Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Δυναμική δραστηριοποίηση της Cyta στο πεδίο της Καινοτομίας

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναζωογόνηση της κυπριακής οικονομίας μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2013, στη Λευκωσία, η επίσημη παρουσίαση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Έρευνα και Καινοτομία «Ορίζοντας 2020», μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό €79 δισεκατομμυρίων κατά την περίοδο 2014-2020. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Cyta, η οποία δραστηριοποιείται πλέον δυναμικά στο χώρο της καινοτομίας, με την πεποίθηση ότι αυτή αποτελεί το οξυγόνο των τηλεπικοινωνιών, αλλά και της οικονομίας γενικότερα.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν για τους στόχους του Προγράμματος και τις θεματικές ενότητες που καλύπτει, τις διαδικασίες και τους κανόνες συμμετοχής και χρηματοδότησης, τις επιμέρους δράσεις του Προγράμματος που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την κυπριακή ερευνητική κοινότητα, καθώς και για τη στήριξη που προσφέρεται προς τους κυπριακούς φορείς από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας. 

Κατά το χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, κ. Γιώργος Γεωργίου, ευχαρίστησε τη Cyta «για την ευγενή χορηγία της και τη διαχρονική υποστήριξή της στο όραμα για οικοδόμηση μιας Κοινωνίας της Πληροφορίας». Χαιρέτησε, επίσης, «τη δυναμική δραστηριοποίησή της Cyta στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας στην Κύπρο. Οι στρατηγικές συνεργασίες της με Πανεπιστήμια, με “επιχειρηματικούς αγγέλους” και επενδυτές, η υποστήριξή της σε νέους ανθρώπους και επιστήμονες και η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας της, δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να μετατρέπουμε ιδέες σε νεοφυείς εταιρείες (start-ups) και θα τροφοδοτήσουμε το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ