Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Το Gboard για το iPhone αναβαθμίζεται

google

Τον Μάιο του 2016, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το Gboard, η νέα εφαρμογή της Google για το iPhone που επιτρέπει την αναζήτηση και την αποστολή πληροφοριών, GIFs, emoji και πολλών άλλων, κατευθείαν από το πληκτρολόγιο του κινητού. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο, το πληκτρολόγιο απέκτησε… παγκόσμιες διαστάσεις. Σήμερα κάνει το επόμενο βήμα και αναβαθμίζει την εμπειρία του Gboard στα iPhone μέσω της προσθήκης 15 ακόμη γλωσσών, της σύνδεσης των Google Doodles με το πληκτρολόγιο, την διάθεση νέων emoji, και την εισαγωγή της υπηρεσίας φωνητικής πληκτρολόγησης (voice typing) και στα κινητά της Apple.

 Νέες γλώσσες και νέα emoji

Από σήμερα, το Gboard θα είναι διαθέσιμο και στα Κροατικά, Τσέχικα, Δανέζικα, Ολλανδικά, Φινλανδικά, Ελληνικά, Πολωνικά, Ρουμάνικα, Σουηδικά, Καταλανικά, Ουγγρικά, Μαλαισιανά, Ρωσικά, Ισπανικά Λατινικής Αμερικής και Τούρκικα. Για να αποκτήσετε την λειτουργία πληκτρολόγησης, αναζήτησης και διαμοιρασμού σε αυτές τις νέες γλώσσες, ανοίξτε την εφαρμογή Gboard και κατόπιν μεταβείτε στις «Γλώσσες > Προσθήκη γλώσσας».

Το Gboard μιλάει «άπταιστα» την παγκόσμια γλώσσα των emoji. Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει και να στείλει όλα τα τελευταία emoji από το iOS 10. .👏🕴 💁

Google Doodles

Όπως στην αρχική σελίδα της Google, τώρα θα βλέπετε ενημερώσεις του Doodle της Google στο Gboard για τις ξεχωριστές ημερομηνίες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, όπως διακοπές, εκδηλώσεις, αξιοσημείωτα επιτεύγματα και γενέθλια σημαντικών ανθρώπων. Τις μέρες που υπάρχει Google Doodle, ένα κουμπί ‘G’ στο πληκτρολόγιο θα κινείται ακατάπαυστα. Με ένα γρήγορο πάτημα θα ανοίγει το έργο τέχνης και θα δίνει περισσότερες πληροφορίες για εκείνη την ημέρα.

Πείτε το γρηγορότερα

Η καθημερινότητα είναι ήδη αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Με τη σημερινή αναβάθμιση και την προσθήκη της φωνητικής πληκτρολόγησης, μπορείτε να υπαγορεύετε απευθείας στο Gboard. Για να γράψετε ένα τέτοιο μήνυμα, απλώς πατήστε το εικονίδιο μικροφώνου.

Για να ξεκινήσετε και να απολαύσετε τις τελευταίες ενημερώσεις για το Gboard στο  iPhone, ανοίξτε στο App Store και σιγουρευτείτε ότι το σύστημά σας τρέχει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής. Η Google εργάζεται συνεχώς πάνω σε νέες δυνατότητες και γλώσσες, οπότε συνεχίστε να μοιράζεστε την γνώμη και τα σχόλια σας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ