Νέα

140.000 θέσεις μαθητείας προσφέρουν 40 εταιρείες και Οργανισμοί στους νέους στην Ευρώπη

studentstechnology

Τις δυνάμεις τους, προκειμένου να προσφέρουν ποιοτικές θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης στους νέους Ευρωπαίους, ενώνουν περισσότερες από 40 επιχειρήσεις και Οργανισμοί ανά την Ε.Ε. Υπό την “ομπρέλα” της πρωτοβουλίας “Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τις Θέσεις Μαθητείας”, η οποία συντονίζεται από την Επιτροπή, οι συγκεκριμένες εταιρείες και φορείς έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν συνολικά 140.000 θέσεις μαθητείας και ευκαιρίες κατάρτισης σε νέους στην Ε.Ε. Οι νέες δεσμεύσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων για συμμετοχή στην ευρωπαϊκή συμμαχία υπογράφηκαν στη Ρίγα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, η οποία διοργανώθηκε από τη λετονική Προεδρία.

Διευρύνεται η ευρωπαϊκή συμμαχία για τις θέσεις μαθητείας - Συνολικά, στο πλαίσιο της Συμμαχίας για θέσεις μαθητείας, από το 2013 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 84 δεσμεύσεις από επιχειρήσεις και άλλους εταίρουςΣτη βάση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν, έως το 2017, η Adecco θα παράσχει σε 5.000 νέους κατάρτιση με βάση την εργασία, είτε στην κύρια επιχείρηση, είτε σε κάποια από τις εταιρείες - εταίρους της. Επιπλέον, έως το 2018, η AXA θα προσφέρει ευκαιρίες εργασίας σε 20.000 νέους, εκ των οποίων 10.000 μόνιμες συμβάσεις και συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 10.000 αμειβόμενες θέσεις μαθητείας ή πρακτικής άσκησης.

Από την πλευρά της, η BMW θα επεκτείνει διεθνώς την επαγγελματική κατάρτιση, περιλαμβάνοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης, που παρέχει πρακτική εκπαίδευση στη Γερμανία και εκπαίδευση στην Ισπανία. Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία θα υποδέχεται 1.500 νέους μαθητευόμενους ετησίως.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία Safran θα αναπτύξει θέσεις μαθητείας στις ευρωπαϊκές θυγατρικές της και θα προωθήσει διεθνή προγράμματα κινητικότητας, υποδεχόμενη 2.000 - 3.000 μαθητευόμενους ετησίως.

Δεσμεύσεις
Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν, η Capita θα προσφέρει, φέτος, περισσότερες από 500 θέσεις μαθητείας για νέους και θα συνεργαστεί με άλλους μεγάλους εργοδότες που θα πράξουν το ίδιο, μεταξύ άλλων με την πρόσληψη και κατάρτιση 400 μαθητευόμενων για τη δημόσια διοίκηση και πάνω από 600 για τις τράπεζες. Επιπλέον, η CSR Europe θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του δικτύου της ως προς την ποιότητα των προγραμμάτων μαθητείας και πρακτικής άσκησης που προσφέρουν, δίνοντας την ευκαιρία σε 50.000 νέους να επωφεληθούν από ποιοτική εκπαίδευση έως το τέλος του 2017.

Άλλες εταιρείες, που προσχώρησαν στη Συμμαχία, είναι οι Bertelsmann, SAICA και Verallia Saint-Gobain.

H πρωτοβουλία
Η Συμμαχία - που εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουλίου 2013 στη Λειψία της Γερμανίας - φέρνει σε επαφή δημόσιες αρχές, εμπορικά επιμελητήρια, βιομηχανία και βιοτεχνία, επιχειρήσεις, κοινωνικούς εταίρους, παρόχους εκπαίδευσης και κατάρτισης, περιφέρειες, νέους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ομάδες προβληματισμού και ερευνητικά ιδρύματα, με σκοπό την προώθηση προγραμμάτων μαθητείας και πρωτοβουλιών σε όλη την Ευρώπη.

Προς το παρόν, μετά και τη χθεσινή προσχώρηση της Ιταλίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, 26 κράτη μέλη έχουν, ήδη, προβεί σε εθνικές δεσμεύσεις. Χθες, η Συμμαχία υποδέχθηκε, επίσης, τη Νορβηγία και την Ελβετία, χώρες της ΕΖΕΣ, καθώς και τις υποψήφιες χώρες Αλβανία, Μαυροβούνιο και Τουρκία, ως τα νεότερα μέλη της. Συνολικά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής συμμαχίας για θέσεις μαθητείας, από το 2013 έχουν πραγματοποιηθεί 84 δεσμεύσεις από επιχειρήσεις και άλλους εταίρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ