Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Το πρώτο intralot hackathon προσθέτει νέα διάσταση στο περιβάλλον καινοτομίας του ομίλου

Το πρώτο INTRALOT Hackathon έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στις 24-26 Νοεμβρίου του 2017, στο κέντρο καινοτομίας της INTRALOT με τη συμμετοχή πάνω από 50 εργαζομένων και 16 μεντόρων και coaches. Από τις 15 ομάδες που συμμετείχαν, η Ομάδα AR-Lot κατέλαβε την πρώτη θέση αναπτύσσοντας μια ιδέα επαυξημένης πραγματικότητας για πελάτες λιανικής.

Το INTRALOT Hackathon 2017 είναι ένας διαγωνισμός καινοτομίας για τους εργαζομένους της INTRALOT στην Ελλάδα, ο οποίος στοχεύει στην παραγωγή ιδεών για νέα προϊόντα και κανάλια διανομής και υποστήριξης και στη βελτίωση των υφιστάμενων λειτουργικών διαδικασιών του Ομίλου, προωθώντας παράλληλα το πνεύμα συνεργασίας και πρωτοποριακής σκέψης ως μοχλό καινοτομίας και ανάπτυξης.

Ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του Ομίλου, κ. A. Διαμαντής, δήλωσε: «Δημιουργήσαμε το INTRALOT Hackathon 2017 με σκοπό να προσφέρουμε ένα περιβάλλον δημιουργικότητας στο προσωπικό μας και να ενισχύσουμε την ικανότητά τους να αναπτύσσουν νέα προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος όχι μόνο από την ποιότητα των ιδεών, αλλά και από τον ενθουσιασμό και το επίπεδο αφοσίωσης όλων όσων συμμετείχαν. Όλες οι ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικές και η επιλογή των τριών κορυφαίων ιδεών υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που αφιέρωσαν τον χρόνο τους ως «μέντορες» και ενέπνευσαν τους ταλαντούχους δημιουργούς μας, την Ομάδα Ανάπτυξης Προσωπικού του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, αλλά και τους λοιπούς συναδέλφους για τις άοκνες προσπάθειές τους να εξασφαλίσουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση.»


Ο διαγωνισμός
Οι 15 ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση στις 26 Νοέμβρη, έπειτα από ένα τρίμηνο διάστημα προετοιμασίας, συλλογισμού και ανταλλαγής γνώσεων, συγκεντρώθηκαν στο Hackathon για περισσότερες από 50 ώρες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο Καινοτομίας της Παιανίας προκειμένου να ολοκληρώσουν την ιδέα τους. Τις ομάδες υποστήριξαν δεκαέξι εξειδικευμένοι μέντορες και coaches από την INTRALOT αλλά και επιλεγμένες εταιρείες, οι οποίοι προσέφεραν καθοδήγηση και πρακτικές συμβουλές.  Στην τελική διαδικασία του διαγωνισμού οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε μια πενταμελή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου. Η επιτροπή ψήφισε τις τρεις νικήτριες ομάδες στις οποίες απονεμήθηκαν τα Βραβεία των 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.


Το INTRALOT Hackathon 2017 υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το The Cube Athens και  το Hippocampus.io, Innovation Consultancy.