Τεχνολογία - Πληροφορική

Πάνω από 1 τρισ. ο όγκος των συναλλαγών ψηφιακού εμπορίου το 2024

e-commerce2023

Ακόμη πιο έντονη, προϊόντος του χρόνου, γίνεται η στροφή του παγκόσμιου καταναλωτικού κοινού στο ψηφιακό εμπόριο και τις online αγορές. Για την ακρίβεια, το 2024 ο όγκος των συναλλαγών, που θα πραγματοποιηθούν μέσα από ψηφιακά κανάλια, θα ξεπεράσει το φράγμα του 1 τρισ. Έναν χρόνο νωρίτερα, η αντίστοιχη επίδοση ήταν 966 δισεκατομμύρια συναλλαγές, που μεταφράζεται σε μια πολύ ισχυρή αύξηση 12% σε ένα μόνο έτος. 

Η νέα μελέτη της Juniper Research αφορά τις online μεταφορές χρημάτων, τις αγορές ψηφιακών και φυσικών αγαθών μέσω Διαδικτύου, τις ηλεκτρονικές αγορές εισιτηρίων, τις τραπεζικές συναλλαγές, τις πληρωμές NFC, τις πληρωμές με κωδικό QR και τις online πληρωμές λογαριασμών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Juniper Research, η ισχυρότερη ανάπτυξη στον όγκο των ψηφιακών συναλλαγών θα σημειωθεί σε τρεις από τις παραπάνω κατηγορίες, οδηγώντας τη συνολική υιοθέτηση του ψηφιακού εμπορίου σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Εκτόξευση των πληρωμών NFC

Οι πληρωμές NFC αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο έτος κατά 30% και θα είναι η κατηγορία με τη μεγαλύτερη άνοδο του όγκου συναλλαγών στη διάρκεια του 2024. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι πληρωμές NFC ευνοούνται από την αυξανόμενη αποδοχή των ανέπαφων καρτών ειδικά σε αγορές, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία. 

Άλλη μια κατηγορία, που βρίσκεται σε ταχεία άνοδο, είναι οι αγορές ψηφιακών εισιτηρίων, όπου αναμένεται αύξηση κατά 19% το 2024. Η άνοδος της online αγοράς εισιτηρίων είναι εμφανής σε όλο και περισσότερες χώρες, ενώ σε κάποιες αγορές - αρκετές παγκοσμίως - έχει αναδειχθεί στην επικρατέστερη μέθοδο πληρωμής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, η τρίτη μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται στις online αγορές φυσικών ειδών, όπου αναμένεται αύξηση κατά 12% έναντι του 2023.

1,3 δισ. νέοι χρήστες e-commerce το 2027

Η Juniper διαπιστώνει, στο μεταξύ, ότι αριθμός των καταναλωτών παγκοσμίως, που επιλέγουν το ψηφιακό κανάλι αγορών, αυξάνεται με επίσης ταχείς ρυθμούς. Πρακτικά, την επόμενη πενταετία αναμένεται να προστεθούν στην παγκόσμια κοινότητα 1,3 δισ. νέοι χρήστες υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο αριθμός των μοναδικών χρηστών ηλεκτρονικού εμπορίου θα φτάσει τα 4,4 δισ. έως το 2027, από 3,1 δισ. στα τέλη του 2022. Η έρευνα προβλέπει ότι οι χώρες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού θα είναι ο βασικός μοχλός αυτής της ανάπτυξης και θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% των νέων χρηστών ηλεκτρονικού εμπορίου, που θα προστεθούν στην παγκόσμια βάση. 

Μπαγκλαντές, Πακιστάν και Ινδία θα προσθέσουν πάνω από 600 εκατ. νέους χρήστες μόνο τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς η αυξημένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και οι πιο ολοκληρωμένες αλυσίδες εφοδιασμού λιανικής θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη του e-commerce.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα