Παρουσίαση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης από τον Υπουργό Εσωτερικών Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο

Εντός Ελλάδας

Image not found

Παρουσίαση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης από τον Υπουργό Εσωτερικών Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο

Έναρξη 14:00 - Λήξη 17:00
Αθήνα


Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. θα πραγματοποιήσουν Συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009 και ώρα 14.00, στο Ξενοδοχείο King George, στην Πλατεία Συντάγματος.
Στην εκδήλωση θα παραστούν, ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Βασίλης Ασημακόπουλος, και ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. κ. Κωστής Δούκας.


Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr εισάγει αποφασιστικά την Ελλάδα στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συμβάλλοντας στον γενικότερο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την ανάπτυξη της χώρας, με την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, διευκολύνοντας την καθημερινή αλληλεπίδρασή τους με τον κρατικό μηχανισμό.


Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ως δίαυλος μετεξέλιξης και ανάπτυξης του σύγχρονου Κράτους, φέρνει την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην ψηφιοποίηση και διάχυση της δημόσιας πληροφορίας και των συναλλαγών στο Διαδίκτυο μεταξύ Δημόσιων Υπηρεσιών και πολιτών. Αρχίζει έτσι η υλοποίηση του φιλόδοξου οράματος του Υπουργείου Εσωτερικών για την δημιουργία μιας Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης η οποία θα αποτελεί στο άμεσο μάλλον ένα και μοναδικό σημείο επαφής του πολίτη και του επιχειρηματία με το Ελληνικό Κράτος. H υποστήριξη και η ενεργός συμμετοχή του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης και των εμπλεκόμενων Φορέων, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την περαιτέρω ανάπτυξη και ολοκλήρωση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr.


Η Εθνική Πύλη ermis συνιστά αντικείμενο του έργου «Μελέτη και Ανάπτυξη της Κεντρικής Κυβερνητικής Διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης για την Πληροφόρηση & Ασφαλή Διεκπεραίωση Ηλεκτρονικών Συναλλαγών των Πολιτών / Επιχειρήσεων», με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και φορέα λειτουργίας και χρηματοδότησης το Υπουργείο Εσωτερικών - Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το Έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία από Πληροφορίας», στο πλαίσιο του ΓΆ ΚΠΣ, σε ποσοστό 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 25% από Εθνικούς Πόρους.