Νέα

Άλλο ένα ορόσημο για το Facebook: 1 δις χρήστες σε μία ημέρα

facebook-tablet

Άλλο ένα προσωπικό ρεκόρ κατέρριψε το Facebook, με τους χρήστες που συνδέθηκαν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να υπερβαίνουν - για πρώτη φορά - το 1 δισεκατομμύριο στη διάρκεια μίας ημέρας. Η επίδοση αυτή, η οποία επιτεύχθηκε την περασμένη Δευτέρα 24 Αυγούστου, έρχεται να επιβεβαιώσει τους αναλυτές, που ανέμεναν ότι το Facebook θα “έσπαζε” το ρεκόρ του 1 δις περί τα τέλη του 2015.

Περίπου ένας στους επτά ανθρώπους στη γη μπήκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε μία μόνο ημέραΤην ανακοίνωση για την επίτευξη του νέου ρεκόρ, που σημαίνει ότι ένας στους επτά κατοίκους του πλανήτη συνδέθηκε στο δημοφιλές μέσο στη διάρκεια μίας μόνο ημέρας, έκανε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, κ. Mark Zuckerberg, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, σχολιάζοντας ότι το 1 δις των χρηστών αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα αριθμητικό ορόσημο. Ο ίδιος σχολίασε ότι “ο πιο ανοιχτός και συνδεδεμένος κόσμος είναι ένας καλύτερος κόσμος. Φέρνει πιο δυνατούς δεσμούς με αυτούς που αγαπάς, μια πιο δυνατή οικονομία με περισσότερες ευκαιρίες και μια πιο δυνατή κοινωνία που αντανακλά τις αξίες μας”.

Σήμερα, ο αριθμός των χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου έχει ξεπεράσει το 1,5 δις. Σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία, που δημοσιοποίησε η ίδια η εταιρεία για το 2ο τρίμηνο του 2015, οι χρήστες που μπαίνουν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον μία φορά το μήνα ανήλθαν (τον Ιούνιο) σε 1,49 δισεκατομμύρια. Ο δε αριθμός των ενεργών μηνιαίων χρηστών αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 13%, σε σχέση με ένα μόλις τρίμηνο νωρίτερα (το Μάρτιο του 2015). Μάλιστα, εξ αυτών περίπου τα δύο τρίτα (968 εκατομμύρια ή ποσοστό 65% του συνόλου) κάνουν καθημερινή χρήση, αριθμός ενισχυμένος κατά 17% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Συνολικά, το Facebook πρόσθεσε περίπου 32 εκατ. καθημερινούς χρήστες και 49 εκατ. σε μηνιαία βάση, μόνο στη διάρκεια του 2ου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης.

Να σημειωθεί ότι το Facebook είναι το κοινωνικό δίκτυο με τους περισσότερους χρήστες στην Ελλάδα, καθώς το ποσοστό όσων διαθέτουν λογαριασμό στην ιστοσελίδα ανήλθε, το 2ο τρίμηνο του 2015, σε 50,1%.

Instant messaging
Στο μεταξύ, εξαιρετικά δημοφιλής παραμείνει η υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, WhatsApp, με τους μηνιαίους χρήστες της υπηρεσίας να ανέρχονται, πλέον, σε 800 εκατομμύρια (στοιχεία Ιουνίου). Εξάλλου, ο αριθμός των ανθρώπων, που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Instagram σε μηνιαία βάση, φτάνει τα 300 εκατ., ενώ περίπου 700  εκατ. μηνιαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το Messenger.

Αυξανόμενος βαίνει και ο αριθμός όσων επιλέγουν να συνδεθούν στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από φορητές συσκευές. Συγκεκριμένα, τόσο ο χρόνος χρήσης μέσω smartphone όσο χρήστες που συνδέονται ακόμη και εν κινήσει έχουν φθάσει τα 1,31 δις (αύξηση 23% έναντι του 2014).

Το mobile αντιπροσωπεύει, πλέον, το 76% των εσόδων του Facebook από διαφημίσεις, παράγοντας έσοδα $2,9 δις, αυξημένα κατά 75% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ