ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΝΕΑ ΜΕΣΑ, ΝΕΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;»

Εντός Ελλάδας

Image not found

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΝΕΑ ΜΕΣΑ, ΝΕΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;»

Έναρξη 09:00 - Λήξη 19:00
Αθήνα

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα «Νέα Μέσα, Νέο Περιεχόμενο;».

Το συνέδριο, που στηρίζεται επικοινωνιακά από το Mosaiko.gr, την ΕΡΤ, ΤΟ ΒΗΜΑ και τον REAL FM, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009 στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα) από τις 09:00 έως τις 19:00.

Στόχος του συνεδρίου είναι μέσω της καταγραφής των θεαματικών εξελίξεων, οι οποίες συντελούνται στο πεδίο της επικοινωνίας μεταβάλλοντας άρδην τα δεδομένα, στην εποχή της σύγκλισης και της ψηφιοποίησης, να προσδιορισθούν τα νέα δεδομένα στο πεδίο της επικοινωνίας και, κατ’ επέκταση, στο πεδίο της παραγωγής του περιεχομένου. Στην ιστορία των επικοινωνιών καταγράφεται ότι κάθε νέο Μέσο μπορεί μεν να διαθέτει την τεχνολογία, αλλά σπάνια και το περιεχόμενο. Συνήθως, τα νέα Μέσα δανείζονται περιεχόμενο από τα υπάρχοντα, παλαιά Μέσα επικοινωνίας, το οποίο αναπροσαρμόζουν στη δική τους «γραμματική».

Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες της συζήτησης που επιθυμεί να ανοίξει το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων στο εν λόγω συνέδριο, στο οποίο έχουν κληθεί να καταθέσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους καθηγητές  ελληνικών & ξένων πανεπιστημίων καθώς και εκπρόσωποι φορέων.