Διεθνές συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe, Λάρισα 2-4/11/2022

Διοργάνωση/ Υποστήριξη ΣΕΠΕ

Image not found
-

Διεθνές συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe, Λάρισα 2-4/11/2022

Έναρξη 09:00 - Λήξη 17:00
Λάρισα

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων και το Δίκτυο Major Cities of Europe, διοργανώνουν το ετήσιο διεθνές συνέδριο του Δικτύου, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά δια ζώσης στην Ελλάδα, στη Λάρισα στις 2 - 4 Νοεμβρίου 2022.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη ΟΤΑ που αναλαμβάνουν ή και συμμετέχουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών, εκπροσώπους επιχειρήσεων τεχνολογίας, καθώς και σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές Διοίκησης και Οικονομίας, Χωροταξίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και σε όσους ενδιαφέρονται γενικά για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των πόλεων.

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι “Από το Χάος στον Κόσμο - Καινοτόμες Κοινότητες, Τόποι και Πόλεις”, βασικές ενότητες του είναι:

  • Αξιοποιώντας αυτά που μάθαμε από την πανδημία του Covid
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός βάσει σχεδιασμού
  • Πλατφόρμες και μεγάλα δεδομένα (big data) για πόλεις
  • Ενδυνάμωση πολιτών και υπηρεσιακών στελεχών
  • Δημιουργία Έξυπνων Τόπων για Έξυπνη Διαβίωση και Τουρισμό
  • Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις»
  • Άρση εμποδίων μεταξύ υγείας, κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας
  • Ανθεκτικότητα και ασφάλεια στον φυσικό και ψηφιακό κόσμο
  • Ειδικές συνεδρίες αφιερωμένες στην Κυβερνοασφάλεια και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, με ταυτόχρονη μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά και αντίστροφα.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και δυνατότητα εγγραφής μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

https://www.majorcities.eu/conferences/2022-larissa/

Το Δίκτυο Major Cities of Europe είναι μια ένωση ευρωπαϊκών - και όχι μόνο - πόλεων και περιφερειών, που δεσμεύονται στην καινοτομία των υπηρεσιών των πολιτών, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος οργανισμός, στον οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ανώτατα στελέχη πληροφορικής, διευθυντικοί υπηρεσιακοί παράγοντες έξυπνων πόλεων, επικεφαλής Τμημάτων και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίων και στελέχη άλλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.

Στόχος του δικτύου είναι να διανέμουν τις διεθνείς εμπειρίες, τις καλές πρακτικές, τα έργα, τις στρατηγικές και τις λύσεις, που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των ΟΤΑ, τόσο στα διοικητικά, όσο και στα επιχειρησιακά τους καθήκοντα, πάντοτε με γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.