Δελτία Τύπου ΣΕΠΕ

Δελτίο Τύπου ΣΕΠΕ: Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΕΠΕ & Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία 2015-2017

sepe_pressrelease2

Πρόεδρος για τρίτη συνεχή θητεία ο κ. Τάσος Τζήκας


Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Το “παρών” έδωσαν, εκπροσωπώντας τα Υπουργεία Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Δημήτρης Τζώρτζης και ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε αναλυτικά η στρατηγική του ΣΕΠΕ, η οποία στο επίκεντρο της έχει την ανάδειξη του κλάδου σε καταλύτη στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη και ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυναμική παρέμβαση του ΣΕΠΕ στην προώθηση σημαντικών θεμάτων για τον κλάδο και τις επιχειρήσεις - μέλη του, καθώς και για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του κλάδου στις διεθνείς αγορές. 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Τζώρτζης, αναφερόμενος στις ΤΠΕ, τόνισε ότι ειδικά στη παρούσα οικονομική συγκυρία, αποτελούν δομικό στοιχείο της ελληνικής οικονομίας. Ανέφερε ακόμη, ότι οι ΤΠΕ μαζί με τον τουρισμό και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, συνιστούν, εκτός από καταλύτη, στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Πολιτεία μπορεί και θέλει να στηρίξει τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την έρευνα και την καινοτομία, υπογράμμισε τη σημασία του επενδυτικού σχεδίου της ΕΕ, γνωστού και ως σχεδίου Γιούνκερ, αλλά και του προγράμματος “Επανεκκίνηση” του νέου ΕΣΠΑ. Καταλήγοντας, τόνισε ότι “οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΠΕ βρίσκονται στην καρδιά της οικονομίας, της έρευνας και της καινοτομίας”, ανακοινώνοντας τη δέσμευσή του για μια στενή και διαρκή συνεργασία με τον ΣΕΠΕ, που στόχο έχει την τόνωση της εξωστρέφειας και την αύξηση της απασχόλησης.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, δεσμεύτηκε για την ταχεία υλοποίηση των έργων, που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Υπουργείου, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει στενή παρακολούθηση τους, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, υπογραμμίζοντας ότι το νέο ΔΣ ήδη εργάζεται για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της εταιρίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η διαδικασία των εκλογών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας με την υποστήριξη της SingularLogic. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις εκλογές εφαρμόστηκε ένας καινοτόμος συνδυασμός ηλεκτρονικής και φυσικής ψηφοφορίας, εξασφαλίζοντας άμεση ενημέρωση και αυξημένη αξιοπιστία. Μία ακόμα επιβεβαίωση των έμπρακτων πλεονεκτημάτων, που προσφέρει η αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου, που προέκυψαν από τις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης της 28ης Μαΐου 2015. 
Η νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου: Τάσος Τζήκας, Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης
Α΄ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος: Γιώτα Παπαρίδου, Agiltech
Β΄ Αντιπρόεδρος: Βασίλης Ορφανός, Globo Τεχνολογική
Γενικός Γραμματέας: Σάκης Κωτσής, Intrasoft International
Ειδικός Γραμματέας: Μιχάλης Καριώτογλου, SingularLogic
Ταμίας: Αντώνης Τσιμπούκης, Cisco Hellas 
Μέλος ΔΣ: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Oktabit
Μέλος ΔΣ: Θανάσης Πετμεζάς, cosmoONE HELLAS MARKETSITE
Μέλος ΔΣ: Βασίλης Χρηστίδης, Knowledge Broadband Services

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Τζήκας, ο οποίος εκλέχθηκε για τρίτη συνεχή φορά, τόνισε: “Η εμπιστοσύνη των μελών του ΣΕΠΕ για τρίτη συνεχή φορά είναι τεράστια τιμή, αλλά και ευθύνη γι’ αυτό που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε πραγματικότητα. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, καλούμαστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, ένταση και πίστη το έργο που αναλάβαμε. Οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των ΤΠΕ δοκιμάστηκαν όσο ποτέ, έχουν όμως μπροστά τους και πολλές προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες. Η εξωστρέφεια, η ανάδειξη του υψηλής ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού τους, αλλά και οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν, αποτελούν εγγύηση ότι ο κλάδος μας παραμένει ζωντανός αλλά και με πολλές δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη, αξιώνοντας μέσα από τη σκληρή μας προσπάθεια όσα οφείλει να διεκδικεί στο άμεσο μέλλον. Ήρθε ο καιρός να αξιοποιήσουμε την εμπειρία από τα λάθη μας, να μεγιστοποιήσουμε και πολλαπλασιάσουμε ότι κάναμε σωστά και με οδηγό το πάθος που μας διακρίνει να διεκδικήσουμε για τον κλάδο τη θέση και το ρόλο, που του αρμόζει στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας”.

Τ. Τζήκας, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ

Δ. Τζώρτζης, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Από αριστερά προς δεξιά το απερχόμενο ΔΣ του ΣΕΠΕ και ο Πρόεδρος Γεν. Συνέλευσης ΣΕΠΕ, Θ. Σπανορρήγας

{{{ ArticleFiles }}}