Νέα Μελών ΣΕΠΕ

PCS: Στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

pcs

Η PCS, μέλος του ομίλου SingularLogic, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων μηχανογραφικών λύσεων και υπηρεσιών σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε 9 χώρες, αναδείχθηκε ως μια από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, για το 2015.

Η έρευνα που διεξήχθη στην Ελλάδα, από την Great Place to Work® Institute Hellas σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, ανέδειξε 24 επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, οι οποίες κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους. Η PCS αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση, των εταιρειών που απασχολούν από 20 έως 49  εργαζόμενους.

Η κατάταξη των εταιρειών γίνεται με βάση τις απαντήσεις των εργαζομένων της εταιρείας στο ερωτηματολόγιο Trust Index© (βαρύτητα 2/3) και τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού αναφορικά με τις πρακτικές Διοίκησης Προσωπικού σε δύο ερωτηματολόγια Culture Audit© (βαρύτητα 1/3). Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την ερευνητική διαδικασία εξετάζονται και αξιολογούνται πέντε βασικές παράμετροι του εργασιακού περιβάλλοντος:

  • η αξιοπιστία της διοίκησης
  • ο σεβασμός προς τους εργαζομένους
  • το αίσθημα δικαιοσύνης που  υπάρχει στην εταιρεία
  • η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι  
  • η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μέσα στην εταιρεία.

Η PCS πιστή στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, στηρίζει, ενθαρρύνει κι επιβραβεύει έμπρακτα την ανάπτυξη των εργαζομένων της, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους, ενώ δημιουργεί ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την ανάληψη και επίτευξη υψηλών στόχων.

Ο κ. Γιώργος Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της PCS, δήλωσε σχετικά: «H ανάδειξή μας στο διαγωνισμό Great Place to Work μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Αποτελεί το επισφράγισμα της συνεχούς μας προσπάθειας για την παροχή ενός άριστου και πρότυπου εργασιακού περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοί μας αποτελούν το θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη και την πορεία της εταιρείας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ