Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Samsung Electronics παρουσιάζει τις νέες σειρές Odyssey OLED, Smart Monitor και ViewFinity για το 2024

SAMSUNG ELECTRONICS GREECE SMSA
Πληροφορίες Επιχείρησης

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τις σειρές οθονών Odyssey OLED gaming, Smart Monitor και ViewFinity για το 2024, με χαρακτηριστικά που προσφέρουν εκπληκτικές εμπειρίες. Η σειρά Odyssey φέρνει μια εμπειρία OLED επόμενου επιπέδου* και νέες δυνατότητες AI στην Odyssey OLED G8 G80SD. Το Smart Monitor M8 M80D UHD απογειώνει τη διασκέδαση με λειτουργίες ψυχαγωγίας που υποστηρίζονται από AI.

Η σειρά Odyssey φέρνει μια εμπειρία OLED επόμενου επιπέδου και νέες δυνατότητες AI[1] στην Odyssey OLED G8. Η σειρά Smart Monitor αυξάνει τη διασκέδαση με περισσότερες βελτιωμένες λειτουργίες ψυχαγωγίας, μέσω της Smart Monitor M8 που υποστηρίζει AI. Ακόμη, η σειρά ViewFinity ενισχύει τη συνδεσιμότητα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εργασιακού χώρου.

«Οι πιο πρόσφατες σειρές οθονών προσφέρουν ένα εύρος επιλογών στους χρήστες παγκοσμίως και δημιουργούν καλύτερες εμπειρίες», δήλωσε ο Hoon Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Από την πρωτοποριακή οθόνη παιχνιδιών Odyssey OLED με τεχνολογία AI, μέχρι τις εμπειρίες πολλαπλών συσκευών στις σειρές Smart Monitor και ViewFinity, η Samsung παραμένει προσηλωμένη στον επαναπροσδιορισμό της αγοράς και την παροχή τεχνολογιών αιχμής».

Η σειρά Odyssey OLED φέρνει νέα χαρακτηριστικά προλαμβάνοντας τα προβλήματα οθόνης burn-in

Τα μοντέλα Odyssey OLED 2024 επεκτείνουν τις διαθέσιμες επιλογές της Samsung για τις επιδόσεις OLED επόμενης γενιάς με τα νέα μοντέλα Odyssey OLED G8 (μοντέλο G80SD) και Odyssey OLED G6 (μοντέλο G60SD).

Η Odyssey OLED G8 είναι η πρώτη επίπεδη Samsung OLED gaming οθόνη 32 ιντσών, με ανάλυση 4K UHD (3840 x 2160) και αναλογία διαστάσεων 16:9. Διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και χρόνο απόκρισης 0,03 ms gray-to-gray (GtG) για εξαιρετικά ομαλό και ευέλικτο παιχνίδι. Η Odyssey OLED G6 είναι μια οθόνη 27 ιντσών με ανάλυση QHD (2560 x 1440), υποστηρίζοντας αναλογία διαστάσεων 16:9. Ο ρυθμός ανανέωσης 360Hz και ο χρόνος απόκρισης GtG 0,03ms διευκολύνουν τους παίκτες να ακολουθήσουν το γρήγορο gameplay.

Η νέα Odyssey OLED G8 είναι η πρώτη οθόνη παιχνιδιών OLED της Samsung που υποστηρίζει AI. Ο επεξεργαστής NQ8 AI Gen3, ο οποίος είναι ο ίδιος επεξεργαστής που χρησιμοποιεί η Samsung στην τηλεόραση 2024 Neo QLED 8K, αναβαθμίζει το περιεχόμενο σε σχεδόν 4K, όταν χρησιμοποιείται το Samsung Gaming Hub [2] και οι ενσωματωμένες εφαρμογές Smart TV της οθόνης για υψηλότερη ανάλυση στα παιχνίδια και την ψυχαγωγία.[3]

Και τα δύο νέα μοντέλα OLED διαθέτουν το Samsung OLED Safeguard+, μια νέα τεχνολογία προστασίας από το burn-in. Αυτή η τεχνολογία είναι η πρώτη στον κόσμο που αποτρέπει το burn-in με την εφαρμογή σωλήνων απαγωγής θερμότητας στην οθόνη. Επιπλέον, το σύστημα Dynamic Cooling System εξατμίζει και συμπυκνώνει ένα ψυκτικό υγρό για να διαχέει τη θερμότητα πέντε φορές πιο αποτελεσματικά από την παλαιότερη μέθοδο των φύλλων γραφίτη, η οποία αποτρέπει το burn-in μειώνοντας τη θερμοκρασία στον πυρήνα. Επίσης, η οθόνη ανιχνεύει στατικές εικόνες, όπως λογότυπα και γραμμές εργασιών, μειώνοντας αυτόματα τη φωτεινότητά τους, ώστε να παρέχει ένα ακόμη μέσο πρόληψης του burn-in.[4]

Τόσο η Odyssey OLED G8 όσο και η OLED G6 παρέχουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας OLED με φωτεινότητα 250 nits (Τυπ.), ενώ το FreeSync Premium Pro διατηρεί τον συγχρονισμό της GPU και του πάνελ οθόνης, ώστε να εξαλείφονται οι διακοπές, η καθυστέρηση της οθόνης και το screen tearing.

Επιπρόσθετα, η νέα τεχνολογία OLED Glare Free[5] της Samsung διατηρεί την ακρίβεια των χρωμάτων και μειώνει τις αντανακλάσεις, διατηρώντας, παράλληλα, την ευκρίνεια της εικόνας, ώστε να διασφαλίζεται μια καθηλωτική εμπειρία θέασης, ακόμη και στο φως της ημέρας. Η βελτιστοποιημένη επίστρωση χαμηλής αντανάκλασης για OLED ξεπερνά τους συμβιβασμούς μεταξύ γυαλάδας και αντανάκλασης χάρη σε ένα νέο, εξειδικευμένο στρώμα σκληρής επίστρωσης και ένα μοτίβο επιφανειακής επίστρωσης.

Και οι δύο οθόνες διαθέτουν έναν εξαιρετικά λεπτό μεταλλικό σχεδιασμό που τους χαρίζει μια ξεχωριστή ταυτότητα, ενώ το Core Lighting+ βελτιώνει τις εμπειρίες ψυχαγωγίας και παιχνιδιού με φωτισμό περιβάλλοντος που συγχρονίζεται με την οθόνη. Επίσης, η εργονομική βάση κάνει το πολύωρο gaming πιο άνετο, μέσω του ρυθμιζόμενου ύψους, αλλά και της υποστήριξης κλίσης και περιστροφής της οθόνης.

Οι νέες οθόνες Odyssey OLED είναι η επόμενη προσθήκη που θα ενισχύσει τη θέση της Samsung στην αγορά των οθονών OLED. Η κυκλοφορία τους έρχεται αφότου η Samsung πέτυχε την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις στην αγορά οθονών OLED μέσα σε μόλις ένα χρόνο από την κυκλοφορία του πρώτου της μοντέλου OLED[6]. Το επίτευγμα αυτό τονίζει την γρήγορη άνοδο της Samsung στην ανταγωνιστική αγορά των οθονών OLED, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δέσμευσή της να διαφοροποιήσει τη σειρά οθονών gaming με μοντέλα που αξιοποιούν την αποκλειστική τεχνολογία OLED της εταιρείας.

[1] Χαρακτηριστικά AI διαθέσιμα μόνο στα G80SD, M80D

[2] Το Gaming Hub είναι διαθέσιμο σε περιορισμένες χώρες, με τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής να διαφέρει ανά χώρα.

[3] Η AI  αναβάθμιση λειτουργεί μόνο όταν χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες εφαρμογές Smart TV και το Samsung Gaming Hub (λειτουργία προτεραιότητας PQ).

[4] Η ανίχνευση λογότυπου είναι ενεργή μόνο στη λειτουργία AV.

[5] Η επαλήθευση της UL επικυρώνει τον ισχυρισμό «OLED Glare Free» αξιολογώντας τα προϊόντα με βάση το πρότυπο δοκιμής Unified Glare Rating (UGR) που έχει οριστεί από τη CIE και το πρότυπο δοκιμής που έχει οριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης.

[6] IDC Q4 2023 Worldwide Quarterly Gaming Tracker