16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Εντός Ελλάδας

Image not found
-

16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Έναρξη 09:00 - Λήξη 21:00
ΘεσσαλονίκηΣας προσκαλούμε στο Τριήμερο Πληροφορικής και Επικοινωνιών
, που διοργανώνει η HELEXPO A.E. από 8 έως 10 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχετε την ευκαιρία:

•    Να πραγματοποιήσετε επιχειρηματικές συναντήσεις στην 24η Infosystem

•    Να συμμετέχετε στο 16ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής και να ενημερωθείτε από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους φορέων, κορυφαίους εκπρόσωπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματικά στελέχη για τα ακόλουθα θέματα:

1η ενότητα – Το στοίχημα για την τοπική αυτοδιοίκηση
Η επανίδρυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως εκφράζεται μέσα από τον «Καλλικράτη», προϋποθέτει πολλές και ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές. Η τεχνολογία μπορεί –όπως έχει πολλαπλά αποδειχθεί σε άλλες χώρες- να δράσει καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση, λειαίνοντας τις δυσκολίες της μετάβασης στη νέα εποχή και διευκολύνοντας τη σύγκλιση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

2η ενότητα – Το στοίχημα για την υγεία
Τα σοβαρά προβλήματα που όλοι παραδέχονται ότι υπάρχουν στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο τη υγείας μπορούν, με τη βοήθεια δοκιμασμένων διεθνώς τεχνολογικών εφαρμογών, να βρουν σε σημαντικό πλέον βαθμό τη λύση τους, ανοίγοντας το δρόμο για μια διαφορετική αντιμετώπιση των πασχόντων, με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και ορθολογικότερη χρήση των ανθρώπινων και υλικών πόρων. 

3η ενότητα – Το στοίχημα για τον τουρισμό
Με δεδομένο και ευρέως αποδεκτό το χαρακτηρισμό του τουρισμού ως μόνης «βαριάς βιομηχανίας» την οποία διαθέτει σήμερα η χώρα μας, οι επενδύσεις σε τεχνολογία η οποία μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση των υποδομών και του επιπέδου των κάθε μορφής παρεχομένων υπηρεσιών, είναι πλέον μονόδρομος όχι μόνο για το χώρο της φιλοξενίας, αλλά για ολόκληρο το πλέγμα των υποδομών που άμεσα ή έμμεσα τον στηρίζουν.

4η ενότητα – Το στοίχημα για το περιβάλλον
Η προστασία του περιβάλλοντος και η λελογισμένη διαχείριση των φυσικών πόρων, που τόσα χρόνια σπαταλούσαμε ανενδοίαστα, μπορεί να επιτευχθεί πλέον καλύτερα και ευκολότερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η οποία έχει σημειώσει ραγδαία πρόοδο, αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού τόσο στην παραγωγή ενέργειας, ιδιαίτερα μέσω ανανεώσιμων πηγών, όσο και στον περιορισμό της για την κάλυψη των καθημερινών μας αναγκών. 

5η ενότητα – Το στοίχημα της καινοτομίας
Κανείς δεν αμφισβητεί πια πως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κάθε επιχείρησης, αλλά και κάθε χώρας περνάει αναγκαστικά από την καινοτομία, καθώς αυτή θα διασφαλίσει τη μοναδικότητα και την πρωτοτυπία λύσεων και εφαρμογών που –με τη σειρά τους και με την κατάλληλη προβολή- θα προκαλέσουν το εμπορικό ενδιαφέρον, άρα και το οικονομικό όφελος το οποίο είναι και ο στόχος, στο στοίχημα της ανάπτυξης. 

Απευθύνεται σε: Στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κλάδου Υγείας, όλους τους εμπλεκόμενους σε θέματα τουρισμού, σε ευαισθητοποιημένες επιχειρήσεις σε θέματα περιβάλλοντος, σε όλες τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Επικοινωνία / εγγραφές:
Δ/νση Συνεδρίων & Εκδηλώσεων HELEXPO A.E. τηλ. 2310 291151/ 291213, congresses@helexpo.gr,  www.helexpo.gr

Οργανωτική Επιτροπή
•    ΣΕΠΕ, κ. Ι. Σύρρος, Γενικός Διευθυντής
•    ΣΕΠΒΕ, κ. Σ. Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής
•    ΕΠΥ, κ. Ν. Ιωαννίδης, Πρόεδρος
•    ΕΠΥ, Β.Ελλάδας, κ. Π. Κετικίδης, Πρόεδρος
•    Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κα Μ. Βλαχοπούλου, Καθηγήτρια
•    Πανεπιστήμιο Πατρών, κ. Θ. Παπαθεοδώρου, Καθηγητής
•    ΣΒΒΕ, κα Στ.Πολίτου, Διευθύντρια Υπηρεσιών
•    κ. Γ. Στουραΐτης, Δημοσιογράφος
•    κ. Ι. Ριζόπουλος, Δημοσιογράφος
•    κ. Ι. Μπόγδης, Δημοσιογράφος