9o Συνέδριο "Info Com"

Εντός Ελλάδας

Image not found

9o Συνέδριο "Info Com"

Έναρξη 09:00 - Λήξη 20:00
2

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2007
Αρ. Πρωτ. 1374 

Προς
Τις Επιχειρήσεις - Μέλη του ΣΕΠΕ

Θέμα: : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 9o Συνέδριο "Info Com" - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 

Αγαπητές κυρίες & Αγαπητοί κύριοι,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι τα περιοδικά "Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες" και "Info Com" καθώς και η εταιρία Smart Press διοργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά το ετήσιο συνέδριο Info Com. Η φετινή διοργάνωση έχει ως γενικό τίτλο το θέμα "Σύγκλιση: Από το όραμα στην Πράξη".

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας υποστηρίζει την εκδήλωση και θα έχει παρουσία στο χώρο της. Η Β' Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρία Γιώτα Παπαρίδου, θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ενώ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κύριος Παντελής Τζωρτζάκης, θα είναι ομιλητής στην 4η ενότητα με θέμα: "Ανταγωνισμός: Η σύγκλιση της Αγοράς σε Επιχειρηματικό Επίπεδο". 

Ειδικότερα, οι ενότητες του φετινού συνεδρίου είναι:

1η ενότητα
IMS: η σύγκλιση στις υποδομές

Στο χώρο των υποδομών το ακρωνύμιο που συναντάται περισσότερο όσον αφορά το κομμάτι της σύγκλισης είναι το IMS. Τα αρχικά σημαίνουν IP Multimedia Subsystem και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για την πλατφόρμα εκείνη που αναλαμβάνει να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος όλων των τεχνολογιών και των τομέων ενός επιχειρηματικού ομίλου στην εποχή της σύγκλισης. Εκπρόσωποι από κορυφαίους κατασκευαστές αλλά και συμβουλευτικές εταιρείες θα βρεθούν στο πρώτο πάνελ του 9ου Info-Com, προκειμένου να παρουσιάσουν και να αναλύσουν το IMS.

2η ενότητα
Anywhere, anytime, any device: η σύγκλιση στις τερματικές συσκευές

Οι συσκευές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της σύγκλισης και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι την τελευταία 3ετία σημειώνουν μεγάλη επιτυχία οι συσκευές με πολλαπλές λειτουργίες. Το όραμα για πρόσβαση σε κάθε είδους υπηρεσίες οπουδήποτε, οποτεδήποτε και μέσω οτιδήποτε δείχνει να πλησιάζει στην πραγματοποίησή του. Στελέχη κορυφαίων κατασκευαστών απ' όλο το φάσμα της αγοράς και με αρκετά διαφορετικές προσεγγίσεις θα συζητήσουν το βραχυπρόθεσμο μέλλον των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.

3η ενότητα
Η σύγκλιση στις υπηρεσίες

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι και η ενότητα για το πώς εξελίσσεται η σύγκλιση στο χώρο των υπηρεσιών. Στη λογική του ενός παρόχου για όλες τις υπηρεσίες είναι προφανές ότι έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία το πώς διαμορφώνονται τα νέα πακέτα, καθώς οι πάροχοι αναζητούν τρόπους για να μεγιστοποιήσουν τις συνέργειες προκειμένου να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους, αλλά και να διατηρήσουν τον πελάτη σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στη συγκεκριμένη ενότητα, η συζήτηση αναμένεται να έχει εκπροσώπους απ' όλους τους κλάδους που συγκλίνουν, προκειμένου να φανούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των εταιρειών.

4η ενότητα
Ανταγωνισμός: η σύγκλιση της αγοράς σε επιχειρηματικό επίπεδο

Οι εξελίξεις σε επίπεδο υποδομών, συσκευών και υπηρεσιών που φέρνει η σύγκλιση των αγορών έχει επιπτώσεις και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Οι εταιρείες του -ενιαίου πλέον- κλάδου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών καλούνται να διαμορφώσουν νέες συμμαχίες και συνεργασίες, να προχωρήσουν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, όχι απαραίτητα με ομοειδείς οργανισμούς, και γενικότερα απαιτείται να διαμορφώσουν μία νέα προσέγγιση και στρατηγική, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται. Ποιες είναι αυτές οι νέες στρατηγικές; Οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πάνελ πρόκειται να λύσουν πολλές σχετικές απορίες.

Ειδική ενότητα
Info-Com Lab

H εν λόγω ενότητα θα έχει το χαρακτήρα workshop και σε συνεργασία με 2 ακαδημαϊκούς οργανισμούς, την OTE Academy και το AIT (Athens Information Technology Center), έχει ως βασικό σκοπό να παρέχει πληροφόρηση εις βάθος σε τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Επιστημονική ενότητα

Παράλληλα με τις βασικές ενότητες του Συνεδρίου, θα διεξαχθεί και η Επιστημονική ενότητα, σε συνεργασία με έγκριτα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το ζήτημα που θα απασχολήσει τις εργασίες της εν λόγω ενότητας είναι η Ψηφιακή Τηλεόραση, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν όλες οι τεχνολογικές τάσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον των ψηφιακών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και μέσων.

Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των "Info-Com Awards", καθώς και cocktail.

Με εκτίμηση,
Γραμματεία ΣΕΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες : Αναλυτικές πληροφορίες 9ο Διεθνές Συνέδριο Info - Com