Δελτία Τύπου ΣΕΠΕ

Στον Προέδρο της Δημοκρατίας ο ΣΕΠΕ και οι Ελληνικές εταιρείες που βραβεύτηκαν στα παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2017

sepe_pressrelease2

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και οι επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που διακρίθηκαν στα φετινά παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2017.

Στη συνάντηση ο ΣΕΠΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ, κύριο Αναστάσιο Τζήκα, την Α' Εκτελεστική Αντιπρόεδρο ΔΣ, κυρία Παναγιώτα Παπαρίδου, τη Γενική Γραμματέα ΔΣ, κυρία Ειρήνη Νικολαΐδη, τον κύριο Βασίλη Ορφανό, Μέλος ΔΣ, τον κύριο Στέλιο Χριστάκο, Μέλος ΔΣ και τον κύριο Γιάννη Σύρρο, Γενικό Διευθυντή ΣΕΠΕ και Αντιπρόεδρο WITSA για την Ευρώπη. Ταυτόχρονα από την πλευρά των βραβευθέντων εταιρειών το παρόν στο Προεδρικό Μέγαρο έδωσαν:

Ο κύριος Θανάσης Πετμεζάς, Γενικός Διευθυντής, cosmoONE, η οποία βραβεύτηκε ως Winner για την υλοποίηση του project “Innovative Electronic Auction Applications in the Energy Markets”, που αφορά σε συστήματα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις ενεργειακές αγορές στην Ελλάδα και παρέχονται με την λογική του SaaS - Software as a Service.

O κύριος Κωνσταντίνος Κόντος, Γενικός Διευθυντής, ΣΥΜΕΤΑΛ ΑΕ, η οποία βραβεύτηκε ως Winner για την υλοποίηση του συστήματος βελτιστοποίησης κοπών “Slitting Optimization” με την ανάπτυξη και αξιοποίηση ενός εξειδικευμένου αλγορίθμου, συνδυασμένου με τη χρήση ήδη διαθέσιμου λογισμικού και την ανάπτυξη in-house εφαρμογών.

Ο κύριος Αντώνης Κυριαζής, Διευθύνων Σύμβουλος, SoftOne Technologies, η οποία διακρίθηκε ως Merit Winner για την εφαρμογή “Enterprise Mobility “Soft1 360”, η οποία επιτρέπει σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση να “τρέξει” τη λειτουργία της χωρίς χρονικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς από οπουδήποτε και με τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής.

Ο κύριος Γεώργιος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η οποία διακρίθηκε ως Merit Winner για την υλοποίηση του “Internet of (noisy) Things” μιας ολοκληρωμένης Internet of Things λύσης.

Επιπλέον, στην ίδια διοργάνωση και ως Merit winners διακρίθηκαν η Printec για την υλοποίηση του “Digital Transformation της Τράπεζας Raifeissen στη Σερβία”, στο πλαίσιο του branch transformation initiative που υλοποιεί η τράπεζα καθώς και η TMS TANKERS, για την ανάπτυξη του “Energy Baseline developed by using Tableau and In-house Software”, για την αξιολόγηση και βελτιστοποίηση της απόδοσης των σκαφών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τις εταιρείες για την παγκοσμίου βεληνεκούς βράβευση τους και ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση πως η διάκριση και των έξι υποψηφιοτήτων που κατέθεσε ο ΣΕΠΕ στα φετινά βραβεία αποτελεί επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου ψηφιακών λύσεων που προσφέρουν οι ελληνικές εταιρείες σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της δυναμικής του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας. Παράλληλα, ο κύριος Παυλόπουλος σημείωσε ότι η ανάδειξη του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε στρατηγικής σημασίας πυλώνα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελληνικής οικονομίας είναι κρίσιμη και αυτονόητη, τόσο σε επίπεδο δημοσίου τομέα - με την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις - όσο και σε επίπεδο ιδιωτικού τομέα - για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριος Αναστάσιος Τζήκας τόνισε πως “Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση και μεγάλη τιμή για όλους μας. Το έξι στα έξι - 6 βραβεία και στις 6 υποψηφιότητες - που πετύχαμε φέτος και ειδικά σε σύνολο 19 εταιρειών και οργανισμών οι οποίες διακρίθηκαν από όλο τον κόσμο στη φετινή διοργάνωση, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Είναι ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας. Κατά τη γνώμη μας, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό hub τεχνολογιών, γιατί διαθέτει την πρώτη ύλη που είναι το υψηλής εξειδίκευσης επιστημονικό δυναμικό. Οι ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αποτελούν ένα εθνικό κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται. Και σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε. Οι εταιρείες Τεχνολογιών και Πληροφορικής και Επικοινωνιών έχουν προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση. Είναι εξωστρεφείς εταιρείες οι οποίες έμειναν όρθιες μέσα στην κρίση. Η Ελλάδα πρέπει να αναδείξει τις τεχνολογίες σε μια νέα στρατηγικής σημασίας βιομηχανία. Αυτό δε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι απλά και εύκολα, αλλά πάντως τα μηνύματα αισιοδοξίας πληθαίνουν συνεχώς στον κλάδο μας.

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών - WITSA αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας. Ο ΣΕΠΕ στηρίζει ενεργά τα WITSA Global ICT Excellence Awards, τα οποία απονέμονται με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων, που διαπρέπουν στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι υποψηφιότητες που έχει υποβάλει ο ΣΕΠΕ στα WITSA Global ICT Excellence Awards από το 2006, διακρίνονται για έντεκα συνεχόμενα χρόνια, φτάνοντας συνολικά τα 16 βραβεία.


Από αριστερά: Βασίλης Ορφανός, Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ, Στέλιος Χριστάκος, Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ, Κωνσταντίνος Κόντος, Γενικός Διευθυντής, ΣΥΜΕΤΑΛ ΑΕ, Αντώνης Κυριαζής, Διευθύνων Σύμβουλος, SoftOne Technologies, Θανάσης Πετμεζάς, Γενικός Διευθυντής, cosmoONE, Προκόπιος Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ, Ειρήνη Νικολαΐδη, Γενική Γραμματέας ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, Α΄ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ και Αντιπρόεδρος WITSA για την Ευρώπη


Από αριστερά: Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ, Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ και Αντιπρόεδρος WITSA για την Ευρώπη, Προκόπιος Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

{{{ ArticleFiles }}}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα