Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Νέα Συνεργασία στον τομέα της Τεχνολογίας: Η SAP και η Ομάδα της Mercedes EQ Formula E σχηματίζουν μία ισχυρή συμμαχία για το μέλλον

sap

Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα μία νέα πολυετή συμφωνία με την Mercedes-Benz, και γίνεται πλέον ο επίσημος συνεργάτης, υπεύθυνος για την επιχειρηματική απόδοση της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes EQ Formula E, θέτοντας τα θεμέλια για την από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων νέων τεχνολογιών. Η νέα Mercedes EQ Formula E θα τεθεί σε κυκλοφορία εντός του 2019.  Η Formula E είναι μια κατηγορία αγωνιστικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.


H SAP, ως επίσημος συνεργάτης επιχειρηματικών αποδόσεων της εταιρίας, θα υποστηρίζει την Mercedes EQ Formula E με λύσεις back-office και νέες καινοτόμες τεχνολογίες για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, βασισμένες σε τεχνολογία SAP®. Οι μηχανικοί της SAP και της Mercedes EQ σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα επιχειρηματικών δεδομένων SAP HANA® , με σκοπό να αναπτύξουν λύσεις τεχνολογίας, οι οποίες θα βοηθούν την ομάδα να αναλύει μεγάλο όγκο δεδομένων και να εποπτεύει την συνολική απόδοση των οχημάτων. Επίσης, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εύρεσης νέων καινοτόμων λύσεων, οι μηχανικοί ενδέχεται να κάνουν χρήση επιπρόσθετων εφαρμογών και λειτουργιών που παρέχονται από την Πλατφόρμα SAP Cloud , καθώς και των τεχνολογιών SAP Leonardo, περιλαμβανομένων του Internet of Things (IoT), προγνωστικών μοντέλων και machine learning δυνατοτήτων.


«Η  SAP εστιάζει στη βιωσιμότητα, η οποία αποτελεί και αναπόσπαστο μέρος του οράματος και του στόχου μας να βοηθήσουμε τον κόσμο να εξελιχθεί καθώς και να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων. Η βιωσιμότητα παίζει σημαντικό ρόλο στις μετακινήσεις μας, και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την μείωση των επιπέδων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.  Επομένως, θέτουμε ως στόχο μέχρι το 2020, το 20% των οχημάτων της SAP να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και να είμαστε πρωτοπόροι στη εύρεση καινοτόμων λύσεων πληροφορικής (ΙΤ), οι οποίες θα συνδέονται με το e-mobility», δήλωσε ο Leukert, Member of the Executive Board, SAP SE, Products & Innovation, SAP. «Αναμένουμε με ανυπομονησία την ενσωμάτωση των καινοτόμων τεχνολογιών SAP στο νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο Mercedes EQ Formula E. Η Mercedes-Benz και η SAP επιθυμούν να δημιουργήσουν από κοινού ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους πελάτες και τους συνεργάτες τους, καθώς και για την κοινωνία στο σύνολό της, με την βοήθεια των νέων ψηφιακών τεχνολογιών».  


«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι η SAP θα είναι ο πρώτος στρατηγικός συνεργάτης της νέας μας ομάδας Mercedes EQ Formula E», δήλωσε ο κ. Toto Wolff, Head, Mercedes-Benz Motorsport. «Αν και απέχουμε 18 μήνες από τον πρώτο μας αγώνα, η νέα αυτή συμφωνία, αντιπροσωπεύει τις θετικές εμπορικές προοπτικές της συγκεκριμένης σειράς αυτοκινήτων και θέτει για εμάς γερές βάσεις, ώστε να μεταβούμε στο επόμενο στάδιο της τεχνικής και αθλητικής προετοιμασίας μας για την Season 6. Η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να συνδυάσει τις παραδοσιακές αξίες του brand της εταιρείας, με την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, οι οποίες αναμένεται να συνεισφέρουν με ουσιαστικό τρόπο στην απόδοση της εταιρείας μας».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ