Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς επιλέγει τη λύση RISE with SAP για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Οικονομικής Διαχείρισης

sap

Η Τράπεζα Πειραιώς, στo πλαίσιo της υλοποίησης του προγράμματος μετασχηματισμού της, προχωράει στην ενίσχυση της ψηφιοποιήσης των υποστηρικτικών λειτουργιών της επενδύοντας στη λύση RISE with SAP που βοηθά στην εφαρμογή του SAP S/4HANA Cloud, σε συνεργασία με την PwC.


Η λύση αυτή αφορά τον μετασχηματισμό του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισης. Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών λειτουργιών, η περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών και η αύξηση της αποδοτικότητας, παρέχοντας ταυτόχρονα ταχεία οικονομική πληροφόρηση τόσο στη Διοίκηση όσο και στην επενδυτική κοινότητα.


Η Τράπεζα Πειραιώς τοποθετεί στον πυρήνα του μετασχηματισμού της το SAP S/4HANA Cloud, το οποίο παρέχει μια ενιαία πηγή εστιασμένων λύσεων και υποστήριξης ολοκληρωμένων διαδικασιών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς με σκοπό:

-              να μεταβεί σε ένα ERP τελευταίας τεχνολογίας για την υποστήριξη των διαδικασιών του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισής της,

-              να αξιοποιήσει πλήρως τις νέες λειτουργίες που παρέχονται από το νέο ERP μαζί με νέους τρόπους εργασίας,            

-              να αυτοματοποιήσει, τυποποιήσει και ενδυναμώσει τις λογιστικές διαδικασίες,

-              να επιτύχει αποτελεσματικότητα και βελτιστοποίηση πόρων,

-              να επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης οικονομικών αποτελεσμάτων για την επενδυτική κοινότητα (financial statements closing process)


Το έργο θα περιλαμβάνει τις εξής λύσεις SAP:

-              RISE with SAP S/4HANA Cloud, Private Edition, για τη διαχείριση των εσωτερικών χρηματοοικονομικών διαδικασιών της.

-              SAP S/4HANA Cloud for Financial Closing Cockpit, Private Edition, για τη διαχείριση και επιτάχυνση της οριστικοποίησης των περιοδικών Οικονομικών Καταστάσεων.

-              SAP Analytics Cloud, για την εξαγωγή και επεξεργασία διοικητικών αναφορών.


Οι παραπάνω λύσεις θα φιλοξενηθούν στο Cloud με την εγγύηση της SAP. Με το «RISE with SAP», η SAP είναι υπεύθυνη για την ολιστική συμφωνία σε επίπεδο υπηρεσιών, τις λειτουργίες cloud και την τεχνική υποστήριξη, που θα αυτοματοποιήσουν πολλές λειτουργίες της Τράπεζας, βελτιώνοντας και καθιστώντας πιο αποτελεσματικές τις καθημερινές λειτουργίες του οργανισμού και προσφέροντας σημαντική προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες της.


Η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε την PwC Ελλάδας, παγκόσμιο συνεργάτη της SAP, στον κομβικό ρόλο του συμβούλου υλοποίησης, λόγω της ισχυρής παρουσίας της στην τοπική αγορά και της εκτεταμένης εμπειρίας σε διεθνείς αναθέσεις που αφορούν μετασχηματισμούς οικονομικών διευθύνσεων, όπως επίσης και σε υλοποιήσεις SAP S/4HANA.


Ο Χάρης Μαργαρίτης, Group Chief Information Officer, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε σχετικά: «Η Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιεί με επιτυχία ένα ευρύ έργο μετασχηματισμού.  Η λύση RISE with SAP αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της σύγχρονης cloud-first αρχιτεκτονικής της Τράπεζας, η οποία καθιστά εφικτό τον ανασχεδιασμό των επιχειρησιακών διεργασιών με γνώμονα την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας καθώς και της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των δεδομένων

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για την SAP να συνεργάζεται με την Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια ενός τόσο σημαντικού έργου”. δηλώνει ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος, SAP Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας. “Η παροχή των πιο σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος”

Ο Ιωάννης Ποταμίτης, Finance Transformation, Managing Director της PwC Ελλάδας σχολιάζει: «Σε μια εποχή που οι ψηφιακές προκλήσεις βρίσκονται στην πρώτη θέση της επιχειρηματικής ατζέντας, είμαστε περήφανοι που έχουμε αναλάβει την υλοποίηση αυτού του έργου. Όπως σε κάθε έργο ψηφιακού μετασχηματισμού, επικεντρωνόμαστε στο σχεδιασμό επιχειρηματικών διαδικασιών που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την επιχειρησιακή στρατηγική. Αξιοποιούμε την τεχνολογία για την εξυπηρέτηση των στόχων της Τράπεζας, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και ενισχύοντας συνεχώς τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων.».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ