Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Μπορείς να γίνεις εσύ ο παγκόσμιος πρωταθλητής της δημιουργικής βιομηχανίας - Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Creative Business Cup

Συμμετοχή μέχρι τις 15 Αυγούστου στο www.industrydisruptors.org

Διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα της δημιουργικής βιομηχανίας με σκοπό την ενδυνάμωση των ταλαντούχων επιχειρηματιών και την προώθηση νέων και πρωτότυπων επιχειρηματικών προτάσεων στον τομέα της δημιουργικής βιομηχανίας.

Νέοι δημιουργοί  και επιχειρηματίες από 56 χώρες και 4 ηπείρους θα διαγωνιστούν, εκπροσωπώντας την χώρα τους, στον Διεθνή Τελικό της Κοπεγχάγης στις 17-19 Νοεμβρίου, 2014. 

Το Creative Business Cup φέρνουν στην Ελλάδα οι Industry DisruptorsGame Changers (ID-GC)  με στόχο την ανάδειξη του εθνικού νικητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό. Ακόμη, οι 10 επικρατέστερες επιχειρηματικές ιδέες που θα ξεχωρίσουν σε τοπικό επίπεδο θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν μπροστά σε ζωντανό κοινό και κριτές κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Disrupt 2014 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου, 2014, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Τα Βραβεία

Τα βραβεία του παγκόσμιου τελικού περιλαμβάνουν ένα έπαθλο 100.000$ και άλλα επιμέρους βραβεία. Παράλληλα, οι καλύτερες εταιρίες από κάθε χώρα θα αποκτήσουν πρόσβαση στο CBC Connect, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα παρέχει δυνατότητες καθοδήγησης, παρακολούθησης ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinar), προώθησης σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και δικτύωσης  με άλλες εταιρίες και επενδυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της δημιουργικής βιομηχανίας.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο εντατικό πρόγραμμα, Finalist Bootcamp, από τους ID-GC, που θα τους βοηθήσει στην προετοιμασία τους για τον Εθνικό Τελικό όπου θα διεκδικήσουν σημαντικά έπαθλα και υπηρεσίες.

 «Με την πεποίθηση ότι οι δημιουργικές βιομηχανίες αποτελούν έναν κλάδο με προοπτικές ταχείας ανάπτυξης, οι ID-GC επιστρατεύουν μια σειρά από εργαλεία που επιτρέπουν στους νέους δημιουργούς και επιχειρηματίες να διερευνήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη δημιουργική βιομηχανία προσφέροντας τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδέες τους σε διεθνές επίπεδο διεκδικώντας σημαντικά βραβεία και προβολή», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των ID-GC.

Οι ID-GC βραβεύτηκαν για την δράση τους στις δημιουργικές βιομηχανίες κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα (17 - 20 Μαρτίου, 2014).

Σημαντικές Πληροφορίες

Για τους υποψήφιους που θέλουν να διεκδικήσουν τη θέση τους στον Διεθνή Τελικό η διαδικασία υποβολής συμμετοχών έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 15 Αυγούστου, ενώ ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 31 Αυγούστου. Καταληκτική  ημερομηνία για την κατάθεση αιτήσεων για τον Εθνικό Τελικό είναι η 15η Οκτωβρίου, ενώ  οι δέκα υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 23 Οκτωβρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο (Business Concept Template). Όσες αιτήσεις αποκλεισθούν από το διεθνές διαγωνιστικό σκέλος γίνονται αυτόματα επιλέξιμες για τον εθνικό διαγωνισμό.