Έρευνες - Μελέτες

Στα $77 δις οι παγκόσμιες δαπάνες για την ασφάλεια των πληροφοριών το 2015

cyper_security
Την ανιούσα ακολουθούν οι παγκόσμιες δαπάνες για την ασφάλεια των πληροφοριών, καθώς με τις νέες τεχνολογίες και το λογισμικό, που υιοθετούνται από τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των ευπαθειών, τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι κυβερνο-εγκληματίες, αυξάνεται δραματικά. Οι συνολικές δαπάνες για την ασφάλεια των πληροφοριών θα αναπτυχθούν, περαιτέρω, φέτος κατά ένα 8,2% έναντι του 2014, για να φτάσουν τα $76,9 δις. Οι παγκόσμιες δαπάνες για την ασφάλεια των πληροφοριών κινήθηκαν ανοδικά και το 2014, οπότε ανήλθαν σε $71,1 δις, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 7,9% συγκριτικά με το 2013. Από τους επιμέρους τομείς της αγοράς, αυτός που κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ήταν η πρόληψη απώλειας δεδομένων, με τον κλάδο να ενισχύεται ποσοστιαία κατά 18,9%. Η δε αγορά της ασφάλειας λογισμικού παρουσίασε αύξηση 5,3% το 2014, αγγίζοντας έσοδα της τάξης των $21,4 δις.

Η αγορά λογισμικού ασφάλειας παρουσίασε αύξηση 5,3% το 2014, αγγίζοντας τα $21,4 διςΟι παραπάνω προβλέψεις προέρχονται από τη Gartner και περιλαμβάνονται στην έκθεση “Market Share: All Software Markets, Worldwide, 2014”, την οποία κοινοποίησε η ESET. Σύμφωνα με την έκθεση, η ESET συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχύτερα από την αγορά λογισμικού ασφάλειας, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της ξεπερνά αυτόν της αγοράς λογισμικού ασφάλειας, σύμφωνα με τα έσοδα του μεριδίου αγοράς κατά το 2014.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έκθεση, η ESET κατέγραψε ανάπτυξη 8% κατά το 2014 στις αγορές λογισμικού ασφάλειας για καταναλωτές και προστασίας endpoint για επιχειρήσεις, βελτιώνοντας το μερίδιο αγοράς της από 4,0% το 2012 σε 5,1 % το 2014. Το 2014, η εταιρία κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων πέντε προμηθευτών λογισμικού ασφαλείας στις αγορές λογισμικού ασφάλειας για καταναλωτές και endpoint προστασίας για επιχειρήσεις σύμφωνα με το μερίδιο αγοράς, σημειώνοντας αύξηση 7,2% στον τομέα λογισμικού ασφάλειας καταναλωτών και 8,6% στον τομέα προστασίας endpoint για πλατφόρμες.

Σε άνοδο
Η συνεχής διεύρυνση των δαπανών για την ασφάλεια των πληροφοριών είναι περαιτέρω από αναμενόμενη, καθώς το Internet of Things, η wearable τεχνολογία, τα αυτοκινούμενα οχήματα, η ασφάλεια των συστημάτων, που λειτουργούν στη λογική του Bring Your Own Device (BYOD) ή η ασφάλεια των συστημάτων και των υπηρεσιών Cloud, ήδη, δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγορά ασφαλείας.

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με άλλη έρευνα της ESΕΤ, οι ΙΤ managers αφιερώνουν μεγάλο μερίδιο χρόνου στην ασφάλεια των συστημάτων τους έναντι ψηφιακών επιθέσεων αφιερώνουν. Σχεδόν οι μισοί διευθυντές πληροφορικής (49%) δηλώνουν ότι ξοδεύουν τουλάχιστον το 10% του χρόνου διαχείρισης IT μόνο για τη σύνταξη αναφορών για την τήρηση ρυθμιστικών κανόνων και πολιτικών ασφαλείας. Η δε αποκατάσταση των συμβάντων ασφαλείας, η εγκατάσταση και ενημέρωση των clients αναφέρονται ως οι εργασίες, που καταναλώνουν “υπερβολικά πολύ χρόνο” από τους διευθυντές Πληροφορικής.