Πρόσκληση Συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας INOTEX 2017

Σας ενημερώνουμε ότι τo Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Pardis Technology Park και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και του Corallia ως συντονιστή του mi-Cluster, si-Cluster, gi-Cluster, διοργανώνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά την Εθνική Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας INOTEX 2017, θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο International Fairground στην Τεχεράνη του Ιράν, από 23 έως 26 Μαΐου 2017. 

Η έκθεση INOTEX πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά. Πάνω από 120 τεχνολογικές επιχειρήσεις από 25 χώρες του εξωτερικού, καθώς και 60 κορυφαίες επιχειρήσεις από το Ιράν, θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση και θα παρουσιάσουν τα τελευταία τεχνολογικά τους επιτεύγματα και καινοτομίες στους ακόλουθους τομείς:

 • ΙΤ & ICT,
 • Βιομηχανικός αυτοματισμός και έξυπνα συστήματα,
 • Βιοτεχνολογία και ιατρικός εξοπλισμός,
 • Νανοτεχνολογία,
 • Νέες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,
 • Αεροδιαστημική,
 • Πετρέλαιο, αέριο & πετροχημικά. 

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν, επίσης, ξένοι αποκλειστικοί πράκτορες από τη Ρωσία, την Ινδία, τη Κίνα, την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία και την Ιταλία. 

Η Διεθνής Έκθεση ΙΝΟΤΕΧ 2017 απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν πρωτοποριακά και καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα, αλλά και να αποκτήσουν την αντίστοιχη γνώση πάνω σε αυτά. 

Η διοργάνωση προσφέρει σε όλες τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δημιουργήσουν επιχειρηματικές σχέσεις με το Ιράν, μια μοναδική ευκαιρία για διασυνδέσεις με προμηθευτές και αγοραστές απ’ όλον τον κόσμο. Η διεθνής έκθεση INOTEX, αποτελεί την τέλεια πλατφόρμα μεταφοράς τεχνολογίας για τους προμηθευτές, εφόσον τους δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα μεγάλο εύρος πιθανών συνεργατών. 

Η ελληνική συμμετοχή του 2016, την οποία αποτελούσαν 23 μεγάλες εταιρείες από τον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας και της καινοτομίας, κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και τέθηκαν βάσεις για εμπορικές συμφωνίες. 

Το 2016, τα τρία μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής στη διοργάνωση, κατείχαν οι εξής τεχνολογικοί κλάδοι:

 • το 17%, ο κλάδος των ηλεκτρονικών και μικρο-ηλεκτρονικών συσκευών,
 • το 16%, οι βιομηχανίες,
 • το 15%, ο κλάδος της τεχνολογίας επικοινωνίας και της πληροφορίας της επικοινωνίας. 

Τα στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2015, παρουσιάζουν, επίσης:

 • 74% αύξηση συμμετοχής των ξένων εταιρειών,
 • 102% αύξηση συμμετοχής των ξένων εκθετών,
 • 28% αύξηση συμμετοχής των εταιρειών από το Ιράν,
 • 20% αύξηση στον αριθμό των MOUs,
 • Περισσότερα από 150 B2B meetings μεταξύ Ιρανών και ξένων επιχειρήσεων. 

Για την ΙΝΟΤΕΧ 2017, το Enterprise Greece έχει εξασφαλίσει προνομιακό χώρο εντός του εκθεσιακού χώρου. 

Το κόστος συμμετοχής, ανέρχεται σε €1.200/booth των 12 τ.μ. για εσωτερικό χώρο. Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 24%. Εάν απαιτείται χρήση μεγαλύτερου booth, το επιπλέον κόστος ανέρχεται σε €100/τ.μ.

Στο κόστος περιλαμβάνονται το ενοίκιο του χώρου, η κατασκευή και ο βασικός εξοπλισμός του περιπτέρου, τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου, παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand, καταχώρηση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης, καθώς και διαφημιστική προβολή της Ελληνικής συμμετοχής. 

Οι διοργανωτές προσφέρουν τη δυνατότητα “πακέτου” διαμονής, 6 ημερών σε ξενοδοχείο 5* στην Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων από και προς το αεροδρόμιο και από και προς τον εκθεσιακό χώρο, €1.000/άτομο (μονόκλινο), €600/άτομο (δίκλινο). Η υπηρεσία αυτή παρέχεται σε απ΄ ευθείας επικοινωνία με τους διοργανωτές. 

Για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της ελληνικής συμμετοχής, παρακαλούνται οι  ενδιαφερόμενοι στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους, μέχρι τις 13 Απριλίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν απαραιτήτως μαζί με την αίτηση συμμετοχής τους, ως προκαταβολή το 50% του συνολικού κόστους συμμετοχής, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτούμενα τ.μ. Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη, πριν την έναρξη της έκθεσης. Η μη έγκαιρη εξόφληση αποκλείει τη φόρτωση των εκθεμάτων των εκθετών.

Η καταβολή του ποσού μπορεί να γίνει με κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό:

ALPHA BANK

IBAN: GR85 0140 1200 1200 0200 2020 400: Λογαριασμός εισπράξεων εκθετών

Αρ. Λογ/σμού: 120.00.2002.020 400

Επωνυμία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE

Σημειώνεται ότι στο παραστατικό της Τραπέζης θα πρέπει να αναφέρεται η αιτιολογία της κατάθεσης, η επωνυμία της εταιρείας και το όνομα της Έκθεσης.

Για την ταυτοποίηση της κατάθεσης τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας στην Enterprise Greece: fax: 2103242079 ή e-mail:pay@enterprisegreece.gov.gr, καθώς και ένα αντίγραφο στον οργανωτή της έκθεσης κα. Αννίτα Τρυποσκούφη (e-mail: a.triposkoufi@enterprisegreece.gov.gr).

Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Οργάνωσης, κυρία Αννίτα Τρυποσκούφη, Tηλ. +30 210 3355778, e-mail: a.triposkoufi@enterprisegreece.gov.gr.