Νέα Μελών ΣΕΠΕ

H Microsoft ενθαρρύνει προγραμματιστές Windows, iOS, Android, Mac και Linux να προσεγγίσουν δισεκατομμύρια νέους πελάτες

microsoft

H Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10, ενώ αποκάλυψε μια σειρά από πακέτα ανάπτυξης λογισμικού (SDKs) με στόχο να βοηθήσει τους προγραμματιστές  να μεταφέρουν τον κώδικα τους από το Web, .NET, Win32, Android και iOS, σε Windows 10. Στο πλαίσιο του ετήσιου Build Developer Conference, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης νέες υπηρεσίες δεδομένων Microsoft Azure για έξυπνες εφαρμογές, το Visual Studio, NET εργαλεία και χρόνους εκτέλεσης για Windows, Mac και Linux, καθώς επίσης και APIs που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να χτίζουν πλούσιες εφαρμογές με Office 365.

«H Microsoft έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τις πλατφόρμες που υποστηρίζουν τους προγραμματιστές σε Windows, Azure και Office», δήλωσε ο Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft. «Μαζί θα δημιουργήσουμε πιο προσωπικές και πιο έξυπνες εμπειρίες, που θα βοηθήσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους να πετύχουν περισσότερα.»

Tα Windows 10 προσφέρουν μοναδική κλιμάκωση και νέες ευκαιρίες πλατφόρμας για τους προγραμματιστές

Η Microsoft παρουσίασε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών των Windows 10, από νέες δυνατότητες κλιμάκωσης εφαρμογών σε διάφορες  συσκευές, μέχρι καινούριους τρόπους για να δημιουργήσουν κώδικα σε Windows 10 οι προγραμματιστές. Η Microsoft, αναγνωρίζοντας την  ευκαιρία που προέκυψε, ανήγγειλε τη φιλοδοξία της να αποκτήσει 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές Windows 10 μέχρι το 2018.   

Η εταιρεία παρουσίασε με λεπτομέρεια τους νέους τρόπους με τους οποίους οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργήσουν μια ενιαία εφαρμογή η οποία θα κλιμακώνεται σε όλες τις συσκευές Windows 10, και θα προσαρμόζεται αυτόματα σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Μέσω της Universal Windows Platform, οι προγραμματιστές μπορούν να εξατομικεύουν τις εφαρμογές τους ανάλογα με τις μοναδικές δυνατότητες της κάθε συσκευής, να ενσωματώνουν την Cortana και το Xbox Live στις εφαρμογές τους, να προσφέρουν ασφαλείς συναλλαγές, να δημιουργούν ολογράμματα και να δημοσιεύουν τις εφαρμογές τους στο Windows Store. Επίσης, στο πλαίσιο της Universal Windows Platform, η εταιρεία μοιράστηκε τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές μπορούν να κλιμακωθούν με τη χρήση του Continuum για τηλέφωνα, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή για λόγους παραγωγικότητας ή ψυχαγωγίας.1

Το Windows Store θα προσφέρει επίσης μια ενιαία, ολοκληρωμένη εμπειρία εφαρμογών για τους χρήστες των Windows 10 σε όλες τις συσκευές, η οποία καθιστά την εύρεση περιεχομένου ευκολότερη από ποτέ – για παιχνίδια, μουσική, βίντεο και άλλου είδους περιεχομένου 2. Επίσης οι συναλλαγές μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά δημοφιλών μεθόδων πληρωμής, συμπεριλαμβανομένου και του αποτυπώματος χρέωσης του μεγαλύτερου φορέα οποιουδήποτε οικοσυστήματος που υποστηρίζει 90 παρόχους κινητής τηλεφωνίας.   Η USA Today, η WeChat, η Disney και η Netflix είναι μερικοί από τους συνεργάτες που έχουν ήδη ξεκινήσει να χτίζουν τις εφαρμογές τους για το Windows Store.

H Microsoft καλωσόρισε όλους τους προγραμματιστές στο Universal Windows Platform, ανακοινώνοντας τέσσερα νέα πακέτα λογισμικού ανάπτυξης, τα οποία θα τους διευκολύνουν στη μεταφορά του κώδικα τους από το Web, το .ΝΕΤ, το Win32, το iOS και το Android στο Windows Store με ελάχιστες τροποποιήσεις κώδικα. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να ξεκινήσουν σε μια ήδη υπάρχουσα βάση κώδικα όπως Android ή iOS και να την ενσωματώσουν με τις νέες δυνατότητες του Universal Windows Platform και στη συνέχεια να διανείμουν τη νέα τους εφαρμογή μέσω του Windows Store.

Επίσης, αποκαλύφθηκαν τα νέα χαρακτηριστικά του Microsoft Edge, του νέου browser των Windows 10, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερου εντοπισμού των εφαρμογών των προγραμματιστών καθώς και μελλοντική επεκτασιμότητα με τη βοήθεια του JavaScript και HTML.

Θέλοντας να τονίσει τις δυνατότητες των Windows 10, η Microsoft παρουσίασε την πρόοδο που έγινε σε λιγότερο από 100 μέρες μετά την αποκάλυψη του Microsoft HoloLens – του πρώτου αυτόνομου υπολογιστή ολογραφικής τεχνολογίας με τη δύναμη των Windows 10– και παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους πελάτες σαν την Trimble, το Case Western Reserve University και την Cleveland Clinic χρησιμοποιούν αυτή τη νέα καινοτόμα τεχνολογία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Windows 10 και τον Microsoft HoloLens μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα Blogging Windows.

Το Azure και το Visual Studio βοηθούν τους προγραμματιστές να χτίσουν έξυπνες εφαρμογές σε διάφορες πλατφόρμες και συσκευές

Η Microsoft έκανε ένα preview της ελαστικής βάσης δεδομένων Azure SQL Database, η οποία επιτρέπει στους ISV και στους software-as-a-service προγραμματιστές να αξιοποιούν τη χωρητικότητα από χιλιάδες βάσεις δεδομένων, επιτρέποντας τους να επωφελούνται από την αποτελεσματική κατανάλωση πόρων και από την καλύτερη τιμή και απόδοση στο public cloud.  H Microsoft, θέλοντας να βοηθήσει τους προγραμματιστές να διαχειριστούν μεγάλους όγκους δεδομένων, παρουσίασε την Azure SQL Data Warehouse, την πρώτη enterprise-class αποθήκη δεδομένων cloud που έχει τη δυνατότητα να μεγαλώνει, να μικραίνει και να διακόπτεται προσωρινά μέσα σε δευτερόλεπτα. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης την Azure Data Lake, μια ανοιχτή και μαζικά επεκτάσιμη αποθήκη δεδομένων, η οποία θα υποστηρίζει αρχεία μεγέθους petabyte και θα προσφέρει υψηλής ταχύτητας ενσωμάτωση με το Azure HDInsight, το Azure Machine Learning, την Cloudera και το Hortonworks, ώστε να αντλούν γρήγορα γνώσεις από ένα μεγάλο αριθμό δεδομένων.

Η Microsoft, θέλοντας να βοηθήσει τους προγραμματιστές να γίνουν πιο παραγωγικοί, ανακοίνωσε νέα, κορυφαία στο είδος τους, εργαλεία και χρόνους εκτέλεσης για μια ευρεία γκάμα πλατφόρμων και συσκευών. Σε preview των Windows, Mac και Linux, το Visual Studio Code αποτελεί έναν δωρεάν επεξεργαστή ο οποίος εστιάζει στον κώδικα, βελτιστοποιημένος για το διαδίκτυο και τις cloud εφαρμογές. Επεκτείνοντας τη συνεργασία της με τις open source και .NET κοινότητες, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα preview του .NET Core για Windows, Linux και Mac OS X. H Microsoft κυκλοφόρησε επίσης το Visual Studio 2015 Release Candidate, που διευκολύνει τους προγραμματιστές στη δημιουργία και ανάπτυξη εφαρμογών για Windows, Lunux, iOS και Android πλατφόρμες.

Τα Office δίνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να προσεγγίσουν περισσότερους χρήστες και να δημιουργήσουν έξυπνες λύσεις

Η Microsoft παρουσίασε ακόμη περισσότερους τρόπους με τους οποίους οι προγραμματιστές μπορούν να φτάσουν τους 1.2 δισεκατομμύρια Office χρήστες, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Office Graph API, επεκτάσιμες add-in δυνατότητες για iPad και Outlook, και ενοποιημένα APIs. Το Office Graph API επιτρέπει στους χρήστες και στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση, να προσθέτουν και να δημιουργούν με το Office Graph, ένα έξυπνο «κατάστημα» των Office 365. Τα ενιαία APIs στο OneNote, Outlook και OneDrive, συνδυασμένα με το νέο Office Graph, θα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να βοηθούν τους καταναλωτές και τους οργανισμούς να επωφελούνται από ορισμένα από τα πιο πολύτιμα και χρήσιμα δεδομένα τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Microsoft Azure, το Visual Studio και το Office Graph API μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, ειδήσεις και απόψεις της Microsoft, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Microsoft News Center στο http://news.microsoft.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ