ΤΙΙ 2009

Εντός Ελλάδας

Image not found
-

ΤΙΙ 2009

Έναρξη 09:00 - Λήξη 17:00
Ηλέκτρα Παλάς, Θεσσαλονίκη

Το Ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Μεταφορά Τεχνολογίας και την Καινοτομία (TII- Technology Innovation International) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς, στις 22-24 Απριλίου 2009, στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο TII 2009 αποτελεί συνδιοργάνωση του ΤΙΙ που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και του SEERC (South East European Research Centre), ερευνητικού κέντρου του CITY College και του Πανεπιστημίου του Sheffield (Αγγλία).

Στόχος του συνεδρίου είναι να προβληθούν παραδείγματα και καινοτόμες ιδέες που θα λειτουργήσουν ως αρωγοί στην αύξηση των επιδόσεων της περιφερειακής καινοτόμου ανάπτυξης. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την παρουσίαση επίσημων, ανεπίσημων στοιχείων, καλών πρακτικών και ζωντανών παραδειγμάτων επιτυχίας.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι:

«Περιφερειακή Αριστεία στην Καινοτομία: βέλτιστες πρακτικές και διεθνή παραδείγματα».

Στις 22-24 Απριλίου 2009 οι ακόλουθοι διακεκριμένοι ομιλητές διεθνούς εμβέλειας θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε βέλτιστες πρακτικές.

 Επίσημοι Ομιλητές είναι:

·          Η κα. Marguerite Gong Hancock, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Προγράμματος του Πανεπιστημίου του Stanford για Περιφερειακή Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας. 

·          Η κα. Cheryl Perkins, Ιδρύτρια και Διευθύντρια της Innovationedge, Η.Π.Α.

·          Ο Καθηγητής Σπύρος Λιούκας, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

·          Η Καθηγήτρια Merle Jacob,  Ινστιτούτο Πολιτικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Lund.

·          Η Dr. Zhengping Liu, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Coway International TechTrans Co., Κίνα.

·          Ομιλία θα απευθύνει και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επίκαιρη διοργάνωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη εν τω μέσω πρωτοβουλιών στην περιοχή που θα την καταστήσουν κέντρο καινοτομίας και αριστείας για την έρευνα και την τεχνολογία (Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης κλπ).

Το συνέδριο TII 2009  απευθύνεται σε καινοτόμες εταιρίες, σύμβουλους καινοτομίας και τεχνολογίας, στελέχη περιφερειακής ανάπτυξης, επιμελητηρίων, τεχνολογικών πάρκων και θερμοκοιτίδων αλλά και σε ακαδημαϊκούς κι ερευνητές. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.tii.org. Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Το TII 2009 πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη των ΕΒΕΘ, ΣΒΒΕ , ΣΕΒΕ, και ΣΕΠΒΕ. Εκπρόσωποι των συνδέσμων και του επιμελητηρίου θα τιμήσουν το συνέδριο με την παρουσία τους. 

Χορηγός:

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Εφημερίδα Μακεδονία
Εφημερίδα Θεσσαλονίκη
Athens Plus News
Διαδικτυακή Πύλη ICT plus
INDERSCIENCE PUBLISHERS.