Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Διψήφια αύξηση εσόδων το 2016 για την Entersoft

entersoft

Τα καθαρά έσοδα του Ομίλου Entersoft επανήλθαν σε διψήφιο ρυθμό ανόδου παρά την παρατεταμένη κρίση στην αγορά. Για τη χρήση του 2016 τα ομιλικά έσοδα ανήλθαν στα 10,67 εκ. Ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,98 εκ. Ευρώ, αποτυπώνοντας την πολιτική της εταιρείας για επιτάχυνση της μεγένθυσης μέσω αύξησης των επενδύσεων. Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 8,01 εκ. Ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,15 εκ. Ευρώ αυξημένα σε σχέση με την περυσινή χρήση που ανήλθαν σε 0,84εκ. Ευρώ

Αν και για άλλη μία χρονιά η ζήτηση παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ταυτόχρονα με την έλλειψη επενδυτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, η Entersoft κατάφερε να υπογράψει νέες σημαντικές συμβάσεις. Για τη μητρική ενδεικτικά αναφέρουμε την υπογραφή συμβάσεων για ERP, CRM και Mobile SFA με σημαντικούς πελάτες όπως η WIND, ΤΕΡΝΑ ΑΕ, SHOP & TRADE, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ, ALCHIMICA, LAPIN, ALBA ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, AGRIS, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, INTERWOOD ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ, ΒΑΝΟΣ ΕΦΟΔΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΑΕ, ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙ και πολλές άλλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις μέσω του δικτύου συνεργατών. Η θυγατρική Retail Link επέτυχε επίσης σημαντικές συμβάσεις σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης και παροχής Supply Management υπηρεσιών με εταιρείες όπως η ΚΡΙ-ΚΡΙ, Coca Cola, ΛΑΓΗΕ, ΙΑΣΩ και πολλές άλλες μεγάλες επιχειρήσεις. Τέλος σημαντική άνοδο είχαν οι πωλήσεις στο εξωτερικό και κυρίως σε Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εξαιρετική επίδοση του 2016 δημιουργεί προσδοκία για εντονότερη ανάπτυξη το 2017 λόγω του σημαντικού ανεκτέλεστου νέων έργων αλλά και την είσοδο στην αγορά του νέου προϊόντος Entersoft Warehouse Management System (WMS) για την χωροταξική παρακολούθηση αποθηκών και τη διαχείριση των Logistics επιχειρήσεων στη Βιομηχανία, το Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο και τις Διανομές. Το νέο αυτό προϊόν, αποτέλεσε το βασικό αποτέλεσμα του 3ετούς επενδυτικού πλάνου της εταιρείας 2014-2016 και αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο σημαντικό πόλο εσόδων για την Entersoft σε Ελλάδα και εξωτερικό τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ