Νέα

Θεσμικές παρεμβάσεις για τη συνολική αλυσίδα της καινοτομίας στην Ελλάδα

ideainnovation

Θεσμικές παρεμβάσεις, με στόχο μια νέα προσέγγιση, σε ολόκληρη την αλυσίδα της καινοτομίας στην Ελλάδα, προανήγγειλε η κυβέρνηση. Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Κώστα Φωτάκη, έχουν, στον πυρήνα της λογικής τους, την αξιοποίηση του υψηλής ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού, που διαθέτει η χώρα, με στόχο την ανάπτυξη νέας επιχειρηματικότητας. Την προώθηση των σχετικών παρεμβάσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός κατά την τελετή βράβευσης των επιτυχόντων στο διαγωνισμό “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία”, που διοργάνωσε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα.

Τη στήριξη της καινοτομίας για την ανάπτυξη της νέας επιχειρηματικότητας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και ΤεχνολογίαςΣτη διάρκεια της τελετής βράβευσης, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη, εξέφρασε τη δέσμευση για στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, η οποία, όπως είπε, αποτελεί στρατηγική επιλογή, “καθώς συνδέεται άμεσα με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα,  με τον απαραίτητο τεχνολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Είναι ο κρίσιμος  παράγοντας, που δημιουργεί κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας, κλάδους που προσελκύουν επενδύσεις, συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας”.

Παράλληλα, η Εθνική ανακοίνωσε τη διάθεση του i-bank app store, μιας πλατφόρμας παροχής εργαλείων και κινήτρων σε νέους προγραμματιστές, με στόχο την ανάπτυξη χρηστικών εφαρμογών σε mobile με βάση τις υπηρεσίες που θα διαθέτει η Τράπεζα.

Ο διαγωνισμός
Ο Διαγωνισμός, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, αποτελεί, πλέον, τμήμα μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας, που υποστηρίζει τη νέα επιχειρηματικότητα από τη διατύπωση της επιχειρηματικής ιδέας μέχρι την υλοποίηση και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 783 άτομα, είτε μεμονωμένα ή σε ομάδες, που υπέβαλαν 422 προτάσεις. Το 65% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας 18-35 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας, η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα, που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Οι προτάσεις, που διακρίθηκαν, αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τον εντοπισμό και την αξιοποίηση του καλύτερου video περιεχόμενου από κοινωνικές πλατφόρμες για την αναβάθμιση της εμπειρίας των ηλεκτρονικών αγορών, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα επιλογής και διάθεσης των καλύτερων κρασιών μικρών οινοπαραγωγών, μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για αναζήτηση, εύρεση και αξιολόγηση επαγγελματιών, που προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες, με ένα online προγραμματισμό ραντεβού.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης ανακοινώθηκε, επίσης, η έναρξη του 6ου Διαγωνισμού “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία”. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα ανακοινωθούν, στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, όλες οι λεπτομέρειες του 6ου Διαγωνισμού “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ