Νέα

Ανάδοχος για την Πολιτεία Καινοτομίας το 2ο τρίμηνο του 2022

peopleworkk23

Στη δεύτερη φάση υλοποίησης του, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου, περνά το έργο, που θα δημιουργήσει την πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο διαγωνισμό, η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2022 με την επιλογή του αναδόχου.

 

Στη δεύτερη φάση υλοποίησης του εισήλθε το έργο, με τον ανταγωνιστικό διάλογο να διεξάγεται τους επόμενους μήνεςΗ 2η φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού (ΣΔΙΤ), που ξεκίνησε και επίσημα την προηγούμενη Παρασκευή, ξεκίνησε με τον ανταγωνιστικό διάλογο να διεξάγεται τους επόμενους μήνες. Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα €100 εκατ. χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο, αφού το κόστος κατασκευής και λειτουργίας θα αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.

 

Με την υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας, θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα. Η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Ελλάδα θα είναι ένας φυσικός χώρος, όπου ερευνητές, νεοφυείς επιχειρήσεις και τμήματα R&D εταιρειών και βιομηχανιών θα δημιουργούν επιχειρηματικές συνέργειες παράγοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το Κέντρο αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους.

 

Χθες επίσκεψη στις παλιές εγκαταστάσεις της “ΧΡΩΠΕΙ”, επί της οδού Πειραιώς, πραγματοποίησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας.  

 

2.500 θέσεις εργασίας

“Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δούλεψε μεθοδικά. Έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση του διαγωνισμού για την δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στο παλαιό βιομηχανικό συγκρότημα της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά και εντός του 1ου εξαμήνου του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση, με την επιλογή του αναδόχου του έργου. Προχωρούμε με μεγάλη ταχύτητα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης κατά τη χθεσινή επίσκεψη.

 

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας τόνισε: “Πριν από λίγες ημέρες, ξεκίνησε η 2η φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, υπολογίζουμε πως στο 2ο τρίμηνο του 2022 θα έχει προκύψει ο ανάδοχος. Ευελπιστούμε πως με την λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας, η Ελλάδα θα αποκτήσει την δική της φυσική έδρα στην έρευνα και καινοτομία και οι νέοι επιστήμονες και ταλαντούχοι επιχειρηματίες θα μπορούν να πρωταγωνιστούν σε υπερεθνική κλίμακα από την χώρα μας, εντός της Πολιτείας Καινοτομίας”.

 

“Η Περιφέρεια θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη υλοποίηση του, καθώς αναμένεται να συμβάλλει, τόσο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, όσο και στη δημιουργία 2.500 θέσεων εργασίας. Μέσα από την καινοτομία θα προκύψουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην προσπάθεια να παραμείνουν οι νέοι στην πατρίδα μας”, σημείωσε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ