2020 Millennium Technology Prize Υποβολή υποψηφιοτήτων έως 31 Ιουλίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την 31η Ιουλίου 2019 μπορούν να υποβληθούν υποψηφιότητες για το “2020 Millennium Technology Prize”, ύψους €1 εκατ., το οποίο απονέμεται κάθε δύο χρόνια από την Ακαδημία Τεχνολογίας της Φινλανδίας (Technology Academy Finland-TAF), σε πρόσωπο ή ομάδα οποιασδήποτε εθνικότητας. Το βραβείο θεσπίστηκε το 2004 από το Φινλανδικό κράτος, ακαδημαϊκά ιδρύματα και κλάδους υψηλής τεχνολογίας, ως φόρος τιμής της Φινλανδίας σε καινοτομίες για μια καλύτερη ζωή και υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φινλανδίας. Η απονομή του “2020 Millennium Technology Prize” θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2020.

Το “2020 Millennium Technology Prize” αναδεικνύει τον αντίκτυπο της επιστήμης και των καινοτομιών στην ευημερία της ανθρωπότητας και της κοινωνίας. Το βραβείο απονέμεται για πρωτοποριακές τεχνολογικές καινοτομίες, που ωφελούν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, τρεις πρωτοπόροι, οι Frances Arnold, Shinya Yamanaka και Shuji Nakamura, έχουν βραβευθεί αρχικά με το “2020 Millennium Technology Prize” και αργότερα με το βραβείο Νόμπελ. Αυτό δείχνει τη σημασία της έρευνας αιχμής για τη δημιουργία καινοτομιών, που βελτιώνουν σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.millenniumprize.fi/cfn.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε οργανισμούς σε όλον τον κόσμο και όλους τους κλάδους της τεχνολογίας (εξαιρουμένης της στρατιωτικής). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε προτάσεις, που σχετίζονται με:

- Την ενέργεια και το Περιβάλλον,

- τις Βιοεπιστήμες, συμπεριλαμβανομένης της Υγείας και των Τροφίμων,

- τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τα Έξυπνα Συστήματα,

- τα Νέα Υλικά, Διαδικασίες και Κατασκευές.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία και τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.millenniumprize.fi/cfn.

Πληροφορίες για τα βραβεία που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://taf.fi/millennium-technology-prize/winners/.