επίπεδα ασφαλείας

“Η συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζει πλήρως το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα και προβλέφθηκε στον ν.5085/2024, μαζί με την υπόλοιπη δέσμη μέτρων για την πάταξη της παραβατικότητας”, αναφέρουν τα δύο Υπουργεία σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την “Υποχρέωση διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων καλαθοσφαίρισης της Basket League αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, που διαθέτουν το προβλεπόμενο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών”, παρέδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), Ευθύμη Ρεντζιά.

“Το πετυχημένο μοντέλο, που εφαρμόστηκε στη Super League με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, επεκτείνεται και στη Basket League από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η κοινή προσπάθεια, που ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, όπου είχαμε αδιαμφισβήτητα, ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα φέτος, σηματοδοτεί και την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε και το μπάσκετ, όσον αφορά την ασφάλεια και τις συμπεριφορές των φιλάθλων. Με αυτό το σύστημα, ξέρουμε πλέον ποιος μπαίνει στο γήπεδο, το όνομά του, το τηλέφωνό του. Αυτό θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της βίας”, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογράμμισε: “Από τον περασμένο Φεβρουάριο τόσο με τη νέα νομοθεσία, όσο και αργότερα τον Απρίλιο με τον νέο τρόπο ταυτοποίησης για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ξεκινήσαμε να υλοποιούμε μια σημαντική μεταρρύθμιση. Η τεχνολογία και σε αυτήν την περίπτωση υπήρξε “σύμμαχός” μας, όχι απλά για να νιώθουμε, αλλά για να είμαστε ασφαλείς στα γήπεδα. Από τις 16 Σεπτεμβρίου και οι φίλαθλοι του μπάσκετ θα μπορούν με ασφάλεια να μπουν στα γήπεδα, με το εισιτήριο στο ψηφιακό τους πορτοφόλι. Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο, για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε λύσεις σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για μια αποτελεσματικότερη ψηφιακή Ελλάδα σε όλους τους τομείς”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα