Έρευνες - Μελέτες

Διψήφια ανάπτυξη στην αγορά των wearables έως το 2024

wearablenew1234

Διψήφια ανάπτυξη αναμένεται στην παγκόσμια αγορά των wearable συσκευών την περίοδο 2020 έως το 2024. Φέτος, αναμένεται να διατεθούν, διεθνώς, 345,9 εκατ. wearables, αριθμός αυξημένος κατά 14% έναντι του 2019. 

345,9 εκατ. συσκευές wearables θα διατεθούν φέτος στην παγκόσμια αγορά, αριθμός αυξημένος κατά 14% έναντι του 2019Οι πωλήσεις θα κινηθούν ανοδικά για όλο το επόμενο διάστημα και σίγουρα έως το 2024, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 12,4%, για να φτάσουν τα 637,1 εκατ. μονάδες στο τέλος της περιόδου αναφοράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, ήδη, η πορεία των πωλήσεων κατά το 1ο εξάμηνο του 2020 επιβεβαιώνει αυτήν την ανοδική τάση.

Τους πρώτους έξι μήνες του έτους, παρά τον αντίκτυπο του COVID-19 στην παγκόσμια οικονομία, παρά τη μείωση της παραγωγής από πλευράς κατασκευαστών και παρά τα lockdowns, που κράτησαν του αγοραστές στο σπίτι, η αγορά των wearables παρέμεινε σταθερή. Από τα στοιχεία της IDC προκύπτει ότι σημειώθηκε ζήτηση - ρεκόρ για ακουστικά, η οποία ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει ελαφρώς χαμηλότερη ζήτηση για ρολόγια και Wristbands.

“Το 2ο εξάμηνο του 2020, o ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς θα διατηρηθεί σταθερός, με την κυκλοφορία νέων προϊόντων - συμπεριλαμβανομένων ακουστικών, ρολογιών και βραχιολιών - από πολλούς προμηθευτές να ωθεί την αγορά προς την άνοδο”, σημειώνουν οι αναλυτές.

Ο ρόλος του COVID-19
Το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού λειτουργεί ευεργετικά για την αγορά των wearables, καθώς αυξάνει τη ζήτηση για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων και ειδικότερα, αυτών που συνδέονται με την παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα το Fitness +, η Amazon το Halo και η Fitbit το Fitbit Premium. 


Πρόκειται για wearable συσκευές, που συνδέουν τους χρήστες με περιεχόμενο υγείας και φυσικής κατάστασης (δηλαδή, καθοδηγούμενες προπονήσεις, καθοδήγηση και συμβουλές διατροφής), ενώ ενσωματώνουν δεδομένα από τη φορητή τους συσκευή. Αρκετοί άλλοι κατασκευαστές ακολούθησαν διαφορετική προϊοντική πορεία, δίνοντας στις επιχειρήσεις εργαλεία, που αφενός διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και αφετέρου τους δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν πρώιμα σημάδια πιθανής ασθένειας.

“Οι φορητές συσκευές και οι σχετικές υπηρεσίες θα εξελιχθούν από κοινού τα επόμενα τρίμηνα. Τα Wearables είναι η τέλεια συσκευή για τη συλλογή δεδομένων χρηστών, ενώ οι υπηρεσίες παρέχουν καθοδήγηση”, τονίζει η IDC.

Ανά κατηγορία
Τα ακουστικά θα αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των πωλήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόβλεψης έως το 2024, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 14,1%. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις “έξυπνων” ρολογιών θα δουν τον υψηλότερο μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης, ο οποίος υπολογίζεται σε 14,3%. 


Στον αντίποδα, ο πιο αργός ρυθμός αύξησης των πωλήσεων, έως το 2024, θα σημειωθεί στην αγορά των Wristbands, που θα κινηθούν κατά μέσο όσο με 2,4%.