Νέα

Η wearable τεχνολογία θα …φορεθεί πολύ το 2015 στο γραφείο

wearablenew

Στους χώρους εργασίας αναμένεται να “εισβάλει” από το 2015 η wearable τεχνολογία, δημιουργώντας νέα δεδομένα, που παραπέμπουν σε ένα - θεωρητικά μόνο - μακρινό μέλλον. Το νέο έτος θεωρείται μια κομβική χρονιά για τις wearable συσκευές, οι οποίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα μετεξελιχθούν σε απαραίτητο εργαλείο δουλειάς, τουλάχιστον για τα στελέχη των επιχειρήσεων.

Οι wearables συσκευές θα αναδεικνύουν ποιες είναι οι παραγωγικές ώρες για εργασία και πότε ώρα για διάλειμμαΣύμφωνα με τις προβλέψεις της Samsung για τις τάσεις του 2015, που θα επηρεάσουν τον τρόπο ζωής, εργασίας και κατανάλωσης, η wearable τεχνολογία θα υιοθετηθεί, παγκοσμίως, στο χώρο εργασίας από το επόμενο έτος. Έρευνα της εταιρείας προβλέπει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος, σταδιακά, θα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τη wearable τεχνολογία, προκειμένου να είναι καλύτερα οργανωμένος, ενημερωμένος και αποδοτικός.

Κάνοντας την αρχή με τα “έξυπνα” ρολόγια, τα στελέχη των επιχειρήσεων θα χρησιμοποιούν - σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας -  τη wearable τεχνολογία, προκειμένου να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από το smartphone τους.

Σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνα της Samsung, σχετικά με τα wearables και τις επιχειρήσεις, αναδεικνύεται ότι ήδη το 47% των χρηστών της wearable τεχνολογίας διευκόλυναν την καθημερινότητα τους. Το 61% δηλώνει ότι έμειναν περισσότερο ενημερωμένοι, το 37% σχολίασε ότι η wearable τεχνολογία βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας του, ενώ το 61% ε θεωρεί ότι αυξήθηκε η προσωπική του απόδοση.

Οι πιο παραγωγικές ώρες
Οι wearables συσκευές αναμένεται να αλλάξουν την εργασιακή τους καθημερινότητα, σε βαθμό που σήμερα μπορεί να ακούγεται υπερβολικός, αλλά αποτελεί προβολή του κοντινού μέλλοντος. Η πρόβλεψη είναι ότι ένα νέο κύμα από εφαρμογές, που θα συνάδει με τη wearable τεχνολογία, θα αναδεικνύουν ποιες είναι οι πιο παραγωγικές ώρες για εργασία και πότε είναι καλύτερα να γεμίσει κανείς τις “μπαταρίες” του. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση του ωραρίου εργασίας γύρω από τις αποδοτικές ώρες της ημέρας.

“Καθώς οι άνθρωποι υιοθετούν μια πιο σφαιρική προσέγγιση για την ευεξία, πιθανώς να προκύψει μια νέα γενιά εφαρμογών και συσκευών. Θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε είναι περισσότερο αποδοτικοί και πότε πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα”, σχολίασε η επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας της Samsung Europe, Lysa Clavenna.

Σύμφωνα με την έρευνα της Samsung σε 4.500 εργαζομένους, αναδεικνύεται ότι τα τρία τέταρτα αυτών απασχολούνται με προσωπικά θέματα εν ώρα εργασίας (75%) και με επαγγελματικά θέματα στον ελεύθερο τους χρόνο (77%). Περίπου τέσσερις στους 10 (38%) ισχυρίζονται πως μια τέτοια προσέγγιση θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο αποδοτικοί στον ίδιο χρόνο. Περίπου το ένα τρίτο (32%) πιστεύει πως αυτό τους βοηθάει να διαχειρίζονται τις προσωπικές τους ασχολίες καλύτερα, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει πως με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το άγχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ