ΔΕΘ 2023 – 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Εντός Ελλάδας

ΔΕΘ 2023 – 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
-

ΔΕΘ 2023 – 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Έναρξη 10:00 - Λήξη 22:00
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μας υποδέχεται στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από το Σάββατο 9 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης.

Τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης η γείτονα χώρα: Βουλγαρία.

Πλήθος ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους μας υπόσχεται στη φετινή της διοργάνωση η 87η Δ.Ε.Θ. με ονόματα καλλιτεχνών που αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Η 87η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτελεί για μία ακόμη χρονιά, στις αρχές του Φθινοπώρου, από τις 9 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2023,  ένα πολυσήμαντο, θεσμικό εκθεσιακό γεγονός που είναι συνυφασμένο με την ιστορία, τόσο της οικονομικής αλλά και της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας, αλλά και της νοτιοανατολικής Ευρώπης γενικότερα.

Στη φετινή διοργάνωση, ο θεσμός της τιμώμενης χώρας θα φιλοξενήσει τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

Η γειτονική χώρα, με την οποία η Ελλάδα συνδέεται με φιλικούς δεσμούς πολλών δεκαετιών, δίνει το «παρών» στη ΔΕΘ από την πρώτη διοργάνωσή της το 1926 με συνεχή έκτοτε συμμετοχή, είτε σε διοργανώσεις της ΔΕΘ είτε σε κλαδικές Εκθέσεις της HELEXPO.

Η Ελληνική επιχειρηματικότητα αντανακλάται κάθε χρόνο από το  1926, με την ίδρυση της Δ.Ε.Θ., τόσο με τις τάσεις της όσο και τους ρυθμούς ανάπτυξης που ακολουθεί, ενώ παράλληλα αποτελεί το ετήσιο ραντεβού για τον πολίτη με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας και την ενημέρωση για την ατζέντα που έχει δρομολογηθεί για τους επόμενους μήνες του έτους, σε ότι αφορά την οικονομική και την πολιτική κατάσταση της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης γίνεται μια λαμπερή οικοδέσποινα, που φιλοξενεί ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, συναυλίες κατάλληλες για όλες τις ηλικίες και χαρίζει στις 9 μέρες λειτουργίας της, διασκέδαση, γιορτή και πολιτισμό.

Οι τομείς που εστιάζει η φετινή Δ.Ε.Θ. παρουσιάζουν τις νέες προτάσεις της αγοράς σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης, νεοφυών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Μια γείτονα χώρα, της οποίας οι τομείς της οικονομίας της, συμμετέχουν πάντα στην Δ.Ε.Θ. αλλά και σε κλαδικές εκθέσεις που γίνονται στη χώρα μας.

Η Βουλγαρική Συμμετοχή:

Οι τομείς της Βουλγαρικής οικονομίας, που θα παρουσιαστούν στην 87η ΔΕΘ είναι τεχνολογία και ICT, ενέργεια και περιβάλλον, τουρισμός, αυτοκινητοβιομηχανία, logistics, εκπαίδευση, δημόσιες υποδομές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, καινοτομία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Βουλγαρίας, οι παραγωγικοί κλάδοι που η γειτονική χώρα “πρωταγωνιστεί” και το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, που αναβαθμίζεται συνέχεια, θα αποτυπωθούν μεταξύ άλλων στη συμμετοχή της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ελληνοβουλγαρικό επιχειρηματικό φόρουμ με κύριες θεματικές την ψηφιακή συνδεσιμότητα και τα κοινά project σε τουρισμό, υποδομές, ναυτιλία και ενέργεια. Ιδανικό γεγονός, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικές, επιχειρηματικές, πολιτικές, πολιτιστικές και μορφωτικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι Θεματικές Ενότητες της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2023:

  • Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα-γνωρίστε Ελληνικές επιχειρήσεις, επιμελητήρια, φορείς και οργανισμούς της χώρας (Περίπτερα Δ.Ε.Θ. 2, 3, 8, και 16)
  • Akademia -Εκπαίδευση, Έρευνα, Καινοτομία, Ανώτατα Δημόσια και Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σύγχρονες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με διεθνή διάσταση, διασύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα
  • Αυτοκίνηση Ηλεκτροκίνηση– Το Μέλλον στις Μετακινήσεις, τα πιο εξελιγμένα και προσιτά μοντέλα οχημάτων, ηλεκτρικών και υβριδικών – ΙΧ και επαγγελματικά – καθώς και τα τελευταία μοντέλα ποδηλάτων, μοτοσυκλετών, scooter και αμαξιδίων (Περίπτερο 17)
  • Κυκλική Οικονομία-Ανακύκλωση – Ενέργεια – Δόμηση, για τον οικολογικό σχεδιασμό, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τις πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές (Περίπτερα 9 και 10 – Υπαίθριοι χώροι Β07, Β08 και Β10)
  • Γαστρονομική Διατροφή-Ελληνική Γαστρονομία, Παραγωγοί αλλά και επιχειρήσεις τροφίμων και διακεκριμένοι σεφ (Περίπτερα 4 και 5)
  • Ψηφιακή Ελλάδα Start Ups-Ψηφιακές Τεχνολογίες, ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες από επαγγελματίες του χώρου και ειδικούς αναλυτές (Περίπτερα 7 και 12)
  • Δημόσιοι Φορείς Οργανισμοί-το σύγχρονο προφίλ του δημόσιου τομέα με νέα επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά και όχι μόνο, προγράμματα (Περίπτερο 15)
  • Cosmos-Διεθνείς Συμμετοχές, Κρατικές συμμετοχές ξένων χωρών, πρεσβείες αλλά και επιχειρήσεις από διάφορες χώρες (Περίπτερο 5 και 16)
  • Έπιπλα -Οικιακός Εξοπλισμός, Προτάσεις για το σπίτι με ποιοτικά, μοντέρνα και έξυπνα οικιακά είδη, μικροσυσκευές, διακοσμητικά και έπιπλα (Περίπτερα 8 και 9)

Τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της χώρας θα συζητηθούν μέσα από την συνεδριακή πλατφόρμα διαλόγου, το καθιερωμένο πλέον Helexpo Forum.