2ο hi-tech Partenariat για τους κλάδους πληροφορικής, λογισμικού, έρευνας και υψηλής τεχνολογίας

Εντός Ελλάδας

Image not found
-

2ο hi-tech Partenariat για τους κλάδους πληροφορικής, λογισμικού, έρευνας και υψηλής τεχνολογίας

Έναρξη 10:00 - Λήξη 17:00
Πάτρα

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και με την υποστήριξη των οικείων κλαδικών Συνδέσμων και Φορέων, διοργανώνει το 2ο hi-tech Partenariat για τους κλάδους πληροφορικής, λογισμικού, έρευνας και υψηλής τεχνολογίας από 11 έως 12  Δεκεμβρίου στην Πάτρα, στον πολυχώρο Πολιτεία.

Στο Partenariat  θα συμμετέχουν 70 περίπου επιλεγμένες ελληνικές  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται  στους τομείς  τηλεπικοινωνιών,  πληροφορικής, έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, βιοτεχνολογίας, ενέργειας και περιβάλλοντος καθώς και  κλάδοι που ενσωματώνουν υψηλή τεχνολογία – καινοτομία κ.α. Επίσης, θα συμμετέχουν φορείς έρευνας και τεχνολογίας με στόχο τη διασύνδεσή τους με την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και την παραγωγή και την διάχυση νέων τεχνολογιών.

Στόχος του Partenariat είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και η ανάπτυξη συνεργασιών με 60 σημαντικές  ξένες επιχειρήσεις που θα  προσκληθούν από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ειδικότερα, οι ελληνικές επιχειρήσεις, κατά την διάρκεια του  Partenariat, θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις και θα έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν, να δικτυωθούν με τις ξένες επιχειρήσεις και να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες  και συνεργασίες διαφόρων μορφών.

Παράλληλα  θα λειτουργήσει ειδικός χώρος για την προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ  θα διεξαχθούν παρουσιάσεις –work shop- για την προβολή επιλεγμένων κλάδων που θα συμμετέχουν στο  Partenariat.