1ο Συνέδριο InfoCom Smartphones & Αpps

Εντός Ελλάδας

Image not found

1ο Συνέδριο InfoCom Smartphones & Αpps

Έναρξη 09:00 - Λήξη 18:30
ΑθήναΤο 1ο Συνέδριο Smartphones & Εφαρμογών για Κινητά «InfoCom Smartphones & Αpps» θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, των Ψηφιακών Ενισχύσεων και του ΙΑΒ.

Η εκπληκτική άνοδος της δημοτικότητας των smartphones, που ήδη πλησιάζουν το 25% της αγοράς και η εκρηκτική αύξηση του μεριδίου τους (+166% το τελευταίο τρίμηνο), φέρνουν στο προσκήνιο το οικοσύστημα που έχει δημιουργηθεί γύρω τους.

Η αρχή έγινε από την Apple με το iOS και ακολούθησαν η Google με το Android, η Nokia με το ovi, η Microsoft με τα Windows Phone 7 και η Samsung με το bada.

Ένας θαυμαστός, καινούργιος κόσμος γεννιέται. Ο κόσμος των εφαρμογών. Νέα επιχειρηματικά μοντέλα, νέες προσεγγίσεις, νέες τεχνολογίες, νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες.

Είναι μάλιστα απόλυτα ξεκάθαρο, πως οι εφαρμογές ήρθαν για να μείνουν, αφού εκτός από τα κινητά τηλέφωνα τις συναντάμε ήδη στις τηλεοράσεις, αλλά και σε κάθε συμβατή συσκευή.

Οι τέσσερεις πυλώνες του οικοσυστήματος, συσκευές - λειτουργικά - εφαρμογές – δίκτυα, συνθέτουν το οικοδόμημα της νέας ανερχόμενης οικονομίας, που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διέξοδο από την κρίση. Αυτό άλλωστε σηματοδοτεί ο κεντρικός τίτλος του συνεδρίου: The only way is App!

Ειδικότερα οι ενότητες του φετινού συνεδρίου είναι:

Ενότητα 1: Brave New Apps World

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα συμμετέχουν οι κατασκευαστές των συσκευών Smartphones, οι οποίοι θα κληθούν να αναπτύξουν τη στρατηγική τους και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με βάση την εμπειρία που έχουν αποκομίσει, τους στόχους αλλά και τις επιθυμητές συνέργειες.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των δικτύων κινητής τηλεφωνίας -τόσο με το ρόλο του καναλιού παροχής δεδομένων προς το τελικό χρήστη, όσο και με το ρόλο των αλυσίδων λιανικής πώλησης- θα τοποθετηθούν σχετικά με το ρόλο που κατέχουν, αλλά κυρίως διεκδικούν, στο οικοσύστημα.

Ενότητα 2: Let's make an App

Εκπρόσωποι από τις βασικές πλατφόρμες (Apple OS, Android, Windows Phone 7, ovi και bada), θα αναπτύξουν τα σημεία υπεροχής της κάθε μίας από αυτές και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το επιχειρηματικό μοντέλο συνεργασίας προς τους ανεξάρτητους προγραμματιστές. Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες παραμετροποίησης που δίνει η κάθε πλατφόρμα, η ευκολία προγραμματισμού πάνω σε αυτήν, καθώς και οι διαδικασίες εγγραφής και πιστοποίησης εφαρμογής, σημεία που αποτελούν κριτήριο για τους developers όσον αφορά την επιλογή περιβάλλοντος προγραμματισμού.

Στο πλαίσιο της επίδειξης, διακεκριμένοι προγραμματιστές θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν τις ομοιότητες και τις διαφορές, με δεδομένο ότι το μέλλον, όλα θα λειτουργούν σε multiple platforms.

Ενότητα 3: Show me your App

Ο λόγος στους προγραμματιστές! Αυτοί προμηθεύουν με «τροφή» το οικοσύστημα και γεμίζουν τα App Stores, αλλά και τις οθόνες των Smartphones, με τις εφαρμογές τους. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα κληθούν να δείξουν τα βήματα μέσω των οποίων, μία ιδέα γίνεται εφαρμογή και να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα case studies και success stories, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Ενότητα 4: Show me the money!

Οι προηγούμενες ενότητες θα αποτελέσουν εφαλτήριο συζήτησης της καταληκτικής ενότητας, όπου θα συζητηθούν τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι συνέργειες.

Στελέχη από διαφορετικούς τομείς της αγοράς θα συζητήσουν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του νεότευκτου οικοσυστήματος.

Apps Land!!!

Στο 1ο InfoCom Apps θα υπάρχει πρόβλεψη της "πρόσωπο με πρόσωπο" επαφής των εμπλεκομένων, ιδιαίτερα σε επίπεδο εφαρμογών, όπου προγραμματιστές και εταιρίες λογισμικού, θα επιδείξουν τις λύσεις και τις προτάσεις τους, τόσο σε ειδικευμένες ανάγκες όσο και σε γενικότερα μοντέλα επιχειρησιακών και επιχειρηματικών προσεγγίσεων.

Η Oργανωτική Eπιτροπή, φιλοδοξεί να αναπτύξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα διαδραστικό περιβάλλον, όπου όλοι οι πυλώνες του οικοδομήματος θα αλληλεπιδράσουν σε πραγματικές συνθήκες και θα τεθούν οι βάσεις για ένα υγιές και αποδοτικό για όλους, οικοσύστημα.

Smartphones & Apps Awards

Στο πλαίσιο του 1ου InfoCom Apps θα απονεμηθούν από την Οργανωτική Επιτροπή βραβεία στις εταιρείες & τα πρόσωπα που διακρίθηκαν για την δημιουργικότητα τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αγοράς και της τεχνολογίας.

Το InfoCom Αpps διοργανώνεται από τη Smart Press, μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όσον αφορά το χώρο των εξειδικευμένων μέσων ενημέρωσης με έμφαση στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών. Η Smart Press διοργανώνει το μεγαλύτερο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών στην ΝΑ Ευρώπη(www.info-com.gr) , εκδίδει τα περιοδικά «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες», «Info-Com», «Digital Life» & «Mobile Life» και διαχειρίζεται τα sites www.myphone.gr www.digitallife.gr www.weeklytelecom.gr & www.gamesguide.gr.