Δελτία Τύπου ΣΕΠΕ

Ο ΣΕΠΕ ανακοινώνει τις υποψηφιότητες για τα “2017 WITSA Global ICT Excellence Awards”

sepe_pressrelease2

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), μέλος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών (WITSA - World Information Technology and Services Alliance) από το 1996, ανακοίνωσε τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα “2017 WITSA Global ICT Excellence Awards”, που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Gala Dinner του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2017”, στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ταϊπέι, στην Ταιβάν.

Στο πλαίσιο των εργασιών του, ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών (WITSA), έχει θεσμοθετήσει τα WITSA Global ICT Excellence Awards”, με στόχο να αναδειχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν επιδείξει εξαιρετικά επιτεύγματα στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι βραβευθέντες ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ό,τι αφορά στις εφαρμογές ΤΠΕ για το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τη Δημιουργία Ψηφιακών Ευκαιριών και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Για πρώτη φορά ο ΣΕΠΕ συνεργάστηκε με τα βραβεία Impact BITE προκειμένου τρεις εταιρείες που βραβεύθηκαν στα φετινά BITE AWARDS να εκπροσωπήσουν - μαζί με άλλες τρεις που αξιολόγησε και επέλεξε ο ΣΕΠΕ - τη χώρα μας στα φετινά παγκόσμια βραβεία WITSA, στην οποία εκπροσωπούνται 82 χώρες.

Για την κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα των εταιρειών PRINTEC και ΣΥΜΕΤΑΛ. Η PRINTEC, υλοποίησε με επιτυχία το Digital transformation της τράπεζας Raifeissen στη Σερβία, ένα project που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα αλληλοεπιδρά με τους πελάτες της εντός των καταστημάτων, στο πλαίσιο του branch transformation initiative που τρέχει η τράπεζα. Αντίστοιχα, η υποψηφιότητα της ΣΥΜΕΤΑΛ, έγκειται στην επιτυχημένη υλοποίηση ενός συστήματος βελτιστοποίησης κοπών (Slitting Optimization) με την ανάπτυξη και αξιοποίηση ενός εξειδικευμένου αλγορίθμου, συνδυασμένου με τη χρήση ήδη διαθέσιμου λογισμικού και in-house εφαρμογών.

Παράλληλα, για την κατηγορία “Digital Opportunity Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - Ex Machina για την υλοποίηση του project Internet of (noisy) Things, τη λειτουργία μιας ολοκληρωμένης Internet of Things λύσης, η οποία επιτυγχάνει εντοπισμό της θέσης του αεροσκάφους, μέσω του θορύβου του κινητήρα κατά την απογείωση.

Ακόμη, όσον αφορά στην κατηγορία “Sustainable Growth Award”, υποβλήθηκαν από τον ΣΕΠΕ οι υποψηφιότητες των εταιρειών CosmoONE και TMS TANKERS. Η CosmoONE υλοποίησε με επιτυχία το project Innovative electronic auction applications in the energy markets, που αφορά σε συστήματα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, που χρησιμοποιήθηκαν στις ενεργειακές αγορές στην Ελλάδα, τα οποία είναι web-based και παρέχονται με την λογική του SaaS - Software as a Service. Η TMS TANKERS ανέπτυξε το Energy Baseline developed by using Tableau and In-house Software, ένα εργαλείο λογισμικού για την αξιολόγηση της απόδοσης του σκάφους, που ενσωματώνει δεδομένα αναφοράς από δοκιμές μοντέλων και δοκιμές στη θάλασσα και προβλέπει την ισχύ και την κατανάλωση που πρέπει να έχει το σκάφος για δεδομένη ταχύτητα και βύθιση.

Στην κατηγορία “Mobile Excellence Awards”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της εταιρείας SoftOne Technologies, η οποία ανέπτυξε την εφαρμογή Enterprise Mobility "Soft1 360", η οποία επιτρέπει σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση να “τρέξει” τη λειτουργία της χωρίς χρονικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα ασφαλούς και αξιόπιστης χρήσης της κεντρικής μηχανογράφησης από οπουδήποτε και με τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής. 

Ο ΣΕΠΕ στηρίζει ενεργά τις υποψηφιότητες για τα “2017 WITSA Global ICT Excellence Awards”, με κύριο στόχο να φέρει στο προσκήνιο πρωτοβουλίες, εφαρμογές, αλλά και επιχειρηματικές πρακτικές, που θα προβάλουν το σύγχρονο ψηφιακό πρόσωπο της χώρας παγκόσμια, αναδεικνύοντας παράλληλα τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Ο WITSA ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία 82 συνδέσμων πληροφορικής απ' όλο τον κόσμο, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.

{{{ ArticleFiles }}}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα