Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Ο Βασίλης Ντάμπλης προκρίθηκε στο μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφικών βραβείων, παγκοσμίως

sony

Ανακοινώθηκε ότι ο Έλληνας φωτογράφος Βασίλης Ντάμπλης βρίσκεται μεταξύ των φιναλίστ του κορυφαίου, παγκοσμίως, διαγωνισμού φωτογραφίας, των Sony World Photography Awards, στην Κατηγορία Επαγγελματιών, και συγκεκριμένα στην υποκατηγορία Ταξίδια.

Η φωτογραφία του με τίτλο «Vacation» επελέγη μέσα από 173.444 φωτογραφίες, από 171 χώρες - ο υψηλότερος αριθμός συμμετοχών στην επταετή ιστορία των βραβείων.

Τώρα, θα συναγωνιστεί με άλλους φωτογράφους για να βγει νικητής στη συγκεκριμένη κατηγορία και να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο L’Iris d’Or και τον τίτλο του Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Πέμπτη23 Απριλίου.

Ο Βασίλης Ντάμπλης είναι ένας Έλληνας επαγγελματίας φωτογράφος, που γεννήθηκε το 1978 στη Λάρισα. Σπούδασε Κινηματογραφία στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος το 2000. Ο Βασίλης εξειδικεύεται στις φωτογραφίες ταξιδιών και ειδήσεων και έχει καλύψει πολλές ιστορίες που αφορούν στην ελληνική κοινωνία. Οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία», όπου και εργάζεται από το 2005 ως φωτορεπόρτερ. Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Η έδρα του είναι στη Λάρισα.

Κάθε χρόνο τα Βραβεία Sony World Photography Awards ανακαλύπτουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στη σύγχρονη φωτογραφία, παγκοσμίως, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύουν και προσφέρουν αναγνώριση, τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε λάτρεις της φωτογραφίας. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από ένα σώμα ειδικών, που προέρχονται από την Παγκόσμια Ακαδημία Φωτογραφίας, κρίνει ανώνυμα τις συμμετοχές στην Κατηγορία των επαγγελματιών, οι οποίοι υποβάλουν από 3 έως 10 φωτογραφίες τους. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα και τα βιογραφικά των κριτών εδώ.

Η φωτογραφία «Vacation», μαζί με τις άλλες φωτογραφίες των φιναλίστ, θα φιλοξενηθούν στο εμβληματικό Somerset House στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards Exhibition 2015, από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαΐου. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας από την ηλεκτρονική τοποθεσία www.worldphoto.org/2015exhibition

Η Astrid Merget Motsenigos, Creative Director του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και διοργανώτρια των βραβείων, αναφερόμενη σε όλους τους φωτογράφους που προκρίθηκαν στην Κατηγορία Επαγγελματιών, δήλωσε:

«Ο μοναδικός σκοπός των βραβείων Sony World Photography Awards είναι να επιβραβεύσουν και να εκτιμήσουν τους ταλαντούχους καλλιτέχνες που εργάζονται στη βιομηχανία της φωτογραφίας. Για ακόμα μια φορά, η λίστα με τους προκριθέντες φωτογράφους καταδεικνύει τη ζωντάνια, την πολυπολιτισμικότητα και τις δεξιότητες των σύγχρονων καθιερωμένων φωτογράφων, και εξίσου τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ερασιτεχνών φωτογράφων για τους οποίους τα βραβεία είναι μια -χωρίς προηγούμενο- δυνατότητα έκθεσης και ευκαιρία να αναδειχθούν.

«Ο αριθμός ρεκόρ των συμμετοχών επιφορτίζει την κριτική μας επιτροπή με ένα μνημειώδες καθήκον. Με μεγάλη υπερηφάνεια, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τη λίστα των προκριθέντων, η οποία πραγματικά προβάλλει κάποια από τα καλύτερα στοιχεία στο χώρο της φωτογραφίας.»

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Βασίλη Ντάμπλη, επισκεφθείτε τα:
https://500px.com/vasilisntamplis1978 ή
https://www.facebook.com/dablis.bill

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία Sony World Photography Awards επικοινωνήστε με:

  • Οι φωτογραφίες της λίστας των προκριθέντων είναι διαθέσιμες για λήψη από την τοποθεσία press.worldphoto.org ή μέσω του Image.net
  • Σημειώστε ότι οι φωτογραφίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς την έγκριση του φωτογράφου 
  • Εάν έχετε Twitter χρησιμοποιείστε το #SWPA και κάντε tag το @WorldPhotoOrg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ