Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Vodafone, Παγκόσμιος Χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

vodafone

Η Vodafone, Παγκόσμιος Χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις γυναίκες σε όλους τους ρόλους της ζωής τους. Στόχος της Vodafone είναι να προσφέρει ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια, ενώ θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ο Όμιλος Vodafone στηρίζει την εκστρατεία του ΟΗΕ HeForShe που αφορά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ισότιμη ένταξη των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Συγκεκριμένα η Vodafone, έχει δεσμευτεί να: 

  • Να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στις προσλήψεις και στη σύνθεση των τμημάτων της και να παρέχει ίσες αμοιβές ανεξαρτήτως φύλου
  • Να ενθαρρύνει την ανάληψη διοικητικών θέσεων από γυναίκες, οι οποίες ήδη κατέχουν πάνω από το 30% των θέσεων αυτών 
  • Να προσφέρει σειρά αναπτυξιακών ενεργειών για την ενδυνάμωση των γυναικών (π.χ coaching, mentoring, development programs κα.)  

Στο πλαίσιο αυτό, η Vodafone πρόσφατα ανακοίνωσε το πρόγραμμα Vodafone Reconnect που προωθεί την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην εργασία και απευθύνεται σε γυναίκες που άφησαν την καριέρα τους για να κάνουν διάλλειμα λόγω οικογενειακών ή άλλων υποχρεώσεων και θέλουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. 

Παράλληλα, έχει υιοθετήσει μία νέα πολιτική μητρότητας με στόχο να δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Παρέχει 16 εβδομάδες πλήρους αμειβόμενης άδειας, για όλες τις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία, επιπλέον της νόμιμης άδειας λοχείας που προσφέρει η ελληνική νομοθεσία.    

Επιπλέον, η Vodafone υλοποιεί το Lean In Circles, ένα πρόγραμμα καθοδήγησης, επαγγελματικής ανάπτυξης, μετάδοσης και διάχυσης γνώσης των εργαζομένων της. Το πρόγραμμα αυτό, απευθύνεται σε γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία και σκοπό έχει την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, για την περαιτέρω επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας η Vodafone έχει διοργανώσει εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας, όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στη γυναίκα και ομιλίες επιτυχημένων γυναικών από διαφορετικούς κλάδους, όπως δημοσιογράφους, επιχειρηματίες συγγραφείς κ.α. Ταυτόχρονα, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η Δυναμική του Γυναικείου Επιχειρείν» με την συμμετοχή Εταιρικών Πελατών της Vodafone.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ