Δελτία Τύπου ΣΕΠΕ

Στις 7 Μαΐου τo digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε

deforum_2018_logo

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ανακοινώνει τη διοργάνωση του σημαντικότερου Συνεδρίου για τη Ψηφιακή Οικονομία, digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Κεντρικός Ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, που θα παρατεθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριος Αλέξης Τσίπρας, ενώ την Έναρξη των Εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, στο Συνέδριο συμμετέχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κυβέρνησης, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όσο και παραγωγικών κλάδων της οικονομίας.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν στην ανάγκη για Εξωστρέφεια του κλάδου της ψηφιακής οικονομίας, τα Εργαλεία για την Χρηματοδότηση Καινοτόμων Προσπαθειών, την αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου Ανθρώπινου Δυναμικού που διαθέτει η χώρα, τη δημιουργία νέων ψηφιακών υποδομών, κυρίως στον τομέα των Ψηφιακών Επικοινωνιών, τα πλεονεκτήματα από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας και τέλος, τις δυνατότητες για Βελτίωση της Λειτουργίας και των Παρεχόμενων Υπηρεσιών του Δημοσίου προς Πολίτες και Επιχειρήσεις από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Πολιτείας. Παράλληλα, ομιλητές, συμμετέχοντες και καλεσμένοι του συνεδρίου τοποθετούνται σε ένα γόνιμο διάλογο για τη Ψηφιακή Στρατηγική και την υλοποίηση της, που θα επιτρέψει στην Ελληνική οικονομία να απαντήσει -επιτέλους- θετικά στην ψηφιακή πρόκληση της εποχής, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το CEO Panel, όπου επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών αναμένεται να δώσουν τη δική τους διάσταση όσον αφορά το ψηφιακό στοίχημα που έχει να κερδίσει η Ελλάδα. Οι επικεφαλής των εταιρειών από κοινού με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη συζητούν για το παρόν και κυρίως για το μέλλον, το σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα του ψηφιακού επιχειρείν στην Ελλάδα, αναλύοντας τη διεθνή εμπειρία.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση ορισμένων από τα πλέον ενδιαφέροντα καινοτόμα projects νεοφυών επιχειρήσεων (startups), οι οποίες στην Ελλάδα αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το δίκτυό τους, μέσα από την επαφή με επιλεγμένους επενδυτές και funds αλλά και το δυναμικό κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας. Σκοπός του digital economy forum 2018 είναι να αναδείξει τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα τεράστια οφέλη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Τη στιγμή που, όπως επιβεβαιώνεται και διεθνώς, οι οικονομίες και οι εταιρείες που έχουν μετασχηματιστεί ψηφιακά εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πρόοδο ως προς την αξιοποίηση των πόρων, την επιτάχυνση της καινοτομίας σε υπηρεσίες και προϊόντα και τη βέλτιστη τοποθέτηση τους στην αγορά, η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, αλλά και συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών οδηγώντας σε ταχύτερη ανάπτυξη, παραγωγικότητα και εξωστρέφεια και το digital economy forum 2018 αυτό ακριβώς έρχεται να καταδείξει”, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας.

Περισσότερες πληροφορίες 

{{{ ArticleFiles }}}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα