ΕΚΔΗΛΩΣΗ MICROSOFT: Ημέρες Καινοτομίας - Στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα - Επενδύοντας στη γνώση

Εντός Ελλάδας

Image not found
-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ MICROSOFT: Ημέρες Καινοτομίας - Στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα - Επενδύοντας στη γνώση

Έναρξη 10:00 - Λήξη 14:30
Αθήνα, Microsoft Innovation Center

Η Microsoft Ελλάς, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ξεκίνησε πέρυσι την “Ημέρα Καινοτομίας”. Φέτος, μετά τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας από τον Bill Gates, επεκτείνει το θεσμό αυτό και διοργανώνει τις “Ημέρες Καινοτομίας: Στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα - Επενδύοντας στη γνώση”, που θα πραγματοποιηθούν στο “Microsoft Innovation Center” στις 20 & 21 Μαΐου 2008.

Η πρώτη μέρα, Τρίτη 20 Μαΐου 2008, έχει θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα και επικεντρώνεται στο ρόλο της καινοτομίας στην ελληνική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Εκπρόσωποι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, νέοι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων για τους νέους θα συζητήσουν για τους τρόπους που η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης και βάση δημιουργίας.

Τη δεύτερη μέρα, Τετάρτη 21 Μαΐου 2008, προσωπικότητες από τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό χώρο, ΜΚΟ και εκπρόσωποι της φοιτητικής κοινότητας θα συζητήσουν το ρόλο της καινοτομίας στην ακαδημαϊκή έρευνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η ανάδειξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού “Imagine Cup 2008” στο Παρίσι τον Ιούλιο.

Και τις δύο μέρες τις συζητήσεις και παρουσιάσεις των συμμετεχόντων θα πλαισιώνουν επιδείξεις καινοτόμων εφαρμογών, case studies, και video προβολές.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) υποστηρίζει την εκδήλωση και θα έχει παρουσία στο χώρο της. Την Τετάρτη 21 Μαΐου 2008, η κυρία Γιώτα Παπαρίδου, Β’ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα έχει ομιλία που εντάσσεται στη θεματική ενότητα “Η Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Παράγοντες Ενίσχυσης, Προοπτικές Αξιοποίησης”.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, μπορείτε να αναζητήσετε στο δικτυακό τόπο http://www.innovationday.gr/.