Έρευνες - Μελέτες

1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα χρησιμοποιούν tablet έως τα τέλη του 2015

tabletman1

Αυξανόμενος, αν και με ρυθμούς σαφώς ηπιότερους των τελευταίων ετών, βαίνει ο αριθμός του παγκόσμιου πληθυσμού, που κάνει χρήση tablet. Έως τα τέλη του 2015, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι διεθνώς θα χρησιμοποιούν tablet τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ μέχρι το 2019 ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα εκτοξευθεί στο 1,5 δισεκατομμύριο.

Η Κίνα θα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό χρηστών tablets στον κόσμο το 2015Η εκτίμηση για 1 δισεκατομμύριο χρήστες tablet, έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, μεταφράζεται σε αύξηση της χρήσης των δημοφιλών συσκευών κατά 19% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ποσοστό σαφέστερα μικρότερο, βέβαια, έναντι του 54,1% το 2013 και του 28,5% το 2014.

Αν και ο ρυθμός αύξησης των καταναλωτών που κάνουν χρήση tablet βαίνει μειούμενος, η παγκόσμια κοινότητα των fun της ταμπλέτας είναι υπερτριπλάσια σε σχέση με μόλις μία τετραετία νωρίτερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της eMarketer, η αρχική πρόβλεψη ήταν για 1,06 δις χρήστες tablet φέτος, ωστόσο, η εταιρεία αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι η αγορά θα παραμείνει σε θετικό πρόσημο τα επόμενα χρόνια, αν και αυτό θα βαίνει μειούμενο.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν ότι ο ρυθμός διεύρυνσης της παγκόσμιας κοινότητας χρηστών tablet θα κινηθεί στο 14,7% το 2016, για να μειωθεί περαιτέρω στο 11,8 % το 2017, για να περιοριστεί στο 8,9% το 2018 και στο 7,3% το 2019.

Οι αναλυτές της eMarketer εξηγούν ότι η αγορά των tablets βάλλεται τόσο από τις - ανταγωνιστικές - συσκευές smartphones, όσο και από τα phablets όσο και από την κατηγορία των πολύ λεπτών και ελαφριών συσκευών laptop.

Παγκόσμια δύναμη η Κίνα
Τα στοιχεία της eMarketer αναδεικνύουν την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ως την πολυπληθέστερη κοινότητα χρηστών tablet στον κόσμο, με 458,7 εκατ. έως τα τέλη του 2015. Η αγορά θα ξεπεράσει το ορόσημο του μισού δισεκατομμυρίου το 2016, για να ανέλθει εκ νέου και να αντιπροσωπεύει 755 εκατ. το 2019.

Τη δεύτερη θέση, μεταξύ των μεγαλύτερων κοινοτήτων χρηστών tablet στον κόσμο, θα καταλάβει φέτος η Βόρεια Αμερική με τη Δυτική Ευρώπη να ακολουθεί. Να σημειωθεί ότι και στις δυο γεωγραφικές ζώνες περισσότεροι από τρεις στους δέκα χρήστες του Ίντερνετ είναι και χρήστες tablet (μάλιστα πρόκειται για τις δύο περιοχές του πλανήτη με τη μεγαλύτερη αναλογία χρηστών tablet μεταξύ εκείνων που κάνουν χρήση του Διαδικτύου).

Τέλος, την πεντάδα με τις πιο πολυπληθείς κοινότητες του πλανήτη συμπληρώνουν η Λατινική Αμερική, η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και η Μέση Ανατολή – Αφρική.

Σε επίπεδο χωρών, το 2015 η Κίνα, με 276.5 εκατ., θα έχει το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών tablet διεθνώς, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ με 158,8 εκατ. και την Ινδία με 44,4 εκατ.