Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών και ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Εντός Ελλάδας

Image not found

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών και ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Έναρξη 12:00 - Λήξη 18:00
Αθήνα


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με Ιδρυτή τον Ανδρέα, ένα 10χρονο αγόρι με όραμα και όνειρο όλα τα παιδιά να έχουν ένα Χαμόγελο, συμπληρώνει τα 15 χρόνια δράσης του και παραμένει σύλλογος από ένα παιδί για όλα τα παιδιά!

Φέτος όπως κάθε χρόνο πρόκειται, με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση και την 20η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών, να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα Ζάππειο Μέγαρο με βασικό στόχο την συνένωση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου, που και στην χώρα έχει λάβει ανησυχητικές και ολοένα αυξανόμενες διαστάσεις.

Παράλληλα θα ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 για το φαινόμενο της Παιδικής Κακοποίησης.

Ωστόσο για εμάς κάθε αριθμός είναι ένα παιδικό πρόσωπο, μία πραγματική ιστορία φρίκης και τέσσερις τέτοιες ιστορίες θα παρακολουθήσουμε σε VIDEO με την επιμέλεια της δημοσιογραφικής ομάδας του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τέλος, θα ανακοινώσουμε τις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει δρομολογήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 12μμ στο Ζάππειο Μέγαρο (Αίθουσες 13, 14 και 16). Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης και θα συμμετέχουν παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα οποία -ενήλικα πλέον- θα μιλήσουν από καρδιάς για το πραγματικό πρόσωπο της κακοποίησης.

Ευχόμαστε η παρουσία σας να αποτελέσει την αρχή για μία ουσιαστική και πρόσφορη συνεργασία. Θα θέλαμε δε, για μία ακόμα φορά να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα σταθούμε δίπλα σας σε κάθε νέα πρωτοβουλία προς όφελος των παιδιών!