Έρευνες - Μελέτες

Το 34% των χρηστών θεωρεί την εγκατάσταση ενημερώσεων ενοχλητική

smartpho_peopl

Ως μια ενοχλητική και απογοητευτική υπόθεση αντιμετωπίζουν περισσότεροι από ένας στους τρεις ενήλικες χρήστες (34%) την εγκατάσταση ενημερώσεων στις ηλεκτρονικές τους συσκευές. Ως αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης, δεν αποτελούν έκπληξη οι διαφωνίες μεταξύ των μελών μιας οικογένειας σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος ή την απροθυμία για τις τακτικές ενημερώσεις.

 

Πάνω από ένας στους τρεις ενήλικες διαφωνεί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σχετικά με την ενημέρωση των ηλεκτρονικών συσκευώνΠαγκόσμια έρευνα, που πραγματοποίησε η Kaspersky, με στόχο τη διερεύνηση της στάσης των χρηστών σχετικά με την ενημέρωση των ηλεκτρονικών τους συσκευών, διαπίστωσε ότι η δραστηριότητα αυτή έχει μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που έχουν οικογένεια (62%), συμφωνούν ότι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι συγγενείς χρειάζονται βοήθεια με την ενημέρωση των συσκευών τους. Επιπλέον, οι ενημερώσεις μπορούν να επηρεάσουν τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, με το 35% των ερωτηθέντων να παραδέχονται ότι έχουν διαφωνίες για το ζήτημα αυτό με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

 

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι, ανεξάρτητα από το εάν ζουν μόνοι τους ή με την οικογένεια, το 77% των ενηλίκων συνήθως εγκαθιστούν ενημερώσεις σε συσκευές του σπιτιού από μόνοι τους. Οι περιπτώσεις, όπου τα άτομα είναι υπεύθυνα για την ενημέρωση των gadget τους, είναι λιγότερο συχνές (12%). Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα άτομα που ρωτήθηκαν, οι σύντροφοί τους (7%) και τα παιδιά (4%) σπάνια ενημερώνουν τις συσκευές.

 

Αξιόπιστο επίπεδο ασφαλείας

“Οι συσκευές έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ατόμων όλων των ηλικιών . Τα παιδιά τις χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση περιεχομένου και για να παίζουν παιχνίδια, ενώ οι ενήλικες στηρίζονται σε αυτές για να διατηρήσουν επαφές με φίλους και οικογένεια ανά τον κόσμο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι κάθε συσκευή απαιτεί έγκαιρες ενημερώσεις, προκειμένου να διατηρήσει ένα αξιόπιστο επίπεδο ασφάλειας και υψηλών επιδόσεων”, αναφέρει η Kaspersky.

 

Πάντως, σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το ένα τρίτο (35%) των ερωτηθέντων διαφωνούν ακόμη και με τα μέλη της οικογένειας τους, σχετικά με τη σημασία των ενημερώσεων. Αυτό που δείχνει, πιθανώς, πόσο σοβαρά παίρνουν οι χρήστες την ασφαλή περιήγηση τόσο των ίδιων, όσο και των αγαπημένων τους στο διαδίκτυο.

 

“Εφόσον πλέον όλα τα μέλη των σύγχρονων οικογενειών χρησιμοποιούν gadget, η εγκατάσταση ενημερώσεων γίνεται πραγματικά οικογενειακή υπόθεση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία σε κάποιο βαθμό”, σημειώνει η έρευνα.

 

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η έγκαιρη εγκατάσταση ενημερώσεων συνεισφέρει όχι μόνο στην απόκτηση νέων χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος διεπαφής ή καινούργιων λειτουργιών, αλλά και στη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας της συσκευής. Έτσι, τα προσωπικά δεδομένα όλων των μελών της οικογένειας διατηρούνται ασφαλή, καθώς διασφαλίζεται η γρήγορη και βέλτιστη λειτουργία όλων των συσκευών.