Νέα

Κινητικότητα στις εγχώριες Τηλεπικοινωνίες - Ψήφος εμπιστοσύνης από τη διεθνή αγορά

communicationnew1

Στο 25% αύξησε τη συμμετοχή του στη Wind Eλλάς το διεθνές επενδυτικό fund, Golden Tree

Κινητικότητα στην εγχώρια αγορά Τηλεπικοινωνιών, η οποία βρίσκεται ήδη σε φάση προεργασιών για νέες συμμαχίες, αναπτύσσεται αυτή την περίοδο. Η κίνηση του μεγάλου διεθνούς επενδυτικού fund Golden Tree, το οποίο σταδιακά έχει “χτίσει” θέσεις στη Wind Ελλάς, έχοντας πλέον υπό τον έλεγχό του το 25% της εταιρείας, εντάσσεται σε αυτή την κινητικότητα.

Κινητικότητα στις εγχώριες Τηλεπικοινωνίες - Ψήφος εμπιστοσύνης από τη διεθνή αγοράΕκλαμβάνεται δε - δεδομένου και του ηχηρού ονόματος του επενδυτικού fund - ως μία σαφέστατη ψήφος εμπιστοσύνης τόσο προς την ίδια τη Wind Ελλάς, όσο και προς τις προοπτικές της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Σε αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν οι πληροφορίες που θέλουν το διεθνές fund της Golden Tree να έχει ερευνήσει την προοπτική συμμετοχής της και σε άλλες εταιρείες της ελληνικής αγοράς. Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν το fund να μην έχει εξαντλήσει στη Wind Ελλάς το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, στην οποία “βλέπει” σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Η Golden Tree, η οποία δραστηριοποιείται στο asset management και είχε ήδη συμμετοχή, αλλά με μικρό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Wind Ελλάς, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μήνες, τοποθετείται σταδιακά στην ελληνική εταιρεία, ελέγχοντας πλέον το 25% της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης. Μετά από την απόκτηση του 25% της Wind Ελλάς, η Golden Tree καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος της επιχείρησης, με δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή αυτή του επενδυτικού κεφαλαίου Anchorage.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι η Golden Tree αντιμετωπίζει η Wind Ελλάς ως σημαντική επενδυτική ευκαιρία, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αν θα υπάρξει και επιπλέον απόκτηση ποσοστού στην επιχείρηση.

Θυμίζουμε ότι η Wind Ελλάς ελέγχει αυτή τη στιγμή περίπου το 33% της Forthnet και διεκδικεί, από κοινού με τη Vodafone Ελλάδος, το σύνολο των μετοχών της. Το γεγονός αυτό ίσως δεν έχει διαφύγει της προσοχής του επενδυτικού fund, καθώς η ελληνική τηλεπικοινωνιακή σκηνή, που ήδη αναπτύσσει μια κινητικότητα κόντρα στην οικονομική συγκυρία, υπόσχεται και άλλες αλλαγές στο προσεχές ή στο πιο μακροπρόθεσμο μέλλον, που λειτουργούν ως δέλεαρ για υποψήφιους επενδυτές.

 

Ποια είναι η Golden Tree

Ο νέος μέτοχος της Wind Ελλάς, η Golden Tree, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους διαχειριστές κεφαλαίων, με γραφεία σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία της τάξης των € 25 δισ., ειδικεύεται σε εταιρείες που χρήζουν λειτουργικής και πιστωτικής αναδιάρθρωσης, απασχολεί περισσότερα από 40 στελέχη που εξειδικεύονται στο χώρο των επενδύσεων, ενώ συνολικά έχει 215 εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ