Έρευνες - Μελέτες

Google: Brexit και Pokemon Go στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις το 2016

googlesearch

Γεγονότα, όπως το Euro 2016, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Brexit, παγκόσμιες τάσεις, όπως το Pokemon Go, αλλά και τα πρόσωπα που “έφυγαν”, όπως ο Παντελής Παντελίδης και ο David Bowie, περιλαμβάνονται στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις μέσω Google για το 2016 για τους 'Έλληνες. Με το 2016 να πλησιάζει στο τέλος του, η Google αναπολεί τους τελευταίους 12 μήνες, τις 365 ημέρες που πέρασαν ή αλλιώς τα 525.600 λεπτά, καταγράφοντας ό,τι μας απασχόλησε στο κόσμο των διασημοτήτων, γεγονότων, ταινιών ή και… άγνωστων λέξεων!

Τι αναζήτησαν στο Google κατά κύριο λόγο οι Έλληνες το 2016Οι αναζητήσεις δείχνουν το αυξημένο ενδιαφέρον μας σε δύσκολες, αλλά κι ευχάριστες στιγμές και γεγονότα. Παράλληλα, η Google εντοπίζει αναζητήσεις που δείχνουν την ανάγκη των ανθρώπων για ελπίδα και τη διάθεση τους για σύμπνοια. 

Χθες, η εταιρεία δημοσιοποίησε τη λίστα με τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις ανεξαρτήτως θέματος και πέντε ακόμα λίστες που αφορούν σε γεγονότα, διασημότητες, ταινίες, σειρές και απορίες, που τράβηξαν την προσοχή μας το 2016.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Google, το ενδιαφέρον των Ελλήνων αυξήθηκε σημαντικά για αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, όπως το Euro, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Oscar και η Eurovision, αλλά και για το Black Friday που μας απασχόλησε ιδιαίτερα φέτος! Φυσικά, το Pokemon Gο είναι στην κορυφή των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων και ακολουθεί η “απώλεια” του Παντελή Παντελίδη. 

Ελληνικό ενδιαφέρον
Στην ελληνική λίστα με τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις για το 2016, περιλαμβάνονται οι όροι: το "Euro 2016", "Pokemon Go", "Παντελής Παντελίδης", "Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016", "Eurovision 2016", "Public Black Friday", "David Bowie", "Kara Sevda", "Δίδυμα Φεγγάρια", "Brexit".

Όσον αφορά τις αναζητήσεις που αφορούν γεγονότα και διοργανώσεις, τις δέκα κορυφαίες θέσεις για το 2016 κατέλαβαν οι όροι: "Euro 2016", "Eurovision 2016", "Black Friday", "Ολυμπιακοί Αγώνες Rio 2016", "Copa America 2016", "Oscars 2016", "Καρναβάλι 2016", "US Elections", "Tελικός Kυπέλλου 2016" και "Champions League 2016". 

Κι αν αναρωτιέστε ποια άτομα ξεχώρισαν και τράβηξαν περισσότερο την προσοχή μας σε σχέση με το 2015, στη λίστα θα βρείτε πρόσωπα που αγαπήσαμε κι έφυγαν, όπως ο David Bowie, ο Prince, ο Παντελής Παντελίδης,  αλλά και τραγουδιστές ή αθλητές που θαυμάσαμε και γυναίκες, όπως η Melania Trump που ήρθε φέτος στο προσκήνιο. 

Στη λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις όσον αφορά διασημότητες, η κορυφαία δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής: "Παντελής Παντελίδης", "David Bowie", "Γιάννης Χαρούλης", "Γεωργία Αποστόλου", "Prince", "Donald Trump", "Νανά Καραγιάννη", "Alan Rickman", "Άννα Κορακάκη" και "Melania Trump".

Απορίες
Εκτός από τους ανθρώπους, ενδιαφέρον έχουν και …οι απορίες, που, κυρίως, αναζήτησαν απάντηση μέσω της Google. Να λοιπόν τι αναρωτηθήκαμε. Τι σημαίνει: "Annus horribilis", "Brexit", "Dab", "Rip", "Mad", "Inferno", "Hump Day", "Έκλειψη", "Kara Sevda" και "Hotspot".

Οι ταινίες, οι σειρές και τα τηλεοπτικά προγράμματα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον, με τις  ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στις κατηγορίες αυτές να αφορούν στις ταινίες τους όρους: Deadpool, Suicide Squad, The Revenant, Inferno, Batman vs. Superman, Spotlight, Ένας άλλος κόσμος, Η μοδίστρα, Me before you και Starwars: The force awakens. Σε σειρές και τηλεοπτικά προγράμματα, οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις ήταν: Kara Sevda, Δίδυμα φεγγάρια, Πέππα το γουρουνάκι, Έλα στη θέση μου, Το νησί, X Factor 2016, Pablo Escobar, Τύχη βουνό, West World και Outlander.