Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

H devolo ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια τεμάχια σε πωλήσεις προσαρμογέων dLAN®

Η devolo καθιερώνεται ως παγκόσμιος ηγέτης

Με πάνω από 25 εκατομμύρια πωλήσεις σε προϊόντα Powerline, η devolo καθιερώνεται περαιτέρω ως παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς στην κατηγορία Powerline. Η εταιρεία που εδρεύει στο Άαχεν της Γερμανίας, συνδέει κάτω από την μάρκα dLAN® πολλά εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη αλλά και πέρα από αυτή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται πλέον την εύκολη δικτύωση στο σπίτι μέσω της γραμμής τροφοδοσίας (Powerline) και τη χρησιμοποιούν για να συνδέσουν μεταξύ τους, αλλά και στο Internet,  ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, υπολογιστές καθώς και έξυπνες τεχνολογίες για το σπίτι. Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει να επιδείξει συγκρίσιμη εμπειρία που να αφορά σε ένα «οικιακό δίκτυο μέσω της γραμμής ρεύματος». Στην επιτυχία αυτή έχει συμβάλει η πολύχρονη εμπειρία των μηχανικών της devolo καθώς και η ισχυρή στόχευση στο θέμα της οικιακής δικτύωσης.

«Τα 25 εκατομμύρια τεμάχια προσαρμογέων Powerline που έχουν πωληθεί είναι ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της devolo AG», σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος Heiko Harbers. «Είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη των χρηστών στα προϊόντα μας, αλλά και για την ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία αποτελεί την κινητήρια δύναμη της αγοράς του οικιακού δικτύου σε όλη την Ευρώπη. Από την ίδρυσή της το 2002, η devolo παρέμεινε προσανατολισμένη στο χρήστη και στις λύσεις επικοινωνίας που παρέχουν πραγματική προστιθέμενη αξία, ενώ μπορούν να εγκατασταθούν, χωρίς τεχνικές γνώσεις από τον καθένα».

25 εκατομμύρια ιστορίες επιτυχίας

Η επιτυχία των 25 εκατομμυρίων πωλήσεων υποστηρίζεται όμως και από 25 εκατομμύρια ιστορίες επιτυχίας από χρήστες σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι μπορούν να βασίζονται σε ένα απλό, γρήγορο και ασφαλές οικιακό δίκτυο με dLAN Powerline. Η δημιουργικότητα στις εφαρμογές του κάθε χρήστη συχνά δεν έχει όρια, αφού εκτός από τα κλασικά σενάρια, όπως η σύνδεση με υπολογιστή, με Smart TV και με κονσόλα παιχνιδιών, οι πελάτες devolo κάνουν και περεταίρω δημιουργική χρήση των προϊόντων και της τεχνολογίας. Είτε πρόκειται για IPTV στον κήπο, είτε για WiFi σε ένα γραφείο που διατηρούν στο σπίτι ή πρόσβαση στο Internet στο δωμάτιο του παιδιού που θα το βοηθήσει στα μαθήματά του, όλες οι ιστορίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Χάρη στην τεχνολογία dLAN Powerline, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον σύνδεση στο Διαδίκτυο και ασύρματο δίκτυο εκεί, όπου καμία άλλη τεχνολογία δεν μπορούσε να τους το παρέχει αξιόπιστα και μάλιστα χωρίς δαπανηρό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Η devolo έχει συγκεντρώσει πολλές από αυτές τις ιστορίες στην ιστοσελίδα της ως πηγή έμπνευσης για άλλους χρήστες.

Πελατοκεντρικά προϊόντα που σχεδιάζονται στη Γερμανία

Με πάνω από 90 μηχανικούς, η devolo συνεχώς εξελίσσει συνεχώς την ανάπτυξη της τεχνολογίας Powerline. Η εταιρεία διαθέτει στην έδρα της στο Άαχεν τη μεγαλύτερη ομάδα ανάπτυξης του Powerline στον κόσμο. Για να επιτευχθεί διεθνής συμφωνία μεταξύ των διαφόρων κατασκευαστών, η devolo είναι μέλος της κοινοπραξίας ΙΕΕΕ αλλά και της HomePlug Alliance, όπου συνεργάζεται στενά για την ανάπτυξη παγκόσμιων προτύπων στην επικοινωνία PLC προς το συμφέρον των πελατών της. Έτσι, πριν ακόμη ένας προσαρμογέας devolo να βγει σε παραγωγή και στη συνέχεια στην αγορά, υποβάλλεται σε διεξοδικές δοκιμές επιδόσεων στα κεντρικά εργαστήρια της εταιρείας στη Γερμανία, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι dLAN προσαρμογείς της devolo, λειτουργούν αξιόπιστα από την αρχή μέχρι το τέλος και πέραν της περιόδου της εγγύησης των τριών ετών.

Πανευρωπαϊκές συνεργασίες για έρευνα και ανάπτυξη

Εκτός από την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων για τους τελικούς πελάτες, η devolo εμπλέκεται χρόνια τώρα και σε πανευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Μαζί με τους συνεργάτες από τους τομείς των επιχειρήσεων, της επιστήμης και της πολιτικής που προωθούνται από διάφορα προγράμματα της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η devolo αναπτύσσει σημαντικά πρότυπα καθώς και hardware για το smart grid και το έξυπνο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του μέλλοντος. Εκτός από αυτό, η εμπειρία των μηχανικών της devolo παρέχεται και σε πολλά ειδικά προσαρμοσμένα έργα για μεγάλους πελάτες (όπως για παράδειγμα, στον επιχειρησιακό τομέα της παροχής υπηρεσιών Internet) και στο χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών προϊόντων devolo που ασχολείται ειδικά με τη δικτύωση μεγαλύτερων μονάδων όπως είναι τα κεντρικά γραφεία μιας εταιρείας ή μεγάλα ξενοδοχεία.

Με πάνω από 25 εκατομμύρια προσαρμογείς να πωλούνται στους τελικούς πελάτες, η devolo στοχεύει τώρα να παρέχει τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες λύσεις μετάδοσης δεδομένων μέσω της υπάρχουσας καλωδιακής υποδομής, όπως είναι η γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το παρόν δελτίο τύπου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα προϊόντα της θα βρείτε στη σελίδα της εταιρείας στο http://www.devolo.gr