Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Mastercard στηρίζει το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προωθώντας τη διαφορετικότητα και την ισότητα

MASTERCARD GREECE
Πληροφορίες Επιχείρησης

Η Mastercard για 5η χρονιά θα είναι η επίσημη κάρτα πληρωμών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του κορυφαίου κινηματογραφικού θεσμού της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023. Επιπλέον, για δεύτερη συνεχή χρονιά η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα τις αξίες της ισότητας και της συμπερίληψης στην τέχνη, ως χορηγός του βραβείου του Φεστιβάλ "Mermaid Award" για την καλύτερη ταινία με θεματική ΛΟΑΤΚΙ+, ενώ ταυτόχρονα εστιάζει στην προβολή και εξέλιξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον χώρο των τεχνών στην Ελλάδα μέσω της διοργάνωσης της εκδήλωσης, ICONIC TALKS Powered by Mastercard: Η εξέλιξη, οι προκλήσεις και το μέλλον της αναπαράστασης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Φεστιβάλ, η εταιρεία καλεί για ακόμα μία χρονιά τους λάτρεις του κινηματογράφου, να αγοράσουν το εισιτήριό τους με τη Mastercard κάρτα τους από τα φυσικά σημεία πώλησης του Φεστιβάλ από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κερδίσουν μία από τις 200 διπλές προσκλήσεις για τις προβολές των ταινιών.

Ακόμα, ως ένας από τους μεγάλους χορηγούς του Φεστιβάλ και ενισχύοντας την τοποθέτησή της υπέρ της διαφορετικότητας, της ισότητας και του δικαιώματος όλων μας να είμαστε αυτό που νιώθουμε, η Mastercard χορηγεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το “Mermaid Award”, το βραβείο του Φεστιβάλ που απονέμεται στην καλύτερη ταινία με θεματική που αφορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, με χρηματικό έπαθλο 3.000€. Με αυτή την πρωτοβουλία, η Mastercard αναδεικνύει την προσφορά της τέχνης και του κινηματογράφου στην προώθηση αυτών των σημαντικών αξιών και εκφράζει την ισχυρή της στήριξη στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Επιπλέον, με συνέπεια προς τη δέσμευσή της να υποστηρίζει σταθερά και με ουσιαστικές ενέργειες τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, φέτος η Mastercard σε συνεργασία με το Φεστιβάλ, εξελίσσει την περσινή πρωτοβουλία Masterclass powered by Mastercard και μας καλεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στην εκδήλωση ICONIC TALKS Powered by Mastercard. H εκδήλωση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια σειρά βιωματικών ομιλιών από εμβληματικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, οι οποίοι θα μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ρίχνοντας φως στις προκλήσεις, το μέλλον και τα βήματα που έχουν γίνει για την προβολή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον χώρο των τεχνών στην Ελλάδα, αλλά και τη συμβολή του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στη διαμόρφωση θετικής συνείδησης της ελληνικής κοινωνίας για την ίδια τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος που τιμήθηκε με το σημαντικό βραβείο Χρυσός Φοίνικας το 2019 και δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς "Milky Way”, Βασίλης Κεκάτος, θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στον χώρο του κινηματογράφου, ενώ η πολυαγαπημένη ηθοποιός και σεναριογράφος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, θα μιλήσει για την εμβληματική σειρά «Απαράδεκτοι» και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε με την απεικόνιση ενός γκέι χαρακτήρα στη δεκαετία του '90. Ο ηθοποιός Δημήτρης Τσίκλης θα μιλήσει για το πώς προσέγγισε τον γκέι χαρακτήρα που υποδύθηκε στη σειρά «Άγριες Μέλισσες», τα σχόλια που έλαβε από το κοινό, ενώ θα ρίξει φως στο πώς έχει εξελιχθεί η εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην παραγωγή σειρών με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο οραματιστής σκηνοθέτης πίσω από την ταινία «Το καλοκαίρι της Κάρμεν», και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ηθοποιός και συμπρωταγωνιστής της ταινίας, θα αναλύσουν την εξέλιξη του queer cinema και τις αξίες της ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, ενώ η ταλαντούχα ηθοποιός και χορογράφος, Φένια Αποστόλου, θα επικεντρωθεί στο μεταβαλλόμενο τοπίο της ταυτότητας φύλου στη βιομηχανία του κινηματογράφου και στο τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 11:00 με 13:00 στην Αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στο Ολύμπιον και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η Λουκία Χωραφά, Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Mastercard, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα ανέφερε σχετικά: «Η Mastercard συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάδειξη της διαφορετικότητας, της ισότητας και της αυθεντικότητας μέσα από την τέχνη και τον κινηματογράφο, διαδραματίζοντας έναν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση μιας ισότιμης και πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας. Μέσα από την πολυετή συνεργασία μας με τον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε αξίες όπως η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη, προσφέροντας παράλληλα στο κοινό ευκαιρίες να απολαύσει όχι μόνο μια εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία, αλλά και δράσεις με αντίκτυπο οι οποίες ευχόμαστε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους μας».