Νέα

Τα smartphones “σύμμαχος” στην απιστία

smartphoneapistia

Σε κομβικό “εργαλείο” για τους απανταχού άπιστους εξελίσσονται τα smartphones, καθώς περίπου τα 2/3 (67%) των χρηστών χρησιμοποιούν το έξυπνο κινητό τους για την επικοινωνία με τον παράνομο δεσμό τους. Πάντως, αν και βασίζονται όλο και περισσότερο στις φορητές συσκευές για την επικοινωνία τους, οι άπιστοι χρήστες γίνονται όλο και πιο δύσπιστοι σχετικά με το ποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα τους. Μάλιστα, σε ποσοστό πάνω από το 80%, ανησυχούν ότι τα δεδομένα του κινητού τους θα καταλήξουν σε λάθος χέρια.

Το 80% των άπιστων φοβούνται ότι τα δεδομένα τους θα καταλήξουν σε λάθος χέριαΣύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση σε πάνω από 10.000 άντρες και γυναίκες, μέλη της Victoria Milan, μιας από τις κορυφαίες ιστοσελίδες γνωριμιών για όσους αναζητούν μια απιστία, η συντριπτική πλειοψηφία (74%) οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν πως έχουν “στενή σχέση” με το έξυπνο κινητό τους, ακόμα και αν επιλέγουν να μην το χρησιμοποιούν ως βοήθημα για την απιστία τους. Για εκείνους, που επιλέγουν να το χρησιμοποιήσουν, η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, η κουβεντούλα με τον παράνομο δεσμό τους ή οι ερωτικές συζητήσεις μέσω κοινωνικών δικτύων είναι συχνές, παρά το ρίσκο. Ωστόσο, σχεδόν τα 3/4 (το 72%) των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι προτιμούν να συνδέονται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπως η Victoria Milan, για να κουβεντιάσουν πιο διακριτικά για την απιστία τους.

Σε συνδυασμό με το φόβο της αποκάλυψης εξ αιτίας της απροκάλυπτης απιστίας μέσω smartphone, οι στατιστικές δείχνουν μια νεοαποκτηθείσα επίγνωση των σημαντικών προσωπικών δεδομένων και της παγκόσμιας στροφής προς την ασφάλεια τους, η οποία έχει επεκταθεί ακόμα και σε απλά θέματα, όπως η απιστία.


Αφύπνιση

“Πρόσφατα γεγονότα, όπως οι διαρροές του Snowden και οι απολύσεις λόγω χρήσης του Facebook, έχουν αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με το γεγονός ότι η ιδιωτικότητα είναι ένα νέο είδος πολυτέλειας”, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Victoria Milan, Sigurd Vedal. “Ορισμένες φορές, ό,τι και αν κάνουμε μοιάζει να κατηγοριοποιείται, να ελέγχεται διεξοδικά και να κοινοποιείται. Όταν πρόκειται για την προσωπική μας ζωή όμως, λαχταρούμε λίγη ιδιωτικότητα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, απαντώντας στην ερώτηση “χρησιμοποιείτε smartphone, για να επικοινωνήσετε με τον εραστή ή την ερωμένη σας, για να στείλετε ερωτικά μηνύματα, ή για να κάνετε chat μέσω κοινωνικών δικτύων”, απάντησαν θετικά σε ποσοστό 67% και μόλις 33% έδωσαν αρνητική απάντηση. Σε άλλη ερώτηση σχετική με το αν ανησυχούν μήπως οι πληροφορίες που στέλνουν από το smartphone καταλήξουν σε λάθος χέρια, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων απάντησε θετικά.
Πηγή: Victoria Milan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ