Έρευνες - Μελέτες

Οι τάσεις στην κυβερνοασφάλεια το 2023: Στο επίκεντρο η υβριδική ζωή

Η υβριδική ζωή των πολιτών και η τεχνολογία του cloud, που έχει καταστήσει εφικτό το ψηφιακό fast forward των τελευταίων ετών, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ψηφιακού εγκλήματος το 2023. Η προστασία των δεδομένων από κινδύνους και η ασφάλεια των ανθρώπων - και ταυτόχρονα η παροχή αρκετής ευελιξίας σε αυτόν τον κόσμο που βασίζεται στο cloud-first, στον υβριδικό κόσμο των πάντων - θα αποτελέσει την ψηφιακή πρόκληση του νέου έτους.

 

Οι προβλέψεις της ESET για τις τάσεις στην ψηφιακή ασφάλεια το 2023“Καθώς κλείνει η χρονιά, μας αφήνει όλους ακόμα πιο προσκολλημένους από ποτέ σε ό,τι έχει να κάνει με την ψηφιακή τεχνολογία. Εφόσον λειτούργησε ως σανίδα σωτηρίας για τις εταιρείες και τους ανθρώπους το 2020, η τεχνολογία συνεχίζει να εδραιώνεται ως συνδετικός κρίκος της σημερινής κοινωνίας και ως πυλώνας για το μέλλον και την πρόοδο της ανθρωπότητας”, αναφέρει η εταιρεία ESET.

 

Στην εποχή που διανύουμε, οι αντιλήψεις μας για το γραφείο και το σκοπό που εξυπηρετεί - ή ακόμα και για το ρόλο της εργασίας στη ζωή μας - έχουν ίσως αποτελέσει την κύρια “παράπλευρη απώλεια” της επαγγελματικής και προσωπικής αναταραχής των τελευταίων ετών. Πολλοί εργαζόμενοι προτιμούν, πλέον, ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, που εξυπηρετούν ένα απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό. Πολλές φορές το “πού” δεν έχει πια σημασία - σημασία έχει το “τι” καταφέρνουμε να κάνουμε.

 

Yβριδικός κόσμος

Καθώς η έννοια του εργασιακού χώρου γίνεται ολοένα και πιο ρευστή, διαμορφώνεται ένας “νέος γενναίος υβριδικός κόσμος”. Ένας κόσμος, όπου μεταβάλλεται όχι μόνο ο χώρος εργασίας, αλλά και οι τάσεις και οι επιλογές του τρόπου ζωής μας.

 

“Η τεχνολογία και η καινοτομία είναι εκεί για να αξιοποιηθούν για να καλύψουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και με αυτόν τον τρόπο να μας βοηθήσουν να διαμορφωθούμε ως άτομα και να οδηγήσουν σε κοινωνικές αλλαγές. Ωστόσο, τα οφέλη της τεχνολογίας, όπως το cloud computing, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως χωρίς να αντιμετωπιστούν και οι προκλήσεις”, αναφέρει η ESET, σχολιάζοντας τις αλλαγές στη συμπεριφορά μας στο διαδίκτυο και τις επιπτώσεις, που μπορεί να έχουν στη ζωή μας, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά μας στο μέλλον.

 

“Η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ σπιτιού και γραφείου δε θα ήταν δυνατή χωρίς την τεχνολογία του cloud computing και τη μοναδική ευελιξία και επεκτασιμότητά της. Το cloud βοηθάει να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη, την καινοτομία και τις εξελίξεις που αναδύονται ή που δεν έχουμε ακόμη φανταστεί”, προσθέτει η εταιρεία.