Νέα

Στην Αθήνα η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας

gabrielm

Θέματα που σχετίζονται με την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων της αρμόδιας Επιτρόπου, κυρίας Mariya Gabriel, που επισκέπτεται από χθες την Αθήνα. Στην ατζέντα της Επίσκεψης της Επιτρόπου στην Αθήνα κεντρικό ρόλο καταλαμβάνει το πώς η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί από την κοινή Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Πολιτική, με στόχο να συμβάλλει αυτός ο τομέας στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Η Επίτροπος κυρία Mariya Gabriel επισκέπτεται την Αθήνα, όπου θα υπογράψει συμφωνία για την ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφωνΗ Επίτροπος συναντήθηκε χθες με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό βρέθηκε η σημασία της ψηφιακής πολιτικής, τα οφέλη της αναβάθμισης των ικανοτήτων των δημοσίων υπηρεσιών, των φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας μέσω των νέων τεχνολογιών, καθώς και η πρόοδος που σημειώνει η Ελλάδα στο πεδίο αυτό, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στον κομβικό χαρακτήρα των νέων τεχνολογιών ο Πρωθυπουργός δήλωσε: “Σήμερα που ζούμε τη νέα επανάσταση, αυτή της τεχνολογίας, η λογική μας, η λογική της Δίκαιης Ανάπτυξης, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στα εργαλεία της νέας εποχής, για όλους τους πολίτες, σε όποιο σημείο της επικράτειας και αν κατοικούν, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Φέρνουμε το αύριο, σήμερα για όλους”.

Σήμερα, η κυρία Gabriel θα συναντηθεί, επίσης, με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά. Στη διάρκεια της συνάντησης θα υπογραφεί συμφωνία υλοποίησης της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων. 

Κυβερνοασφάλεια
Επίσης, η κα Γκαμπριέλ θα συναντηθεί με στελέχη του Ευρωπαϊκού  Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), ενώ θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, με θέμα "Προτεραιότητες της Ψηφιακής Πολιτικής για την Ευρώπη». 

Το πρόγραμμα της Επιτρόπου Γκαμπριέλ θα λήξει με επίσκεψη στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο “Ανάπτυξη συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης & Παροχής σχετικών υποστηρικτικών υπηρεσιών”. 

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Gabriel στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: “Λίγες μόλις μέρες μετά την ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης, στην οποία εξέχουσα θέση κατείχε η ανάγκη τόνωσης της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη, η αρμόδια Επίτροπος έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Δεδομένου ότι ο ψηφιακός κόσμος αποτελεί πλέον όχι μόνο κομμάτι της καθημερινότητας των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και πηγή ευκαιριών για τις επιχειρήσεις, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη, ιδίως σε μια εποχή κατά την οποία οι μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις καθίστανται ολοένα και συχνότερες”

Ψηφιακή διαχείριση
Στο μεταξύ, κατά την επίσκεψή της κυρίας Gabriel στην Ελλάδα θα υπογραφεί από τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, η εκκίνηση της υλοποίησης του έργου: “Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών, με ενσωματωμένες εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ